سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد استرالیا پس از نوساناتی در مجموع تا 5 دلار بالا رفته 105 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. اواسط هفته قیمت تا نزدیکی 107 دلار هم رسیده بود. تداوم درگیری های برزیل با شیوع ویروس کرونا و نگرانی های جدید در رابطه با محدودیت عرضه سنگ آهن، قیمت این ماده اولیه را بالا برد. موجودی سنگ آهن بنادر چین هم هفته گذشته به 107.75 میلیون تن کاهش داشت.
در بازار صادرات ایران، آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص 61 درصد هفته گذشته از66.1 دلار به 67.9 دلار هر تن فوب رسید. سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص 61 درصد ایران نیز 1.8 دلار رشد داشته 65.8 دلار هر تن فوب ثبت شد.
قراضه
فولاد ایران: هفته ای که گذشت در ترکیه قراضه وارداتی سنگین 20-80 تا 7 دلار دیگر بالا رفته 267 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. قیمت به زمانی برگشته که هنوز اثرات شیوع ویروس کرونا بر بازار قراضه نمایان نشده بود. با توجه به روند صعودی بازارهای بیلت و مقاطع ظاهرا رسیدن قیمت به 270 دلار هم دور از انتظار نیست.
هفته گذشته قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن از 224 دلار به 254 دلار هر تن فوب بهبود داشت. متوسط قیمت قراضه وارداتی در شرق آسیا نیز 10 دلار رشد داشته 270 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. ولی در بازار داخلی امریکا قراضه خرد شده در 256 دلار هر لانگ تن در ثبات بود.
بیلت
فولاد ایران: بازار بیلت سی آی اس به لطف بهبود تقاصای چین و خاور دور و رونق بازار قراضه صعودی بود و قیمت از 363 دلار هفته قبل به 370 دلار هر تن فوب رسید. همچنین عرضه محدود تولیدات جولای موجب شده خریداران افزایش قیمت ها را بپذیرند .
بیلت صادراتی ترکیه نیز 5 تا 10 دلار بالا رفته 390 تا 395 دلار هر تن فوب شد و در بازار واردات آن، بیلت سی آی اس 390 تا 395 دلار هر تن سی اف آر بود که 10 تا 15 دلار رشد هفتگی داشت. البته ترکیه بیشتر خریدار قراضه بود تا بیلت وارداتی. ولی بازار داخلی آن رونق داشت و قیمت بیلت 10 تا 15 دلار بالا رفته 395 تا 405 دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد.
همچنین هفته گذشته در بازار واردات بیلت جنوب شرق آسیا قیمت از 395 تا 400 دلار به 400 تا 408 دلار هر تن سی اف آر بهبود یافت. بیلت ایران هم اخیرا در 385 دلار هر تن سی اف آر تایلند شنیده شد و پیشنهادات جدید به 395 دلار رسیده است.
بیلت در بازار ایران
فولاد ایران: قیمت شمش در هفته گذشته روند صعودی داشت و از 61000 ریال به 61700 ریال رسید در حالیکه روز چهارشنبه فروشندگان شمش تمایلی به عرضه نداشتند. تنها اتفاقی که باعث آرامش نسبی بازار شمش شد مسئله عرضه شمش روز چهارشنبه در بورس فلزات بود قیمت شمش فولاد خوزستان با حدود 4 درصد افزایش قیمت نسبت به هفته قبل به پایه 57555 ریال رسید این روند قابل پیش بینی بود و به نظر می رسد عوامل به وجود آورنده این شرایط برای هفته های بعد هم پایدار باشند. افزایش قیمت شمش متاثر از عوامل زیر است :
1- افزایش و تقویت نرخ ارز
2- افزایش قیمت سنگ آهن در خارج از کشور همراه با بسته شدن یکی از بزرگترین معادن برزیل
3- افزایش تقاضای شمش در خارج از کشور که باعث بالا رفتن قیمت شمش صادراتی ایران تا مرز 380 دلار شده است
4- افزایش قیمت آهن اسفنجی که در هفته قبل 28500 تا 29000 ریال بود و به 30500 تا 31000 ریال رسیده است
آنچنانکه در گزارش قبلی آمده بود نوسانات هفتگی محققاً وجود خواهد داشت ولی منحنی عمومی قیمت رو به بالاست. آمارهای اقتصادی از بازارهای چین نشان از تداوم بهبود بازار چین دارد از طرف دیگر آمار اشتغال در ماه می در امریکا بهتر از آن بوده است که تصور میشده و به همین دلیل شاخص سهام داوجونز برای اولین بار بعد از کرونا به اول سال2020 بازگشت. در اکثر کشورهای خارجی به غیر از برزیل محدودیت های کرونا برداشته شده در نتیجه تقاضای خفته دوران کرونا به بازار بر میگردد هیچ بعید نیست که در هفته های آینده به دلیل عقب افتادن عرضه از تقاضای تهاجمی وارد بازار شده قیمت ها به شدت صعودی گردد. در محدوده ایران هم باز شدن مرزهای عراق و ترکیه باعث بهبود تقاضای صادراتی شده در نتیجه روند قیمت ها بطور عام نمی تواند نزولی باشد تنها عاملی که ممکن است در کوتاه مدت یعنی دوره های یک هفته تا دو هفته ای بازار را ساکت بکند عرضه میلگردهایی است که در قیمت پایین خریداری شده اما حجم این میلگردها آنچنان نیست که تاثیر جدی برای دوره یک ماهه روی بازار بگذارد. ضمن آنکه شروع صادرات روند عرضه و تقاضا را در بازار متعادل خواهد کرد .
در مجموع نشانه ای برای برگشت رکود با توجه به شروع فعالیت در بازارهای جهانی نیست .
مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته میلگرد صادراتی سی آی اس 405 دلار هر تن فوب ثبت شد که نسبت به هفته قبل تغییر چندانی نداشت ولی در کل رشد قیمت بیلت و قراضه جو بازارها را مثبت نمود. هفته گذشته در بازار داخلی ترکیه تقاضای میلگرد بهتر شد و قیمت 10 تا 15 دلار بالا رفته 425 تا 435 دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد. رشد بازارهای قراضه و بیلت، میلگرد صادراتی ترکیه را 5 دلار بالا برده به 420 تا 425 دلار هر تن فوب رساند.
در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی از 400 دلار به 405 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. در چین قیمت میلگرد صادراتی تا 7 دلار بالا رفته 461 دلار هر تن فوب ثبت شد.
در بازار داخلی اروپا میلگرد 3 یورو ارزان تر شده 445 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار امریکا نیز میلگرد در 580 دلار هر شورت تن ثبات داشت.
مقاطع در بازار ایران
فولاد ایران: قیمت میلگرد آجدار که روز شنبه 69673 ریال بود تا روز چهارشنبه به 70226 ریال رسید با افزایش قیمت شمش در بورس اکثر فروشندگان میلگرد دست از فروش کشیدند و قیمت ها را در روز پنج شنبه 500 تا 1000 ریال بالا بردند. از روز شنبه خریداران خارجی میلگرد به بازار ایران رجوع کردند و بعضی از کارخانه ها موفق به عقد قرارداد با آنها شدند و همین امر در تولیدکنندگان میلگرد امیدواری هایی را ایجاد کرده است. در حال حاضر به علت مشکل محدودیت آهن اسفنجی تولید شمش با محدودیت روبروست و همین مطلب عرضه میلگرد را کند کرده است. این روند باعث ایجاد فضای روانی برای بالا رفتن قیمت میلگرد خواهد شد نباید فراموش کرد که عوامل تشکیل دهنده افزایش قیمت شمش در مورد میلگرد نیز صادق است به همین دلیل نتیجه گیری روند بازار میلگرد مشابه شمش می باشد. قیمت تیرآهن روز شنبه برای سایزهای 14 تا 18، 81100 ریال بود ولی تا چهارشنبه به 81767 ریال رسید. تغییرات قیمت شمش در بازار تیرآهن هنوز منعکس نشده است ولی انتظار می رود شنبه که عرضه تیرآهن شروع خواهد شد بازار تیرآهن روند صعودی بگیرد.
ورق
فولاد ایران: رونق بازار مواد اولیه قیمت ورق گرم صادراتی سی آی اس را نیز بالا برد و انتظار می رود تا پایان ماه جاری میلادی وضعیت بازار بهتر شود. ورق گرم صادراتی سی آی اس به 400 دلار هر تن فوب رسیده در حالی که هفته قبل تا 375 دلار بود.
نگرانی های بخش عرضه سنگ آهن قیمت ورق گرم را در بازار داخلی چین بالا برده تا 515 تا 518 دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد. قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز حدود 443 دلار هر تن فوب ثبت شده که تا 5 دلار رشد داشته است.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم از 409 یورو به 397 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار امریکا نیز ورق گرم 4 دلار بهبود داشته 509 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.
ورق در بازار ایران
فولاد ایران: قیمت ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر روز شنبه در اصفهان 95000 ریال و در اهواز 93000 ریال بود که تا آخر هفته در اصفهان به 97000 ریال رسید ولی در اهواز موجود نبود. صادرات اسلب از اواخر ماه گذشته میلادی شروع شده و با توجه به روند صعودی قیمت ارز طبعاً قیمت ورق گرم تغییر خواهد کرد . ورق های مبارکه ضخامت 3 تا 15 میلیمتر روز شنبه 95113 ریال قیمت داشت که تا چهارشنبه تقریباً ثابت ماند با توجه به کاهش قیمت ورق ضخامت 12 و 15 میلیمتر میانیگن قیمت روز چهارشنبه به 94875 ریال رسید فولاد مبارکه در هفته گذشته شروع به عرضه وسیع ورق در بورس فلزات کرد و باثبات قیمت حجم وسیعی از ورق های گروه B و C را عرضه نمود. این امر به آرامش بازار ورق کمک کرد اما مهمترین عامل ثبات بازار ورق به نظر می رسد تفاهم بین کارخانه ها و وزات صمت باشد. در صورتیکه وزارت صمت سهمیه بندی هایی را که از پارسال برای آهن اسفنجی و کالاهای دیگر قرار داده است حذف کند بازار برای تولیدکنندگان کوچک بازتر خواهد شد ولی در شرایط فعلی تولیدکنندگان بزرگ که صحنه گردان اصلی بازار سهام هستند از سیاست سهمیه بندی برای پایین نگهداشتن قیمت آهن اسفنجی ، گندله و سنگ آهن حمایت می کنند. محققاً با افزایش صادرات شمش و اسلب، معدنی ها هم بیکار نخواهند نشست حتی اگر موفق به حذف سیاست سهمیه بندی نشوند نسبت های قیمتی را تغییر خواهند داد.
ورق کاویان در هفته گذشته بازار آرامی را پشت سر گذاشت و با کمی افت قیمت روبرو شد میانگین قیمت روز شنبه که 95250 ریال بود به 94500 ریال کاهش یافت. ورق های اکسین همین تجربه کاویان را پشت سر گذاشت و از میانگین قیمت 119375 ریال به 117250 ریال کاهش یافت. ریزش قیمت ها در تمام سایزها مشاهده شد. واقعیت اینست که قیمت ورق های اکسین به سقف خودش نزدیک شده و به همین دلیل در وضعیت موجود فضایی برای افزایش قیمت ندارد .
ورق سرد با افت قیمت روبرو بود میانگین قیمت که روز شنبه 167045 ریال بود در روز چهارشنبه به 166364 ریال کاهش یافت. علت این امر کاهش قیمت ورق 1 میلیمتر به بالا بود که در واقع متاثر از پایین آمدن قیمت ورق گرم است.
ورق گالوانیزه روندی مشابه ورق های دیگر را طی کرد و از 147620 ریال به 146400 ریال کاهش یافت علت اصلی این افت قیمت پایین آمدن قیمت ورق گرم بود .
بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م.چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
https://www.instagram.com/ifnaa.ir ما را در ایستاگرام دنبال کنید