به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 47 سال 2021

گزارش هفته 47 سال 2021
(شماره 593)


سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین از ۸۷ دلار به بیشتر از ۱۰۰ دلار رسید. آمار بالای کاهش تولید فولاد چین از ابتدای سال تاکنون موجب شد فعالان بازار امیدوار باشند ماه آینده تولید بالا می رود و نیاز به خرید سنگ آهن افزایش خواهد یافت از این رو قیمت بالا رفت. ولی تا پایان هفته کاهش تمایل به خرید که بیشتر به دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در برخی استان های چین و نگرانی از شیوع سویه جدید کرونا بود موجب شد قیمت کاهش یافته به ۹۶.۶۵ دلار هر تن سی اف آر برسد. نقدینگی بازار همچنان کم است و بازار شرایط مطلوبی ندارد.
در بازار صادرات ایران، آخرین قیمت ثبت شده سنگ آهن مگنتیت خلوص 61 درصد با ۱۰ دلار افت به ۵۰ دلار هر تن فوب  رسید و  سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص  61 درصد ایران نیز از ۵۹  دلار به ۴۸.۵ دلار هر تن فوب کاهش یافت.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 ) در ترکیه  تا ۶ دلار افت داشته ۴۹۰ دلار هر تن سی اف آر شد. در کل  جو بازار همچون هفته قبل منفی بود و قیمت معاملات نزولی بود .
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن  از  ۴۵۲ دلار هفته قبل به  441 دلار هر تن فوب کاهش داشت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در  530 دلار هر تن سی اف آر  بدون تغیر باقی ماند.  
 در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده 530 دلار هر لانگ تن  و در ثبات بود.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار بیلت صادراتی سی آی اس متوسط قیمت  3 دلار بهبود داشته 630 دلار هر تن فوب دریای سیاه شد.  در چین هم بیلت وارداتی 10 دلار افت داشته 610 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
 در ترکیه قیمت بیلت وارداتی 15 دلار افت داشته 645 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز از 695 تا 700 دلار به 660 تا 695 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از 660 دلار به 645 تا 660 دلار هر تن سی اف آر کاهش یافت.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران  از ۵۸۵ دلار به ۵۸۵ تا ۵۹۰ دلار هر تن فوب رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران:  قیمت شمش ثابت ماند تا روز سه شنبه که قیمت بورس با کاهش اعلام شد. همین امر باعث کاهش قیمت شد البته نرخ های جهانی رو به کاهش بود این امر دلیل افت قیمت پایه بورس بود.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس  در 750 دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند.
در چین قیمت میلگرد صادراتی از ۷۹۷ دلار به ۷۶۹ دلار هر تن فوب کاهش یافت. میلگرد صادراتی ترکیه نیز  725 دلار  هر تن فوب و در ثبات بود.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد در 740 تا 745  دلار هر تن سی اف آر ثابت ماند.
همچنین در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد در 1000 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 5 یورو افت داشته 790 یورو هر تن درب کارخانه شد.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  قیمت میلگرد هم مثل شمش ثابت بود تا کاهش قیمت شمش بازار میلگرد را نزولی کرد.

تیرآهن

فولاد ایران:  قیمت تیرآهن ثابت بود البته نوسان قیمت بطور طبیعی رخ داد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس ثبات نسبی داشته ۸۲۵ تا ۸۵۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین  نیز از ۷۷۵ دلار به ۷۸۶ دلار هر تن فوب افزایش داشت.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی ۵ دلار رشد داشته ۸۵۰  دلار هر تن سی اف آر شد. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز 10 دلار  ارزان تر شده ۸۳۰ دلار  هر تن سی اف آر شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم 13 یورو ارزان تر شده به 980 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 1780 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد که 20 دلار افت هفتگی داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن از ۶۳۰ دلار به ۵۸۵ دلار  هر تن فوب کاهش داشت. اسلب صادراتی سی آی اس نیز از   730 تا 755 دلار به ۶۹۵ تا ۷۱۰ دلار هر تن فوب افت داشت.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 258000 ریال بود که تا روز سه شنبه به 256000 ریال رسید. ورق مبارکه با افت قیمت روبرو شد. عرضه وسیع مبارکه همراه با کاهش قیمت و تقاضای به کما رفته همه دست بدست هم داده اند ولی قیمت به کف خود رسیده و تجار تمایلی به تخفیف ندارند.

اکسین

فولاد ایران: ورق اکسین به کف خود رسیده، علیرغم آنکه  تقاضا ضعیف است ولی خرید های تجار با قیمت فروش بازار بسیار نزدیک است. فضایی برای کاهش قیمت این کالا نیست مگر آنکه کارخانه قیمت فروش خود را تغییر دهد.

کاویان

فولاد ایران: ورق کاویان همچنان مدیریت شد و قیمت ثابت ماند.


سرد


فولاد ایران: ورق سرد بازار ثابتی داشت و تغییری نکرد پایین آمدن قیمت به علت زیان تجار محتمل نیست مگر آنکه مبارکه قیمت را پایین بیاورد.


گالوانیزه

فولاد ایران: ورق گالوانیزه به علت افت قیمت ورق گرم و رکود شدید بازار روند نزولی داشت.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: اتفاقاتی در صحنه داخلی و خارجی افتاده است که فعالان اقتصادی به آن با دقت نگاه می کنند. آنچه که در صحنه داخلی اتفاق افتاده عبارتست از :
1-عدم الزام شرکت های صادراتی به فروش ارز صادراتی به قیمت تثبیت شده . با این تصمیم عملا قیمت ارز به بازار واگذار می شود که روی نرخ فولاد تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
2-افزایش قیمت گاز ،برق، آب و افزایش سهم دولت از درآمد معادن که در بودجه سال آینده پیش بینی شده، ولی به طور سنتی از ماه آینده روی قیمت تمام شده تاثیر خواهد گذاشت.
دو عامل بالا باعث افزایش قیمت تمام شده کالا در طول ماه های آینده و رشد شتابان قیمت بخصوص از ماه بهمن به بعد خواهد شد  اما بازار همچنان با رکود دست و پا خواهد زد که علت آن :
1-مشکل تامین نقدینگی به علت بسته شدن اعتبارات بانکی
2-عرضه های پیاپی انواع محصولات فولادی از ضایعات گرفته تا کالای ساخته شده اعم از تحویل فوری یا تحویل در ماه های بعد که بازار را گیج کرده و باعث افت شدید تقاضا شده است. روند فعلی در کوتاه مدت باعث کاهش شدید تقاضا می گردد در نتیجه عرضه ها بدون تقاضا خواهد ماند. همین امر از یک طرف به کاهش قیمت و از طرف دیگر به کاهش تولید به علت عدم تقاضا منجر خواهد شد.
دخالت های بیجای بورس کالا به سرگشتگی بازار کمک کرده است. از طرف دیگر بازار به علت عوامل بیرونی نیز در خطر ریسک افت قیمت می باشد. مهمترین عاملی که می تواند تقاضا را برای صادرات به شدت کاهش دهد بروز نوع جدید ویروس کروناست که باعث شده قیمت نفت در کمتر از سه روز تا 13 درصد کاهش یابد. پایین آمدن قیمت نفت باعث پایین آمدن هزینه حمل و نقل و همین طور اثر منفی روی تمام کمودیتی ها خواهد بود. بروز نوع جدید اپیدمی به تعطیلی بازارها منجر خواهد شد در نتیجه تقاضای صادراتی هم از جانب میزان تقاضا و قیمت فروش تحت فشار قرار می گیرد. سرازیر شدن سهمی از کالاهای صادراتی به بازار داخلی روی قیمت و تقاضا در بازار داخلی تاثیر خواهد گذاشت این در حالی است که تولید به علت افزایش قیمت تمام شده گرانتر تمام می شود. در این میان کارخانه هایی که قدرت مقاومت نداشته باشند تعطیل می شوند و آنهایی که به تولید ادامه می دهند به حاشیه سود کمتر باید قناعت کنند. در مجموع در شرایط فعلی چشم انداز آینده بازار دلربا نیست تنها نتیجه قاطع کاهش تولید در طی دو ماه آینده است.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۶ آذر ۱۴۰۰ ۱۰:۴۲
تعداد بازدید : ۱,۳۰۸
کد خبر : ۵۹,۴۴۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید