پایگاه خبری فولاد ایران - مصر یک شریک بسیار استراتژیک در خاورمیانه است و بلوک چین و ایران به دنبال گسترش نفوذ در آفریقا از طریق گسترش خط لوله انتقال نفت فعلی هستند که از عراق به اردن می رود. با عقب نشینی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده از این منطقه، چین و روسیه به دنبال گسترش نفوذ خود از طریق ایران به فضای خاورمیانه ای هستند. این امر شامل تکمیل و تقویت شبکه حمل و نقل نفت و گاز موجود بین ایران و عراق و سپس بقیه مناطق تحت کنترل ایران است.
محمد شاکر، وزیر برق و انرژی های تجدیدپذیر مصر هفته گذشته اظهار داشت که کشورش به عنوان بخشی از برنامه های تبدیل شدن به یک قطب انرژی منطقه ای در تلاش است مبادلات برق خود را با همسایگان تقویت کند. دو عامل اساسی در مورد مصر وجود دارد که اهمیت این کشور را به عنوان یک ارزش ویژه در خاورمیانه تبدیل می کند و تقریباً منعکس کننده برنامه های ژئوپلیتیک چین در راستای برنامه جاده ابریشم جدید است. اولین فاکتور این است که مصر مدت هاست خود را به عنوان رهبر جهان عرب می داند، که برجسته ترین نشانه آن در سال 1956 بود که به اشغال مسیر حمل و نقل کانال سوئز توسط انگلیس پایان داد و همینطور در جنگهای مختلف اعراب و اسرائیل طی دهه های 1950 ، 1960 و 1970 بود که مصر به عنوان یک قهرمان اصلی معرفی شد و در نهایت در مارس 1979 معاهده صلح بین مصر و اسرائیل امضا شد.
عامل دوم این است که مصر هم از لحاظ جغرافیایی و هم سیاسی بخشی از آفریقا است و این به این معنی است که این کشور یک نقطه ترانزیت اساسی برای نفت، گاز و هر چیز دیگری است.
به گزارش فولاد ایران، موردی که در این زمینه مورد توجه قرار می گیرد، گسترش خط لوله انتقال نفت فعلی از بصره عراق به عقبه اردن است. به تازگی مقامات عراقی و مصری در مورد امكان گسترش این خط لوله به مصر گفتگو کرده اند. مرحله اول این پروژه شامل نصب خط لوله 700 کیلومتری با ظرفیت 2.25 میلیون بشکه در داخل سرزمین های عراق خواهد بود و مرحله دوم نصب خط لوله 900 کیلومتری اردن بین حدیثه و عقبه با ظرفیت یک میلیون بشکه است. این پروژه به ایران اجازه می دهد تا خط صادرات نفت عراق را در مسیر تنگه هرمز و گوره - جاسک توسعه داده و برنامه هایی برای راه اندازی خط لوله به سوریه نیز اضافه کند.
منبع: oilprice