به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 01 سال 2022

گزارش هفته 01 سال 2022
(شماره 599)


سنگ آهن
فولاد ایران:  سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین هفته نخست ژانویه را صعودی آغاز نمود و با حدود 11 دلار رشد به 128  دلار هر تن سی اف آر رسید. تقاضای مصرف کننده های نهایی بیشتر شد و به رشد قیمت کمک نمود.
 
قراضه
فولاد ایران:  قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 ) در ترکیه هفته نخست سال 2022 را با 2 دلار رشد هفتگی در 465 دلار هر تن سی اف آر ثبت نمود. بازار هنوز در جو تعطیلات سال نو میلادی است و چند روزی زمان نیاز دارد. البته دو معامله برای قراضه امریکا با حدود 5 دلار رشد نسبت به معاملات قبلی نهایی شد و امیدواری بازار را بیشتر نمود.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن نسبتا ثبات داشته 406 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  در 500 دلار هر تن سی اف آر  باقی ماند.

بیلت
فولاد ایران:  بازار بیلت صادراتی سی آی اس هنوز کاملا از تعطیلات ژانویه باز نگشته بود و متوسط قیمت  2 دلار رشد داشته 595 دلار هر تن فوب دریای سیاه شد.  در چین هم بیلت وارداتی کمی افت داشته از 600 تا 615 دلار به 605 دلار هر تن سی اف آر رسید.
 در ترکیه قیمت بیلت وارداتی 630 دلار هر تن سی اف آر و بدون تغییر ماند. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز از  645 دلار به 655 تا 660 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی 10 دلار افت داشته 625  دلار هر تن سی اف آر شد.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران از   535 تا 547 دلار به 543 تا 550 دلار هر تن فوب رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: شمش علیرغم کاهش قیمت در بورس با افزایش قیمت روبرو شد. علت آن خالی بودن انبار نوردکارها و پیش فروش کردن آنها در هفته های قبل بود. سیاست فروش با ال سی که بعضی کارخانه ها در پیش گرفته اند به حفظ قیمت کمک کرده است ولی معلوم نیست این روند ادامه داشته باشد چون تابع قیمت و حجم صادرات شمش است.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس  از 725 تا 730 دلار به 690 تا 720 دلار هر تن فوب رسید.
در چین قیمت میلگرد صادراتی 35 دلار نسبت به پایان دسامبر افت داشته 740  دلار هر تن فوب ثبت شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز 10 دلار بالا رفته 695 دلار هر تن فوب شنیده شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد کمی افت جزیی داشت از 710 دلار به 705 تا 710 دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا هفته نخست ژانویه میلگرد در 1035 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 790 یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد


فولاد ایران: میلگرد بازار با ثباتی داشت. باور عمومی این است که قیمت به کف خود رسیده ولی بازی ارز را نباید فراموش کرد.

تیرآهن

فولاد ایران: معدل قیمت تیرآهن ذوب آهن به لطف بهبود تقاضای تیر ۱۴ بالا رفت.

ورق
فولاد ایران:  در هفته اول ژانویه ورق گرم صادراتی سی آی اس 10 دلار افت داشته 765 دلار هر تن فوب دریای سیاه شد البته هنوز بازارها پس از تعطیلات فعال نشده بودند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین  در حدود 760 دلار هر تن فوب باقی ماند.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی حدود 5 دلار افت داشته 795 دلار هر تن سی اف آر شد. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز از  760 تا 765 دلار به 760 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  3 یورو رشد داشته 925 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 1500 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد که ثبات داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن در 568 دلار  هر تن فوب ثبات داشت. اسلب صادراتی سی آی اس نیز از  595 تا 610 دلار به 590 دلار هر تن فوب رسید.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 233000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 235000 ریال رسید. ورق مبارکه تقریبا ثابت بود علت آن ضعف تقاضا بود. عرضه های مبارکه به دلیل رکود بازار جهانی همچنان در بازار پر رنگ دیده می شود. در ادامه این روند باید شاهد کاهش تقاضای این کالا در بورس بود که بیشتر مدیون کاهش تقاضاست تا افزایش عرضه.

اکسین

فولاد ایران: ورق اکسین همچنان در برابر نوسان بازار مقاومت می کند شاید بخشی از آن ناشی از فروش های قبلی اکسین است که هنوز تحویل نشده و کارخانه تلاش برای حفظ بازارش دارد ولی این روند نمی تواند پایدار باشد مگر آنکه این کارخانه سیاست فروش خود را تغییر دهد یا حجم صادراتش را بالا ببرد.

کاویان

فولاد ایران: ورق کاویان همچنان با مدیریت کارخانه ثابت ماند. باید صبر کرد و اثر کاهش قیمت اسلب را در بورس با محصول این کارخانه ارزیابی کرد.

سرد

فولاد ایران: ورق سرد کاهش قیمت داشت که ناشی از افت قیمت مبارکه و کاهش درخواست های بازار بود.

گالوانیزه

فولاد ایران: ورق گالوانیزه روند نزولی داشت علت آن هم روند نزولی و حجم عرضه ورق گرم بود.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: تولید کننده ها متوجه شده اند که دولت در سیاست عرضه همه محصولات زنجیره فولاد در بورس مصمم است و به دنبال آن قیمت گذاری توسط بورس نشانه هایی دیده می شود که بازار هم خودش را دارد با این سیستم هماهنگ می کند. در دو هفته گذشته شاهد آن بوده ایم که عرضه کنندگانی کالا در بورس عرضه کرده اند که تولید کننده نیستند. این به معنای آن است که بازار دارد تمرین می کند تا از بورس استفاده کند. آنچه تهاتر می کند به بورس می آورد اگر فروش نرفت حق دارد صادر کند. مگر این برنامه بورس نیست؟ پس در آینده نزدیک باید شاهد باشیم که بخش خصوصی گندله و اسفنجی برای صادرات داشته باشد. ولی تا زمانی که قیمت کالاها بخصوص گندله، آهن اسفنجی و شمش در بورس بالاتر از نرخ صادراتی است باید منتظر بود. سیاست عرضه همه چیز در بورس قدرت بازار را کاهش نمی دهد چون بازار دارد می آموزد چگونه از بورس استفاده کند. در هفته های آینده شاهد عرضه مواد معدنی در بورس خواهیم بود محققا با توجه به فشارهایی که از طرف بورس هست و کاهش قیمت های خارجی باید در انتظار افت قیمت سنگ آهن تا آهن اسفنجی در بورس بود ولی آیا این روند به محصول هم منتقل خواهد شد یا نه؟ نتیجه در آینده مشخص می گردد ولی نباید فراموش کرد که بخش عمده گندله و آهن اسفنجی بر اساس تهاتر تولید می شود. روند فعلی روی عرضه و تولید این کالاها اثر نخواهد گذاشت؟ شاید بورس در پی آن است تا با به ثبات رسیدن بازار ،معامله همه کالاها را برای بخش بازرگانی باز کند در غیر این صورت در طول این مدت تولید شدیداً لطمه خواهد خورد. چون بازار به انتظار می نشیند نباید فراموش کرد که همه سیاست گذاری ها تحت تاثیر تقاضاست. با پیشرفت مذاکرات هسته ای نرخ ارز هم روند نزولی دارد بنابراین کدال روند نزولی خواهد داشت و باعث خواهد شد تقاضا افت کند. اینجاست که بورس باید جوابگوی نقدینگی واحد ها باشد.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۱۸ دی ۱۴۰۰ ۱۱:۲۳
تعداد بازدید : ۱,۳۰۳
کد خبر : ۵۹,۹۷۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید