به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

فرصت عظیم هیدروژنی در آسیا

پایگاه خبری فولاد ایران – آسیا در حال توسعه صنعت هیدروژن خود برای تبدیل شدن به یک تولید کننده بزرگ در دهه آینده است. همانطور که چندین کشور استراتژی های انرژی تجدیدپذیر را اعلام می کنند، هیدروژن سبز و همچنین هیدروژن تولید شده با استفاده از فن آوری های جذب کربن، نقش مهمی در این راستا ایفا خواهند کرد.


به گزارش فولاد ایران، انتظار می رود با دور شدن جهان از سوخت های فسیلی و حرکت به سمت جایگزین های تجدیدپذیر، تقاضای هیدروژن سبز به طور چشمگیری افزایش یابد. در حالی که تولید هیدروژن سبز بسیار گران‌تر از هیدروژن خاکستری است که از تولید گاز طبیعی به دست می‌آید، فشار دولت‌ها در سراسر جهان برای محدود کردن انتشار کربن تا پایان دهه، تقاضا برای جایگزین سبز را افزایش داده است. شرکت‌ها اکنون با استفاده از فن‌آوری‌ها و تکنیک‌های جدید، برای تولید هیدروژن سبز ارزان قیمت رقابت می‌کنند، به این امید که بتوانند رقابتی‌تر شوند.


سال گذشته، هند یک استراتژی جدید هیدروژن سبز را اعلام کرد، اگرچه فناوری آن برای تولید هیدروژن سبز هنوز در مراحل اولیه است. علیرغم شک و تردید در مورد رشد سریع پیش بینی شده صنعت هیدروژن سبز هند، این کشور در دهه گذشته بخش انرژی خورشیدی خود را به طور قابل توجهی توسعه داده است.


ابتکارات متعددی در ماه های اخیر در حمایت از این هدف صورت گرفته است، از جمله سرمایه گذاری 75 میلیارد دلاری توسط صنایع Reliance هند در بازار انرژی سبز. علاوه بر این، در ماه آوریل، گروه گرینکو و جان کوکریل مستقر در بلژیک متعهد به ساخت یک کارخانه عظیم الکترولیز هیدروژنی 2 گیگاواتی در هند شدند. شرکت نفت هند نیز از همکاری با دو شرکت خصوصی برای تولید هیدروژن سبز خبر داد. اکنون، دولت های اروپایی به پتانسیل هیدروژن سبز آسیا چشم دوخته اند. رابرت هابک، وزیر امور اقتصادی و آب و هوای آلمان نیز خبر از مشارکت انرژی با هند در جهت توسعه راه‌حل‌های نوآورانه برای تولید پایدار هیدروژن سبز خبر داد.


هند با 7500 کیلومتر خط ساحلی و آفتاب فراوان، موقعیت خوبی برای تولید انرژی تجدیدپذیر مورد نیاز برای حمایت از تولید هیدروژن سبز دارد. اکنون انتظار می‌رود آلمان و هند کارگروهی را ایجاد کنند که نقشه راه توسعه صنعت هیدروژن سبز و چگونگی جستجوی این دو کشور را تهیه کند.


نخست وزیر نارندرا مودی معتقد است که هند می‌تواند به سرعت به یک قطب انرژی تجدیدپذیر تبدیل شود و هم امنیت انرژی داخلی را ایجاد کند و هم پیوندهای مورد نیاز را برای حمایت از سایر کشورها با نیازهای انرژی پاکشان ایجاد کند.


در ژاپن نیز چندین شرکت انرژی در حال برنامه ریزی برای معرفی وسایل نقلیه الکتریکی سلول سوختی (FCEVs) متکی به سوخت هیدروژن هستند. در اوایل، در سال 2015، ژاپن چشم انداز خود را در مورد جامعه هیدروژنی اعلام کرد. چین قبلاً هدف خود را اعلام کرده بود که تا سال 2025 بین 100000 تا 200000 تن هیدروژن سبز در سال تولید کند. در حال حاضر، چین با تولید 33 میلیون تن در سال بزرگترین تولید کننده هیدروژن در جهان است. اما بیشتر آن، حدود 80 درصد، هنوز از کربن تولید شده از عملیات گاز طبیعی مشتق می شود. این تا حد زیادی به دلیل هزینه بالای تولید هیدروژن سبز با استفاده از انرژی های تجدید پذیر است. اگرچه اهداف این کشور برای هیدروژن سبز بلندپروازانه است، اما چین امیدوار است تولید هیدروژن سبز خود را به میزان قابل توجهی در دهه آینده افزایش دهد که نیاز به سرمایه گذاری هنگفت در توسعه فناوری ها و تکنیک های جدید دارد.


در حالی که اروپا در تولید هیدروژن سبز پیشرو است، چندین کشور آسیایی برنامه‌هایی را برای توسعه بازارهای هیدروژن سبز خود در دهه آینده با پتانسیل افزایش قابل توجه تولید اعلام کرده‌اند.


منبع: Oilprice

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۱:۳۰
تعداد بازدید : ۶۸۵
کد خبر : ۶۱,۲۲۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید