به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

نگاهی به چهار عامل پشت پرده رشد قیمت فلزات

نگاهی به چهار عامل پشت پرده رشد قیمت فلزات

 

پایگاه خبری فولاد ایران - همزمان با فعال شدن اقتصاد کشورها در نقاط مختلف دنیا پس از همه گیری کرونا، قیمت برخی از کالاهای اساسی از جمله قیمت فلزات مهم صنعتی افزایش یافته است. حال میزان تصحیح قیمت این فلزات به چندین عامل بستگی دارد.


قیمت انواع فلزات نسبت به سطح قبل از همه گیری کرونا تا  72 درصد افزایش یافته و در ماه می به بالاترین سطح 9 سال اخیر رسید. این افزایش قیمت در فلزات صنعتی به طور گسترده ای صورت گرفته است. مس در ماه می 89 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه نمود ، سنگ آهن 116 درصد و نیکل 41 درصد افزایش قیمت داشتند. به گزارش فولاد ایران،  قیمت بیشتر کالاهای کشاورزی و انرژی نیز با سرعت کمتری در حال افزایش است. به ویژه کومودیتیهای بخش انرژی (نفت ، زغال سنگ و گاز طبیعی) فقط چند درصد بالاتر از سطح قبل از همه گیری قرار دارند.


حال ببینیم چرا قیمت فلزات خیلی بیشتر از سایر کومودیتی ها افزایش یافته است؟ چهار دلیل وجود دارد:
1- بهبود مبتنی بر تولید: فعالیت بخش تولید فلزات به همان اندازه ابتدای همه گیری افت نکرد و سریعتر از بخش خدمات بهبود یافت، به ویژه در چین ، که بیشترین مصرف کننده فلزات است. در عین حال ، بخشهایی که کومودیتی های بخش انرژی در آنها نقش اساسی دارند، مانند بخش حمل و نقل ، همچنان در رکود هستند. به عنوان مثال، مصرف جهانی سوخت جاده ای هنوز 93 درصد از سطح قبل از همه گیری پایین تر است و مانع جهش بیشتر قیمت مواد نفتی می شود.


2- عوامل جانبی بخش عرضه: فعالیت بسیاری از معادن بعد از همه گیری به طور موقت مختل شد. علاوه بر این ، به دلیل ازدحام در بنادر اصلی ، محدودیت های قرنطینه ای ، مشکلات مداوم در تامین خدمه بخش حمل و نقل و افزایش قیمت سوخت، نرخ کرایه حمل مواد فله به بالاترین سطح ده ساله رسید. همه این موارد قیمت فلزات را نیز بالا برد.


3- انتظارات برای انتقال سریع به سمت انرژی های پاک و هزینه های زیرساختی: انتظارات بالا در مورد سرعت انتقال به سمت یک اقتصاد سبزتر و پاک تر و  برنامه های زیرساختی جاه طلبانه، باعث افزایش قیمت فلزات شده چرا که وابستگی اقتصاد جهانی به فلزات را افزایش می دهد. به عنوان مثال ، انتقال سریع به سمت انرژی های سبز می تواند به افزایش 40 برابری مصرف لیتیوم برای اتومبیل های برقی و صنعت تجدیدپذیرها نیاز داشته باشد ، در حالی که مصرف گرافیت ، کبالت و نیکل برای این اهداف ممکن است حدود 20 تا 25 برابر شود. به گفته آژانس بین المللی انرژی برنامه های بلندپروازانه زیرساختی در اتحادیه اروپا و امریکا می تواند تقاضای مس ، سنگ آهن و سایر فلزات صنعتی را افزایش می دهد.


4-قابلیت نگهداری فلزات: ذخیره و انبارداری فلزات نسبت به نفت خام یا برخی کالاهای کشاورزی که نیاز به امکانات ویژه دارند آسان تر است. این باعث می شود که قیمت گذاری آنها بیشتر با نگاه به آینده باشد و بنابراین نسبت به تغییرات نرخ بهره و انتظارات بازار مانند انتظارات در مورد انتقال سریع انرژی و هزینه های زیرساختی حساس تر باشد.
آیا قیمت فلزات همچنان صعودی می ماند یا کاهش می یابد؟ این یک سوال چالش برانگیز است.


به نظر می رسد فعالان بازار انتظار دارند قیمت فلزات به زودی به اوج خود برسد، زیرا فاکتورهای شماره (1) و (2) ظاهراً موقتی هستند. در واقع ، در بازارهای آتی افزایش 50 درصدی قیمت فلزات صنعتی در سال 2021  و  کاهش 4 درصدی در سال 2022 برآورد شده است.


هنوز هم انتظار می رود که قیمت ها بالا بمانند و ممکن است بیشتر افزایش یابند ، به خصوص اگر تقاضا در زمینه انرژی های پاک بیشتر شود. در مقابل، اگر تصویب قوانین و اقدامات دولت ها در مورد برنامه های انتقال به سمت انرژی های پاک و برنامه های زیربنایی مطابق انتظار محقق نشوند ، ممکن است قیمت ها بیش از حد انتظار کاهش یابند.


منبع: IMF
ترجمه: م. تابان شمال

۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ۱۴:۰۹
تعداد بازدید : ۸۰۱
کد خبر : ۵۷,۷۳۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید