به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کدام بازارها بیشترین لطمه را از جنگ اوکراین می بینند؟

پایگاه خبری فولاد ایران - جنگ در اوکراین تهدیدی برای اختلال بیشتر در زنجیره عرضه جهانی کومودیتی هاست که از قبل کم دردسر نداشته است. اوکراین و روسیه ممکن است تنها بخش کوچکی از واردات کشورهای بزرگ تولید کننده مانند آلمان و امریکا را به خود اختصاص دهند، اما عرضه کنندگان مهم مواد اولیه و انرژی برای بسیاری از زنجیره های تامین حیاتی هستند.
به گزارش فولاد ایران،  اگرچه پیامدهای اقتصادی جنگی که زندگی و معیشت بسیاری از اوکراینی‌ها را تهدید می‌کند، نسبت به بحران انسانی که در حال شدت یافتن است نقشی ثانویه دارد ولی در ادامه پنج بخشی که احتمالا مشکلاتی جدی پیش رو خواهند داشت را بررسی می کنیم.

انرژی:
بسیاری از کشورهای اروپایی به شدت به انرژی روسیه، به ویژه گاز  آن وابسته هستند، و این ممکن است رویکرد آنها را در قبال این بحران تحت تاثیر قرار داده باشد. به عنوان مثال، وابستگی به گاز روسیه دلیل عدم تمایل اروپا به حذف روسیه از سیستم پرداخت بین‌المللی سوئیفت است، هرچند شایان ذکر است که آلمانی‌ها خط لوله جدید گاز بالتیک نورد استریم 2 را به حالت تعلیق در آورده‌اند.
در حالی که تعلیق کامل گاز روسیه در حال حاضر بعید است، حتی اختلالات کوچک نیز تأثیر قابل توجهی خواهد داشت. ذخایر جهانی گاز به دلیل همه گیری کرونا کم است و قیمت انرژی در حال حاضر به شدت در حال افزایش است و مصرف کنندگان و صنایع را تحت تاثیر قرار می دهد.
با توجه به اینکه گاز یک کومودیتی ضروری برای بسیاری از زنجیره‌های تامین است، اختلال در عرضه آن پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای خواهد داشت. به عنوان مثال، زمانی که قیمت گاز برای اولین بار در پاییز 2021 افزایش یافت، کارخانه‌های کود شیمیایی در انگلیس تعطیل شدند زیرا هزینه بالای انرژی تولید را غیرممکن ساخت. این منجر به کمبود دی اکسید کربن شد که برای همه چیز ضروری است، از تولید کالاهای پزشکی گرفته تا تازه نگه داشتن مواد غذایی. چنین عواقبی احتمالا با افزایش قیمت نفت و گاز تشدید هم خواهد شد.

مواد غذایی:
قیمت‌های جهانی مواد غذایی در سال 2021 به دلایل بسیار از رشد قیمت انرژی گرفته تا تغییرات آب و هوایی به شدت افزایش یافت. با افزایش قیمت مواد اولیه کلیدی تولیدکنندگان مواد غذایی احتمالا تحت فشار بیشتری قرار خواهند گرفت. روسیه و اوکراین مجموعا بیش از یک چهارم صادرات جهانی گندم را به خود اختصاص می دهند، در حالی که اوکراین به تنهایی تقریباً نیمی از صادرات روغن آفتاب گردان را در دست دارد.
برخی از کشورها به طور ویژه به غلات روسیه و اوکراین وابسته هستند. برای مثال، ترکیه و مصر برای تقریبا 70 درصد از واردات گندم خود را به آنها متکی هستند. اوکراین همچنین بزرگترین تامین کننده ذرت به چین است.

حمل و نقل:
با توجه به اینکه حمل و نقل جهانی در پی همه گیری کرونا به شدت مختل شده بود، این جنگ مشکلات بیشتری ایجاد می کند و حمل و نقل دریایی و حمل و نقل ریلی بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند.
از سال 2011، خطوط حمل و نقل ریلی منظمی بین چین و اروپا ایجاد شده و در حالی که راه آهن تنها بخش کوچکی از کل حمل بار بین آسیا و اروپا را در دست دارد، اختلالات اخیر، حمل و نقل ریلی  را دچار بحران کرده و در حال شدت گرفتن است.
حتی قبل از تهاجم روسیه نیز شرکت های کشتیرانی از مسیرهای کشتیرانی دریای سیاه اجتناب می کردند و شرکت های بیمه نیز نگرانی های خود را ابراز کرده بودند. اگرچه حمل و نقل کانتینری در دریای سیاه یک بازار نسبتا خاص در مقیاس جهانی است، یکی از بزرگترین پایانه های کانتینری اودسا است. اگر این مسیر کشتیرانی توسط نیروهای روسی قطع شود، تأثیرات آن بر واردات و صادرات اوکراین می تواند قابل توجه باشد و پیامدهای انسانی بالقوه شدیدی را به همراه داشته باشد.
افزایش قیمت نفت به دلیل جنگ باعث نگرانی صنعت کشتیرانی نیز شده، نرخ حمل و نقل در حال حاضر بسیار بالا است و می تواند حتی بیشتر هم افزایش یابد.
همچنین این نگرانی وجود دارد که حملات سایبری زنجیره های تامین جهانی کالا را هدف قرار دهد. از آنجایی که تجارت به شدت به تبادل اطلاعات آنلاین وابسته است، اگر خطوط کشتیرانی یا زیرساخت های کلیدی هدف قرار گیرند، می تواند عواقب گسترده ای داشته باشد. اثرات ناشی از یک حمله سایبری بر زنجیره تامین می تواند بسیار زیاد باشد.

فلزات:
روسیه و اوکراین در تولید جهانی فلزاتی مانند نیکل، مس و آهن پیشرو هستند. آنها همچنین تا حد زیادی در صادرات و ساخت سایر مواد اولیه ضروری مانند نئون، پالادیوم و پلاتین مشارکت دارند. ترس از تحریم روسیه خود قیمت این فلزات را افزایش داده  و می‌توان انتظار اختلالات و کمبودهای احتمالی را داشت که منجر به افزایش قیمت بیشتر برای بسیاری از محصولات و خدمات می‌شود.

ریزتراشه ها:
کمبود ریزتراشه ها یک مشکل بزرگ در طول سال 2021 بود. برخی از تحلیلگران پیش بینی کرده بودند که این مشکل در سال 2022 کاهش یابد، اما تحولات اخیر ممکن است چنین خوش بینی را کمرنگ سازد.
به عنوان بخشی از تحریم های علیه روسیه، امریکا تهدید کرده که عرضه ریزتراشه های روسیه را قطع خواهد کرد. اما زمانی که روسیه و اوکراین صادرکنندگان کلیدی نئون، پالادیوم و پلاتین هستند که همگی برای تولید ریزتراشه حیاتی است، این تهدیدی توخالی می باشد.
حدود 90 درصد نئونی که برای لیتوگرافی تراشه استفاده می شود، از روسیه تامین می شود. منابع جایگزین نیز قبل از اینکه بتوانند بازار جهانی را تامین کنند، به سرمایه گذاری های بلندمدت نیاز دارند.
تولیدکنندگان تراشه در حال حاضر بیش از دو تا چهار هفته موجودی اضافی دارند، اما هرگونه اختلال طولانی مدت در عرضه ناشی از اقدام نظامی در اوکراین به شدت بر تولید نیمه هادی ها و محصولات وابسته به آنها، از جمله خودروها، تأثیر می گذارد.


منبع: theconversation.com
ترجمه: مونا تابان

۷ اسفند ۱۴۰۰ ۱۳:۳۴
تعداد بازدید : ۶۱۴
کد خبر : ۶۰,۵۵۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید