به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آمریکا، بانک مرکزی جهان!

پایگاه خبری فولاد ایران - پال کروگمن برنده جایزه اقتصاد نوبل میگوید: اگه می‌خواهی کشورت را کنترل کنی، غذا را کنترل کن. اگر میخواهی یک قاره یا یک منطقه را کنترل کنی، جریان انرژی را کنترل کن. اما اگر میخواهیی جهان را کنترل کنی پول را کنترل کن.

و امروز آمریکا هر سه را کنترل می‌کند. آمریکا قطعا فقط یک متحد دارد و آن هم دلار است. در دهه 90 اقتصاد ژاپن، شوروی، اقتصاد آمریکای لاتین و شرق آسیا فرو ریختن فقط به یک دلیل، تعین نرخ بهره بالا توسط فدرال رزو.

سال 2008 اتفاق مشابهی برای اروپا و خود آمریکا افتاد. اما آمریکا و انگلستان از این قضایا متضرر نمیشوند چون فقط با چاپ پول به راحتی مشکل را میتوانند حل کنند.

 

دلار پول مرجع بین‌المللی است. پول مرجع چیست؟؟ کشور ها برای داد و ستد با هم دیگر از پول ملی خود نمیتوانند استفاده کنند پس نیاز به یک پول مرجع هست. در گذشته های دور از طلا استفاده میشد. در اوایل قرن بیستم این ارز مرجع پوند انگلستان بود و امروزه از دلار استفاده میشه.

 

در سال 1933 میلادی آمریکا، دنیا را متقاعد کرد که دلار به خوبی طلاست و دلار به عنوان ارز مرجع در جهان معرفی شد.

در سال 1973 نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا اعلام کرد دیگر دلار به خوبی طلا نیست. حالا چرا؟؟؟

در تمام این 40 سال نرخ طلا به دلار ثابت بود و البته در آمریکا تورم وجود داشت و دلار هر سال کم ارزش تر میشد. بنابراین کشورها شروع کردند به پرداخت دلار به فدرال رزو و در ازای آن طلا دریافت کردند. پس ذخایر طلای آمریکا به شدت کاهش یافت.

خب آیا دلار تبدیل شد یه کاغذ بی‌ارزش؟ ابداً خیر. دلار  بجای طلا به اقتصاد کشور پیوند خورد و در واقع پول ملی هر کشوری به اقتصاد اون کشور پیوند خورده.

سیاستگزاری برای دلار به عهده فدرال رزو (بانک مرکزی آمریکا) هست و ریاست آن را در حال حاضر آقای جرمی پاول به عهده دارد.

خب حالا که فهمیدیم دلار ارز مرجع هست بیاییم به آمریکا و در راس آن فدرال رزو به چشم یک بانک مرکزی برای جهان نگاه کنیم!

 

 فدرال رزو معمولا دو نوع سیاست گذاری اتخاذ میکند انقباضی و انبساطی:

سیاست انبساطی یعنی چاپ پول. همانطور که در کشور ما چاپ پول باعث تورم و رونق کسب کارها میشود. (به ازای هر 1000 تومن پولی که چاپ می شود 17000 تومن بعد از سه سال به موجودی حساب های بانکی افزوده میشود) چاپ پول توسط فدرال رزو هم باعث تورم و رونق در کشورهای جهان میشه.

سیاست انقباضی یعنی برگشت پول به سمت فدرال رزو و عدم برگشت آن به بازار. در دنیا نمیشود که همیشه رونق باشد و قیمت ها دائما بالا رود همانطور که بالا رفتن قیمتها نیاز هست پایین آمدن قیمتها هم احتیاج است. فدرال رزو با افزایش نرخ بهره بانکی یا با چاپ اوراق بدهی دلار را از بازار جمع آوری میکند در این حالتست که رشد اقتصادی کشورها به شدت کم میشود و قیمت نفت و کامودیتی ها و فلزات اساسی به طبع آن کاهش میابد.

✍️ محمدرضا حسینی

مطالعات امریکا

۲۵ اسفند ۱۳۹۷ ۱۱:۵۳
تعداد بازدید : ۷۲۶
کد خبر : ۴۹,۴۷۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید