به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

ده سال دیگر امریکا صادر کننده خالص نفت می شود

پایگاه خبری فولاد ایران - انقلاب نفتی شل در امریکای شمالی بدین معناست که امریکا در خلال 10 سال آینده به یک صادر کننده خالص نفتی تبدیل می شود  که از دهه 1950 تاکنون بی سابقه بوده است. آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد تولید نفت امریکا بین سال های 2010 تا 2025 رشد بی سابقه ای داشته باشد که در هیچ کشوری تاکنون مشاهده نشده است. آخرین باری که صادرات نفت امریکا از واردات آن بیشتر شد سال 1953 بود و ممنوعیت صادرات نفت امریکا هم سال 2015 برداشته شد.

توسعه تکنولوژی در استخراج و پالایش نفت از اوایل قرن جاری  موجب شد شرکت شل ذخایر عظیمی از نفت و گاز خود را استخراج نماید.

به گزارش فولاد ایران، حال امریکایی ها برای خرید بنزین هزینه کمتری می دهند و نفت استخراج شده از ایالت هایی چون تگزاس و نورث داکوتا موجب شده اوپک دیگر توانایی کنترل قیمت های جهانی نفت را در دست خود نداشته باشد.

بدون تردید امریکا در حال تبدیل شدن به قدرت برتر بازار های نفت و گاز جهان است.  برآوردهای مربوط به افزایش تولید نفت امریکا از میزان رشد تولید عربستان بین سال های 1960 تا 1970 بیشتر است. همچنین برآورد رشد تولید گاز امریکا نیز از رشد تولید گاز شوروی زمانی که ذخایر سیبری را استخراج کرد نیز بیشتر می شود. در واقع کاهش وابستگی امریکا به نفت نظم بیشتری به بازار جهانی نفت و گاز می دهد.

امروزه تولید جهانی نفت به ترتیب در دستان روسیه، امریکا و کشورهای عضو اوپک به ویژه عربستان است. در تولید گاز نیز امریکا، روسیه، ایران و قطر رتبه های نخست را دارند. قطر بزرگترین صادر کننده گاز طبیعی مایع ( LNG) دنیاست که امریکا قصد دارد تا اواسط دهه 2020 این رتبه را نیز از آن خود کند. خوش بینانه ترین پیش بینی های تحلیل گران می گوید که امریکا تا سال 2027 تبدیل به صادر کننده خالص نفت خواهد شد. البته دولت امریکا قصد دارد تا سال 2026 به این مهم دست یابد.

همچنین تا سال 2030 چین بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا خواهد شد و از امریکا پیشی می گیرد. آسیا هم تقاضای گاز بیشتری خواهد داشت تا جایی که تا سال 2040 حدود 70 درصد از گاز طبیعی مایع تولیدی جهان به بنادر آسیایی می رود. در سطح جهان تقاضای انرژی به روند صعودی ادامه می دهد ولی آرام تر از قبل. تا سال 2040 انتظار می رود تقاضای انرژی 30 درصد بالا برود که معادل اضافه کردن یک چین و یک هند دیگر به تقاضای فعلی است.

برخلاف نظر برخی از کارشناسان یا شرکت های نفتی همچون شل که معتقدند تقاضای سوخت و انرژی در دهه آتی به اوج می رسد، گروهی دیگر معتقدند تا سال 2040 نیز به اوج خود نخواهد رسید. در این بین افزایش استفاده از برق نیز مطرح است به طوری که تعداد خودروهای برقی از 2 میلیون خودرو فعلی به 300 میلیون در سال 2040 خواهد رسید. به نظر تحلیل گران هنوز زود است که بگوییم نفت بازار ندارد و کنار گذاشته می شود. تقاضای نفت هنوز رو به افزایش است چرا که کامیونها، کشتی ها و حمل و نقل هوایی  و صنعت پتروشیمی هنوز در جریان هستند.

گاز نیز نقش مهمی در تامین نیاز انرژی دنیا ایفا می کند ولی منایع انرژی تجدیدپذیر دو سوم سرمایه گذاری های جهانی در نیروگاه های برق جدید را از آن خود می کنند و برای بسیاری از کشورها تبدیل به ارزان ترین راه تامین انرژی می شوند.

تا سال 2040 انرژی های تجدید پذیر 40 درصد از سهم تولید جهانی برق را از آن خود می کنند در حالی که در حال حاضر این رقم 24 درصد است. این رشد به لطف مزارع عظیم خورشیدی چین و هند خواهد بود.

علی رغم رونق انرژی های سبز ، انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال 2040 به 35.7 گیگاتن می رسد که خیلی بالاست و خطری جدی برای گرم شدن زمین است. در این بین تنها سیاست های درست و قوی تر دولت ها و توسعه تکنولوژی است که می تواند این روند را تغییر دهد.

منبع: The gaurdian

ترجمه: م. تابان شمال

موضوعات مرتبط: فولاد - قراضه - سنگ آهن - قیمت آهن آلات - تحلیل اخبار - اخبار اقتصادی

 

۲۵ آبان ۱۳۹۶ ۰۹:۵۷
تعداد بازدید : ۱,۴۸۴
کد خبر : ۴۱,۸۷۸
کلیدواژه ها: پایگاه خبری تحلیلی فولاد اخبار فولاد قیمت فولاد قیمت آهن آلات تحلیل اخبار فولاد مرکزخدمات فولاد ایران قیمت اقلام فولادی پایگاه خبری فولاد قیمت آهن آلات در بازارایران خرید اقلام فولادی آهن آلات

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید