به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تلاشهای بیهوده اوپک برای بهبود قیمت نفت

پایگاه خبری تحلیلی فولاد (ایفنا)- اوپک و متحدانش به دنبال عرضه کمتر نفت خام جهت بالا بردن قیمت هستند اما بزرگترین تاجر مستقل نفتی تلاش آنها را بیهوده می داند. آنطور که پیداست روند تقاضا افزایش چندانی نخواهد داشت درحالیکه عرضه نفت شل نیز روبه افزایش و بیشتر از حد پیش بینی شده است. این امر فشار مضاعف روی تولیدکنندگان بزرگ نفت دنیا وارد می کند که در تلاش برای کنترل بازار هستند. طی قراردادی که کشورهای عضو سازمان اوپک  اواخر سال گذشته به امضاء رساندند قرار شد جهت کنترل قیمت بازار سطح عرضه نفت خود را پایین بیاورند اما افزایش عرضه نفت امریکا که جزو این سازمان نیست، تلاش آنها را ناکام کرد و قیمت نفت بیشتر افت کرد. ظاهرا بهبود تقاضا و افزایش قیمت نفت بستگی به سطح مصرف کشورهایی مثل چین، هند و امریکا دارد تا تلاش اوپک برای کنترل تولید. آنچه لازم است تقاضای واقعی و رشد سریع این تقاضاست که درحال حاضر این رشد وجود دارد اما به حد کفایت نیست.

پیش بینی شده بود روند مصرف امسال 1.3 میلیون بشکه در روز بالا برود اما این آمار تنها به حدود 800 هزار بشکه در روز بسنده کرد، این در حالی است که افزایش تولید نفت خام امریکا 400 تا 500 هزار بشکه در روز بیشتر از سطح انتظار بوده است. ظاهرا هنوز راه زیادی تا رسیدن به سطح تقاضای مورد نیاز مانده است.

کاهش مصرف نفت در کشورهای عضو سازمان همکاریها و توسعه اقتصادی، همینطور کاهش فاحش فعالیتهای اقتصادی هند و روسیه باعث شد تا پیش بینی آژانس بین المللی انرژی برای افزایش مصرف نفت از حدود 100 هزار تا 1.3 میلیون بشکه در روز متغیر باشد. دفتر این آژانس در پاریس نیز رقم تخمینی رشد تقاضای نفت هند طی امسال را تا 11 درصد پایین آورد.

نگرانیهایی نیز بابت کاهش مصرف نفت در چین به عنوان دومین مصرف کننده بزرگ نفت دنیا، وجود دارد. پالایشگاههای خصوصی که درحدود یک سوم ظرفیت نفت مصرفی چین را دریافت می کنند در مقایسه با سال گذشته سهمیه کمتری برای نفت وارداتی داشته اند که به معنای افت تقاضای خرید نفت خام است. بازار نفت به دنبال بهبود است اما هیچ بهبودی حاصل نشده و به احتمال زیاد پالایشگاهها تاییده واردات نفت را به مقدار مشابه سال پیش دریافت خواهند کرد. این در حالیست که انتظار می رود تقاضای تابستانی بنزین در امریکا به اوج برسد که البته فعلا اتفاق خاصی نیفتاده است. عربستان سعودی نیز پیش بینی کرده بود تقاضای نفت خام جهانی در سال 2017 به مقدار مشابه سال پیش بالا برود و افزایش مصرف چین و هند به همان مقدار سال گذشته باشد.

گفته می شود افت تقاضای نفت چین تاثیر چندانی در افت قیمت نفت نخواهد داشت چراکه رشد صنایع خودرو در این کشور تقاضای بنزین را بالا برده، ضمن اینکه رشد فروش خودروهای سنگین و افزایش مسافرتهای هوایی نیز تقاضای مصرف سوخت را بیشتر خواهد کرد.

عربستان سعودی و روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام دنیا این هفته به این نکته اشاره کردند که می توانند روند کاهش تولید خود را تا سال 2018 ادامه دهند. این برای اولین بار است که این دو تولیدکننده روند کاهش عرضه خود را بیشتر از زمان تعیین شده در اجلاس اوپک تمدید می کنند. علی رغم تصمیم اوپک مبنی بر کاهش سطح عرضه، موجودی نفت در سطح بازارهای جهانی همچنان بالاست.

طبق اظهار مدیرعامل شرکت نفت کویت، تا به امروز موضوع اصلی مقدار تولید نفت اوپک جهت تعادل بازار مورد بحث بوده اما از این به بعد مقدار تولید نفت شل نیز باید در نظر گرفته شود. طبق آمار سازمان اطلاعات انرژی، تولید نفت امریکا طی یازده هفته اخیر تا پایان آوریل 9.29 میلیون بشکه در روز بوده که بیشترین سطح تولید از آگوست 2015 است. متوسط قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت در نیویورک حدود 46.50 دلار هر بشکه و قیمت نفت برنت در لندن نزدیک به 49 دلار هر بشکه اعلام شده است که هردو قیمت بیش از 50 درصد کمتر از اوج قیمت آن در سال 2014 است. وی گفت ما هنوز امیدوار به افزایش تقاضای بنزین طی تابستان در امریکا هستیم، از طرفی سازمان اوپک نیز قصد تمدید توافق نامه کاهش تولید بعد از ماه ژوئن را دارد که به این ترتیب امیدوار برای بهبود قیمت نفت و حداقل بازگشت آن به 50 دلار هستیم.

منبع: Bloomberg  

 

موضوعات مرتبط: فولاد - قراضه - سنگ آهن - قیمت آهن آلات - تحلیل اخبار - اخبار اقتصادی

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۱:۳۳
تعداد بازدید : ۱,۰۷۰
کد خبر : ۳۹,۵۵۵
کلیدواژه ها: پایگاه خبری تحلیلی فولاد اخبار فولاد قیمت فولاد قیمت آهن آلات تحلیل اخبار فولاد مرکزخدمات فولاد ایران قیمت اقلام فولادی پایگاه خبری فولاد قیمت آهن آلات در بازارایران خرید اقلام فولادی آهن آلات خرید آه

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید