به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]
گزارش هفتگی بازار های فولاد

گزارش هفته 46 سال 2018

(شماره 449)
گزارش هفته 46 سال 2018
(شماره 449)
سنگ آهن
فولاد ایران:  قیمت سنگ آهن وارداتی در چین اوایل هفته گذشته حدود 77 دلار بود ولی تا پایان هفته افت قیمت هایی را تجربه نموده به حدود 74 دلار هر تن خشک سی اف آر چین رسید. فصل زمستان مصرف فولاد در چین کمتر می شود و همین امر در کنار دلایل بسیار دیگری از جمله آلودگی هوا و تنش های تجاری، بازار فولاد چین را نزولی کرد از این رو بازار سنگ آهن نیز تحت تاثیر قرار گرفت. 
در بازار سنگ آهن صادراتی ایران، آخرین  قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص 61 درصد حدود 0.6 دلار کاهش داشته 32.7 دلار هر تن فوب ثبت شد. سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص  61 درصد ایران  نیز  40 سنت افت داشته 28.8 دلار هر تن فوب شد. 
 
قراضه
فولاد ایران:  بازار قراضه وارداتی در ترکیه اغلب روزهای هفته گذشته در ثبات نسبی بود ولی نهایتا پایان هفته از حدود 339 دلار هفته قبل به 335 دلار هر تن سی اف آر رسید. البته قیمت های درخواستی تا 345 دلار هر تن سی اف آر نیز شنیده می شود ولی خریداران به دنبال 335 دلار یا حتی کمتر هستند. از آنجایی که زمستان نزدیک است و محدودیت فصلی عرضه در راه می باشد نباید قیمت خیلی کاهش یابد و حداقل این که قیمت ها در ثبات می مانند.
قراضه سنگین کلاس 1 و2 در بازار واردات شرق آسیا در 350 تا 355 دلار هر تن سی اف آر ثبات نسبی داشت. 
قراضه سنگین کلاس 2 ژاپن 294 تا 299 دلار هر تن فوب بود که نسبت به هفته قبل 9 دلار افت داشت.
 
بیلت
فولاد ایران: بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته 5 تا 10 دلار هر تن رشد قیمت داشته به 465 تا 470  دلار هر تن فوب رسید. مصری ها اخیرا فعال تر شده اند و بیلت سی آی اس را در 485 تا 490 دلار هر تن سی اف آر خریداری کرده اند ولی در ترکیه خریداران فعلا انتظار را ترجیح می دهند. در خاور دور هم بیلت سی آی اس 500 تا 510 دلار هر تن سی اف آر  و بازار خیلی فعال نبود چون انبارها تقریبا تکمیل هستند. 
قیمت بیلت در بازار داخلی چین 14 دلار هر تن افت هفتگی داشته 548 دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد. بیلت صادراتی چین نیز 12 دلار نسبت به هفته قبل ارزان تر شده 503 دلار هر تن فوب ثبت شد. 
همه منتظر پایین آمدن قیمت های چینی ها هستند تا قدرت رقابت با محصولات ترکیه و سایر کشورها را داشته باشد. 
بیلت در بازار ایران
فولاد ایران: قیمت متوسط شمش سایزهای 125 و 150 میلیمتر روز شنبه 38738 ریال بود ولی تا روز چهارشنبه به 37488 ریال رسید. آمار صادراتی ایمیدرو نشان میدهد صادرات 7 ماهه شمش و اسلب 17 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است ، فولاد خوزستان که بزرگ ترین صادرکننده است در 7 ماهه امسال 143 هزار تن کمتر صادر کرده است آمار ایمیدرو شامل صادرات کارخانه های زیر مجموعه ایمیدروست بنابراین فولاد خزر ، کاوه جنوب کیش و دیگر کارخانه ها این آمار را در بر نمی گیرد. با توجه به چند برابر شدن نرخ ارز کاهش مقداری صادرات تغییری در تراز نامه این شرکت ها ایجاد نمی کند ولی در عملکرد نهائی آنها و تاثیر گذاری کاهش وزنی صادرات محققاً موثر است، اولین تاثیر آن برگشت به بازار داخلی است. فولاد خوزستان نزدیک به یک ماه است که شمش را در بورس عرضه نمی کند این در حالی است که در هفته گذشته آهن اسفنجی به یکباره از 17500 ریال هر کیلو پایه به زیر 17000 ریال سقوط کرد در حالیکه خریداری هم نبود. با این روند تحریم مشکل صادرات تشدید خواهد شد چون بازگشت پول صادرات اولین مساله هر صادرکننده ای است . پایه قیمت عرضه آهن اسفنجی در بورس روز یکشنبه 14789 ریال بود که در قیمت 16609 ریال به فروش رسید، اما با روند رو به نزول قیمت ارز طبعاً قیمت آهن اسفنجی به نزول خود ادامه خواهد داد و به دنبال آن شمش. روز چهارشنبه شمش محصول کارخانه های خصوصی تا 36500 ریال تمام شده ( با احتساب 9 درصد ) هم شنیده شد ولی خریدارها مقاومت می کردند این در حالی است که روند نزولی قیمت مقاطع ادامه دارد. با توجه به در پیش بودن هفته آخر ماه رقابت در فروش تشدید خواهد شد بنابراین باید انتظار داشت قیمت ها باز هم رو به پائین باشد موتور این حرکت مساله ارز است که روز پنج شنبه به کمتر از 130000 ریال برای هر دلار رسید حتی خوش بین ترین افراد هم نسبت به این نرخ با تردید نگاه می کنند هر چند به گفته یکی از مسئولان اتاق بازرگانی ، روند نرخ ارز سیاسی است و تابع فاکتورهای اقتصادی  نمی باشد ولی ادامه این روند باعث تشدید رکود و کاهش بیشتر قیمت ها خواهد شد.
 
مقاطع
فولاد ایران: میلگرد صادراتی سی آی اس هفته گذشته در 495 دلار هر تن فوب در ثبات بود. در جنوب شرق آسیا نیز میلگرد وارداتی 525 تا 530 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد که ثبات داشت.
میلگرد صادراتی چین  کمتر از 12 دلار افت داشته 564 دلار هر تن فوب شد. همچنین در بازار داخلی چین قیمت میلگرد اخیرا 21 دلار ارزان تر شده 643 تا 649 دلار هر تن درب کارخانه شده است. 
میلگرد صادراتی ترکیه حدود 6 دلار نسبت به دو هفته قبل بهبود داشته 508 دلار هر تن فوب ثبت شد البته اواخر هفته قبل تا 2 دلار افت قیمت را تجربه نمود.
در بازار داخلی اروپا میلگرد از 541 یورو به 537  یورو هر تن درب کارخانه رسید.  در بازار امریکا نیز میلگرد 698 دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات بود.
مقاطع در بازار ایران
فولاد ایران:  روند نزولی قیمت مقاطع از روز شنبه معلوم بود علت آن دو مساله بود:
اول روند نزولی قیمت ارز که صادرات را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث برگشت کالای تولیدی به بازار داخل می شود
دوم نحوه عرضه و فروش کارخانه های تولیدکننده مقاطع در بورس 
ذوب آهن در 20/08/97 مقدار زیادی تیرآهن و میله گرد را در بورس به فروش رساند فارغ از آنکه بسته های عرضه به چه صورتی بودند. حجم پائین قرارداد بحث انگیز بود و این روند در روزهای بعد ادامه یافت. فولاد کاوه در یک عرضه 220 تن فروخت، تاکستان 1540 تن و ظفر بناب 1000 تن. خریدارهای این کالاها بنکدارها هستند نه تجار بزرگ در نتیجه آنها به سرعت بازگشت پول توجه بیشتری می کنند تا سودآوری آن. آنها به علت پائین بودن سرمایه شان ترجیح می دهند میزان سود را پائین بیاورند ولی تعداد معاملات را بالا ببرند در نتیجه رقابت در بازار برای فروش افزایش می یابد، این رقابت باعث کاهش قیمت می گردد و امکان فضا سازی برای ذوب آهن یا کارخانه های دیگر از بین می رود. تکیه بر سرمایه های کوچک باعث شده موجودی انبارهای کارخانه ها به انبارهای تجار سرازیر شود با کاهش نرخ ارز مسابقه فروش شدت می گیرد، با توجه به انکه حاشیه سود دلچسب است این رقابت بدتر خواهد شد. سبد میله گرد ذوب آهن در حداکثر قیمت تمام شده برای خریدار 39300 ریال در 20/08/97 بود. همان سبد در بازار به صورت تک ظرفیتی 45000 ریال تمام شده. سود این کالا با فرض فروش یک ماهه 5/14 درصد است ، اگر نصف آنهم در دسترس نبود مشکلی نیست ولی این روند را تا چند ماه بازار می تواند ادامه دهد با روند نزولی قیمت فروش سخت تر خواهد شد طبعاً در معاملات ذوب آهن هم تاثیر خواهد گذاشت به همین دلیل در هفته گذشته شاهد بودیم که قیمت محصولات ذوب آهن روند نزولی داشته است و این روند ادامه خواهد یافت. سیاست حذف سرمایه از معاملات بورس اعم از اسفنجی تا محصول نهائی باعث شده است تا بازار نیز تنظیم قیمت را از دست بدهد و  از طرف دیگر به کاهش قدرت کارخانه ها برای تنظیم فروش و تولید برسد. انباشت 130 هزار تن آهن اسفنجی در یک کارخانه محصول این نگاه است. تشدید تحریم ها فشارها را بیشتر خواهد کرد ولی تا کارخانه ها زمین گیر نشوند دولت اعتنائی به هشدارها نخواهد کرد.    
 
ورق
فولاد ایران: هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس 7 دلار ارزان تر شده 497 دلار هر تن فوب شد.
 ورق گرم صادراتی چین تا 14 دلار هر تن افت قیمت هفتگی را تجربه کرده 517 دلار هر تن فوب ثبت شد. نسبت به یک ماه قبل نیز تا 43 دلار ارزان تر شده است. در بازار داخلی چین نیز ورق گرم تا 22 دلار افت داشته است. ویتنام در 520 دلار هر تن سی اف آر معادل 508 تا 510 دلار هر تن فوب از چین خرید کرد. 
در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم افت داشته از 832 دلار دو هفته قبل به 806 دلار هر شورت تن درب کارخانه رسید. در اروپا نیز ورق گرم 3 یورو ارزان تر شده  550 یورو هر تن درب کارخانه شد.
ورق در بازار ایران
فولاد ایران: ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر رول در هفته گذشته در انزلی پیشنهاد نمی شد ولی محصول مبارکه در اصفهان اول هفته 60000 ریال هر کیلو تمام شده عرضه میشد که تا آخر هفته به 58000 ریال رسید قیمت ورق های نورد و لوله اهواز هم علی رغم مشکل در تحویل کالا با روند نزولی همراه بود که ناشی از رکود بازار و افت نرخ ارز بود. ورق های گرم ضخامت 3 تا 15 میلیمتر محصول مبارکه بازار تقریباً ثابتی داشت که ناشی از کنترل عرضه است ورق های کاویان ضخامت 10 تا 40 میلیمتر در بازار عرضه میشد همینطور محصولات اکسین که در طول هفته با حدود 800 ریال کاهش روبرو شد .
ورق سرد بازار راکد ولی باثباتی داشت. حجم عرضه و تقاضا تقریباً سر بسر شده است، به غیر از ضخامت 60/0 میلیمتر که فاصله قیمتی آن با سایزهای دیگر بسیار زیاد است ولی تنوع محصول بسیار کم شده به همین دلیل اکثر کارخانه ها رو به سوی کالای جانشین آورده اند. همین امر روی موجودی بازار اثر گذاشته است و کالاهائی که معمولاً چند ماه منتظر فروش می ماندند، یا مصرف می شوند یا در کارخانه غرب آسیا و یا هفت الماس تبدیل به کالای دیگری می شوند. بنابراین کاهش موجودی از یک طرف و عرضه ورق با شناسه های بازاری باعث شده تا مصرف کننده ها به آنچه در دسترس هست قناعت کنند.
ورق گالوانیزه تنها کالائی بود که با روند صعودی قیمت روبرو شد علت این امر آن است که عرضه روی با نرخ بورس لندن و ارز صورت می گیرد. با کاهش نرخ ارز محققاً قیمت این کالا پائین خواهد آمد.
یک مساله که دست اندرکاران ما به آن توجه نمی کنند این است که صادرات نفت ما عملاً با مشکل برگشت ارز روبرو شده است ولی ما زمینه صادرات در بسیاری از محصولات دیگر مثل سرویس های بهداشتی، سرامیک، فرش ماشینی، لاستیک، سیمان، آهن و فولاد خام و ساخته شده داریم. از آنجا که خریداران این کالاها کشورهای همسایه هستند ما به سادگی می توانیم تولید را صادر کنیم در 6 ماه آینده دولت دو مشکل بزرگ خواهد داشت : اول مساله تورم و  دوم اشتغال
این دو بهم پیوند خورده اند ولی می توانند یکدیگر را تخریب هم بکنند. تورم شدید باعث اختلال در تولید می شود. کاهش تولید و به دنبال آن افزایش بیکاری به تورم منتهی می گردد. ما در آستانه روبرو شدن با هر دو این مشکلات هستیم. دولت برای کنترل تورم، صادرات را با پیمان سپاری و تعیین نرخ غیر منطقی برای کالاهای صادراتی متوقف کرده است این امر در قدم اول باعث افزایش بیکاری و در قدم دوم باعث افزایش تورم خواهد شد. محققاً دولت نمی تواند به این سیاست ادامه دهد ولی در آینده روزی که شرایط را تغییر می دهد معلوم نیست چند گوسفند برایش باقی مانده باشد، بهتر است که امروز برای فردا چاره اندیشی کرد فرصت باقیمانده زیاد نیست.

بیلت1

سیاه1 روغنی1
بازار ایران: م. چیت ساز
بازار جهان: م. تابان شمال
پایگاه خبری فولاد ایران  
 
۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۵۸
تعداد بازدید : ۱,۲۴۳
کد خبر : ۴۶,۶۷۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید