به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 42 سال 2021

گزارش هفته 42 سال 2021
(شماره 588)


سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت متوسط قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین ابتدا از 126 دلار تا 123.5 دلار کاهش یافت و تا پایان هفته با افزایش فعالیت بازار کمی بالا رفته 124.45 دلار هر تن خشک سی اف آر ثبت شد. در کل جو بازار سنگ آهن منفی و در سکوت است. تقاضا کم است و مشکلات کمبود برق و تولید فولاد چین ادامه دارد.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 ) در ترکیه تا 12 دلار رشد داشته 502 دلار هر تن سی اف آر شد.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن با 10 دلار رشد به 473  دلار هر تن فوب افزایش یافت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 7 دلار بالا رفته 547 دلار هر تن سی اف آر  شد.
 در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده در 465 دلار هر لانگ تن بدون تغییر باقی ماند.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار بیلت صادراتی سی آی اس متوسط قیمت با 30 دلار بهبود هفتگی به 650 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید.  در چین هم بیلت وارداتی 705 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد که 5 دلار افت داشت.
 در ترکیه قیمت بیلت وارداتی در 660 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز 700 تا 705 دلار هر تن فوب باقی ماند.  
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی 10 دلار بالا رفته 715 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران در 640 تا 642.5 دلار هر تن فوب ثبات داشت.
بیلت در بازار ایران

بیلت

شمش قیمت با ثباتی داشت. نیاز کارخانه های نورد آنچنان نبود که حتی ۵۰ درصد عرضه بورس را پوشش دهد بحث شیوه نامه و کنترل های دولت بازار را سردرگم کرد. به نظر نمی رسد با کنترل دولت قیمت نوسان جدی داشته باشد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس 25 دلار افزایش داشته 710 دلار هر تن فوب شنیده شد.
در چین قیمت میلگرد صادراتی 7 دلار افت داشته 952 دلار هر تن فوب شنیده شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز  725 تا 730 دلار  هر تن فوب باقی ماند.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد از 720 تا 725 دلار به 740 تا 745 دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار امریکا نیز میلگرد در 960 دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 10 یورو رشد داشته 815 یورو هر تن درب کارخانه شد.
مقاطع در بازار ایران

تیرآهن

تیرآهن بازار با ثباتی داشت و امید به افزایش آن محدود بود.

میلگرد

میله گرد پتانسیل افزایش قیمت را داشت و نشانه هایی را هم بروز داد ولی بحث شیوه نامه و سیاست جدید دولت بازار را کنترل کرد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس  20 دلار رشد داشته 830 دلار هر تن فوب دریای سیاه شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین  نیز 6 دلار افت داشته 917 دلار هر تن فوب شد.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی 30 دلار بالا رفته به 855 دلار هر تن سی اف آر رسید. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز در 875 دلار  هر تن سی اف آر باقی ماند.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم 15 یورو ارزان تر شده به 1025 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 20 دلار افت داشته 1900 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن در 658.5 تا 662 دلار هر تن فوب باقی ماند. اسلب سی آی اس 685 دلار هر تن فوب و در ثبات بود.
ورق در بازار ایران

سیاه


قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 255000 ریال بود که تا روز سه شنبه به 265000 ریال رسید. بازار ورق گرم به کف خودش رسیده عدم عرضه مبارکه هم باعث ثبات بازار شد.

اکسین

ورق اکسین بازار با ثباتی داشت با توجه به سیاست کارخانه و محدود بودن عرضه کنندگان به نظر نمی رسد قیمت این کالا نوسان جدی داشته باشد.


کاویان

قیمت ورق کاویان همچنان مدیریت شده باقی ماند و به همین دلیل ثابت ماند.

روغنی

بازار ورق سرد با آرامش روبرو بود و تقاضا ساکت، همین امر باعث ثبات قیمت بود.

گالوانیزه

ورق گالوانیزه با توجه به ثبات قیمت ورق گرم و ضعف تقاضا آرام بود.


تحلیل هفته :
فولاد ایران:  هفته گذشته همه دست اندرکاران انتظار بهبود نسبی قیمت ها را داشتند، علت آن هم افزایش قیمت ضایعات و شمش در دنیا بود ولی بحث سیاست گذاری دولت و احتمال اعمال ضریب ۸۰ درصد قیمت جهانی به عنوان مبنای قیمت گذاری بازار را به انتظار برد. بازار متوجه این مطلب شده که علیرغم تبلیغات، کف قیمت تمام شده میله گرد ۱۴ هزارتومان است و سقف آن ۱۷ هزارتومان است. شمش کمتر از ۱۳ هزارتومان و ورق مبارکه کمتر از ۲۴ هزارتومان نخواهد شد. شیوه نامه جدید تلاش می کند بازار داخل را کنترل کند تا سهم صادرات افزایش یابد، تلاش دولت از طریق سامانه تجارت برای کنترل بازار داخل بسته به رعایت آن از سوی کارخانه های عرضه کننده در بورس است که بعضی از آنها عقب هستند و تمام زنجیره را گرفتار می کنند. هفته گذشته دولت تلنگری به بعضی از آنها در موقع عرضه شمش در بورس زد که باعث کاهش فروش شمش در بورس شد. بازار مثل همیشه خودش را با شرایط تطبیق می دهد فقط این سوال می ماند که با افزایش قیمت نفت و گاز در جهان آیا قیمت فولاد هم بر همین پایه می ماند؟ و بورسی که مبنای قیمت آن ۸۰ درصد قیمت جهانی است چگونه میتواند بازار داخل را با این روند تطبیق دهد. شاید امید دولت افت تقاضای جهانی به علت فصل سرما باشد. ولی سرما تقاضا را پس انداز می کند اما آن را از بین نمی برد.
نکته ای که در سطح کلان کشور در دو هفته گذشته اتفاق افتاده محدویت وام دهی بانکهاست که ناشی از سیاست انقباضی دولت و کنترل بانک مرکزی است. این روند ثبات نرخ ارز را تعقیب می کند در واقع دولت باید با یک پا گاز بدهد تا صادرات افزایش یابد با پای دیگر ترمز می کند که تورم افزایش نیابد. مالیات ها را بالا می برد تا کسری بودجه را جبران کند برنامه ساخت مسکن را پیگیری می کند تا کار ایجاد کند. قبلا هم کشورهای دیگر مشابه این سیاست را دنبال کرده اند و تاریخ هم نتیجه ان را ثبت کرده است. سوال این است که راه دیگری نیست؟

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۱ آبان ۱۴۰۰ ۱۱:۵۵
تعداد بازدید : ۱,۵۰۸
کد خبر : ۵۹,۰۹۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید