به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا چین برای نجات پوتین اقدام نمی کند؟

پایگاه خبری فولاد ایران - روسیه یک متحد آشکار دارد که باید به آن وصل باشد، اما انتظار نداشته باشید که چین چیزی بیش از سخنان حمایتی به همسایه شمالی خود ارائه دهد اگر ایالات متحده و اروپا با تهدید به سرکوب اقتصاد روسیه در صورت تهاجم مسکو به اوکراین عمل کند. روابط دیپلماتیک و نظامی پکن با مسکو ممکن است قوی باشد، اما وفاداری اقتصادی آنها بسیار پیچیده تر است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز جمعه همزمان با آغاز بازی های المپیک زمستانی پکن با همتای چینی خود شی جین پینگ دیدار کرد. بر اساس گزارشی که توسط خبرگزاری دولتی چین منتشر شده است، کرملین این دیدار را گرم و سازنده توصیف کرد و رهبران توافق کردند همکاری خود را عمیق تر کنند. غول نفتی روسی روسنفت اعلام کرد که با افزایش عرضه به چین در یک دهه آینده موافقت کرده است. پوتین در مقاله‌ای که روز پنجشنبه توسط شین‌هوا منتشر شد، نوشت: "با همکاری یکدیگر می‌توانیم به رشد اقتصادی پایدار دست یابیم... و با هم در برابر خطرات و چالش‌های امروزی بایستیم."


در صورت حمله روسیه به اوکراین، خطرات ممکن است هولناک باشد. مسکو هرگونه قصدی برای انجام این کار را رد کرده است. اما قانونگذاران آمریکایی تهدید می‌کنند که در صورت عبور روسیه از خط قرمز، آنچه را که "مادر همه تحریم‌ها" می‌خوانند، علیه روسیه اعمال خواهند کرد. رهبران اروپایی همچنین در حال تدارک مجازات هایی هستند که بسیار فراتر از محدودیت های اعمال شده بر روسیه در زمان الحاق کریمه در سال 2014 است. چین که تنش های خاص خود را با غرب دارد، قبلاً حمایت دیپلماتیک خود را از متحد خود ابراز کرده است. شی و پوتین در بیانیه مشترکی که روز جمعه پس از دیدارشان منتشر شد، گفتند که هر دو طرف با "گسترش بیشتر ناتو" مخالف هستند. روسیه نگران آن است که اوکراین ممکن است به این ائتلاف بپیوندد. کریگ سینگلتون، کارشناس ارشد چین در بنیاد دفاع از دموکراسی ها مستقر در دی سی، گفت: «شی تقریباً مطمئناً معتقد است که منافع استراتژیک در حمایت از روسیه وجود دارد. وی خاطرنشان کرد که چین در اختلاف دائمی با ایالات متحده باقی می ماند." به گفته الکساندر گابویف، کارمند ارشد و رئیس روسیه در برنامه آسیا و اقیانوسیه در مرکز کارنگی مسکو، در حال حاضر شواهدی وجود دارد که تنش ها با غرب باعث تعمیق همکاری بین چین و روسیه شده است. اما مشخص نیست که در مواجهه با تحریم‌های سخت، این امر تا کجا به همکاری‌های اقتصادی عمیق‌تر می‌رسد.


روسیه برای تجارت عمیقاً به چین وابسته است، اما برعکس این موضوع صدق نمی کند و اقتصاد چین در حال حاضر در وضعیت متزلزلی قرار دارد و انگیزه کمتری به شی می دهد تا در صورت بروز بحران نظامی، ثروت کشورش را به مسکو گره بزند. فراتر از این، چین ممکن است برای تعمیق واقعی روابط اقتصادی خود با روسیه، حداقل به زودی، سخت تحت فشار قرار بگیرد.


اقتصاد چین در حال حاضر با مشکل مواجه است، که می تواند تعمیق روابط با مسکو را برای پکن دشوارتر کند یا حتی اجرای وعده هایی که قبلا داده است، مانند توافق اخیر برای افزایش تجارت چین و روسیه به 200 میلیارد دلار تا سال 2024، تقریبا 50 میلیارد دلار در هر روز، سخت تر کند. صندوق بین المللی پول انتظار دارد اقتصاد چین در سال جاری تنها 4.8 درصد رشد کند که نسبت به 8 درصد در سال 2021 کمتر است. بحران املاک و مستغلات و کاهش هزینه های مصرف کننده، نرخ رشد را پایین می آورد. سینگلتون گفت که تشدید بحران در اوکراین بازارهای انرژی و فلزات را شوکه خواهد کرد و در نتیجه بر اقتصاد جهانی فشار زیادی وارد خواهد کرد. این نوع وضعیت اضطراری، همراه با سیاست سختگیرانه چین برای مقابله با کووید صفر، می تواند رکود سریع اقتصادی چین را تسریع بخشد.


به گزارش فولاد ایران، تحلیلگران گروه اوراسیا در گزارش اخیر خود با اشاره به اینکه اقتصاد روسیه حدود 9 برابر بزرگتر است، نوشتند چین شریک ارشد این روابط دوجانبه است و این احتمال وجود دارد که پکن بخواهد محاسبات مسکو را به نفع خود شکل دهد.


منبع: CNN

۱۸ بهمن ۱۴۰۰ ۱۱:۳۲
تعداد بازدید : ۷۵۳
کد خبر : ۶۰,۳۵۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید