به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کمک چین به اقتصاد تحت تحریم روسیه

پایگاه خبری فولاد ایران - دو کشور چین و روسیه در سال‌های اخیر روابط نزدیکی برقرار کرده‌اند. شی جین پینگ، رهبر چین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را در سال 2019 "بهترین و صمیمی دوست" خود خواند. در سفر ماه گذشته پوتین به پکن، دو کشور اعلام کردند که دوستی آنها هیچ محدودیتی ندارد. این قبل از آغاز جنگ روسیه در اوکراین و تحریم های بی سابقه کشورهای غربی بود. اکنون، توانایی چین برای کمک به همسایه خود در بوته آزمایش است. کارشناسان می گویند گزینه های پکن محدود است. کریگ سینگلتون، کارشناس ارشد چین در بنیاد دفاع از دموکراسی ها، می گوید: " پس از اینکه اقتصاد روسیه توسط تحریم های سراسر جهان مورد تهدید قرار گرفت، پکن عجله ای برای کمک به روسیه نکرده است." روز چهارشنبه، رئیس کمیسیون تنظیم مقررات بانکی و بیمه چین، گفت که این کشور در تحریم ها شرکت نخواهد کرد. در اوایل این هفته، وزیر امور خارجه چین با همتای اوکراینی خود گفت‌وگو کرد و گفت که چین عمیقاً از این درگیری متأسف است.


به گزارش فولاد ایران، قبل از حمله روسیه به اوکراین، پوتین روابط کشورش با چین را به میزان قابل توجهی تعمیق کرده بود. در سفر اخیر وی به چین، دو کشور 15 قرارداد از جمله قراردادهای جدید با غول های انرژی روسیه گازپروم و روس نفت امضا کردند. چین همچنین موافقت کرد که تمامی محدودیت های واردات گندم و جو روسیه را لغو کند. بر اساس آمار رسمی، سال گذشته 16 درصد از واردات نفت چین از روسیه بوده است. این امر روسیه را به دومین تامین کننده بزرگ چین پس از عربستان سعودی تبدیل می کند. حدود 5 درصد از گاز طبیعی چین نیز سال گذشته از روسیه تامین شده است. در همین حال، بر اساس گزارش موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون، روسیه حدود 70 درصد از نیمه‌رساناهای خود را از چین خریداری می‌کند. همچنین کامپیوتر، تلفن های هوشمند و قطعات خودرو را از چین وارد می کند. چین همچنین بانک‌های روسی را در سیستم پرداخت بین‌بانکی فرامرزی خود (CIPS) ، به عنوان جایگزینی بالقوه برای سوئیفت، تایید کرده است. چین و روسیه در به چالش کشیدن غرب منافع استراتژیک مشترکی دارند. اما حمله به اوکراین این دوستی را در معرض آزمایش قرار داده است.


نیل توماس، تحلیلگر چین در گروه اوراسیا، گفت: "هنوز هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که چین کمک به روسیه را نقض تحریم‌های غرب می‌داند." پکن اظهار کرد: "برداشتن محدودیت‌های واردات گندم روسیه قبل از تهاجم مورد توافق قرار گرفت و نشان‌دهنده حمایت چین از روسیه نیست."


در حالی که روسیه برای تجارت به چین نیاز دارد، پکن اولویت های دیگری دارد. بر اساس محاسبات سی ان ان، بر اساس ارقام سال 2020 سازمان تجارت جهانی و داده های گمرک چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، شریک تجاری شماره یک روسیه است که 16 درصد از ارزش تجارت خارجی آن را به خود اختصاص می دهد. اما برای چین، روسیه اهمیت بسیار کمتری دارد. تجارت بین دو کشور تنها 2 درصد از کل حجم تجارت چین را تشکیل می دهد و اتحادیه اروپا و ایالات متحده سهم بسیار بیشتری دارند. بانک ها و شرکت های چینی از معامله با همتایان روسی به دلیل تحریم های ثانویه بیم دارند. توماس گفت: "بیشتر بانک های چینی نمی توانند دسترسی به دلار آمریکا را از دست بدهند و بسیاری از صنایع چینی نمی توانند دسترسی به فناوری ایالات متحده را نادیده بگیرند." وی افزود: "با درک این موضوع که اقتصاد و تولید صنعتی چین در ماه‌های اخیر تحت فشار شدید قرار گرفته است، سیاست‌گذاران چینی احتمالاً تلاش خواهند کرد تا تعادل بین حمایت لفظی از روسیه اما بدون مخالفت با قانونگذاران غربی ایجاد کنند."


منبع: CNN

۱۴ اسفند ۱۴۰۰ ۱۱:۲۹
تعداد بازدید : ۸۱۹
کد خبر : ۶۰,۶۰۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید