به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 19 سال 2022

گزارش هفته 19 سال 2022
شماره 614

سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین  از 143 دلار به حدود 127 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.  جو بازار منفی است و بر چشم انداز بازار اثر منفی بیشتری داشته است. شیوع کرونا در چین و نگرانی های بازار مسکن اجازه بهبود تقاضا را نداده و بیشترین افت قیمت هفتگی از فوریه تاکنون مشاهده شده است.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 )  از 539 دلار یک هفته قبل به 475 دلار هر تن سی اف آر رسید.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن نیز هفته گذشته در راستای روند نزولی سایر بازارهای قراضه از 477 دلار به 464 دلار هر تن سی اف آر رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 10 دلار افت داشته به 520 دلار هر تن سی اف آر رسید.
 
بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس از 680 دلار به 640 تا 645 دلار هر تن فوب دریای سیاه کاهش داشت  و تا پایان هفته حتی در کمتر از 610 دلار نیز قیمت شنیده شد.
 در ترکیه قیمت بیلت وارداتی از 720 دلار به 683 دلار هر تن سی اف آر افت داشت. در چین بیلت وارداتی از 685 تا 708 دلار به 619 تا 659 دلار هر تن سی اف آر رسید. در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از 740 تا 745 دلار به 718 دلار هر تن سی اف آر رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران:  قیمت شمش با افزایش روبرو شد چون ذهنیت بازار این بود که قیمت ها به کف خود رسیده است. در پیش بودن احتمال قطعی برق و عرضه بیشتر فروش بصورت مدت دار توسط کارخانه ها در بورس حجم خرید ها را بالا برد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی از 803 دلار به 781 دلار هر تن فوب رسید و پایان هفته تا 762 دلار نیز کاهش داشت. میلگرد صادراتی ترکیه نیز 805 دلار هر تن فوب بود که تا 30 دلار نزولی بود.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد  در 1175 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 1328 یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  قیمت میلگرد هم بالا رفت. تفکر بازار این بود که قیمت به کف خود رسیده به همین دلیل تجار بدنبال پر کردن انبارها رفتند.

تیرآهن

فولاد ایران:  قیمت تیرآهن افزایش یافت چون باور بازار این بود که قیمت باید بالا برود. قیمت تیرآهن موازی شمش است که منطقی نیست.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس افت قیمت 80 دلاری داشته به 825 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از 815 تا 855  دلار به 760 تا 813 دلار هر تن فوب رسید. در بازار جنوب شرق آسیا آخرین قیمت های وارداتی 40 دلار افت داشته به 800 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم از 1260 یورو به 1150 یورو هر تن درب کارخانه کاهش داشت. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم از 1440 دلار به 1380 دلار هر شورت تن درب کارخانه افت نمود.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران:  قیمت ورق گرم نزولی بود ولی در آخر هفته کمی بالا رفت. بازار هنوز در سردرگمی به سر می برد و نمی داند روند قیمت ها چگونه خواهد بود. قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 244000 ریال بود که تا آخر هفته به 246000 ریال رسید.

اکسین

فولاد ایران:  قیمت ورق اکسین روند نزولی آرامی داشت. قیمت به کف خود رسیده به همین دلیل صاحبان کالا تمایلی به فروش ندارند.

سرد

فولاد ایران: ورق سرد بازار آرامی داشت. تنها در آخر هفته با افزایش نرخ ارز کمی واکنش نشان داد.

گالوانیزه

فولاد ایران:  ورق گالوانیزه روند آرامی داشت. آخر هفته علیرغم افزایش قیمت ارز کمی کاهشی شد.

تحلیل هفته
فولاد ایران:  عوامل تاثیر گذار بر بازار همچنان قدرت نمایی می کنند.
۱- ادامه قرنطینه در چین تقاضا را به شدت محدود کرده در نتیجه قیمت ها در دنیا یا ثابت است یا مثل اسلب نزولی.
۲- ادامه جنگ در اکراین باعث تهاجم کالاهای روسی به بازارها شده این کالاها با قیمت ارزان در غیبت تقاضای چین باعث افت قیمت در سطح جهانی روی قراضه شمش و اسلب شده است. اینها سه کالای اساسی مورد مصرف بازار چین است. در صورتیکه بازار چین بسته بماند قیمت ها فضای زیادی برای کاهش ندارد چون قیمت ها به سطح قبل از حمله روسیه به اکراین نزدیک شده است.
۳- نفت تغییر چشم گیری نکرده بنابراین قیمت تمام شده فضای زیادی برای کاهش ندارد بالا بردن نرخ بهره در امریکا تنها تلاشی است برای ثبات قیمت ها یا شاید کند کردن تورم.
۴-در بازار داخلی دو عامل تاثیر گذار است. اول جو عمومی بازار که با شروع تنزل قیمت از خرید دست کشیده و حالا فکر می کند قیمت به کف خود رسیده است. دوم مساله کاهش قیمت عملا بحث پرداخت عوارض را برای صادرات از بین برده است. بنابراین صادرات بهبود خواهد یافت.
۵- عامل تعیین کننده در روزهای آینده مساله قطعی برق و تاثیر آن روی تولید است که با شروع آن قیمت صعودی خواهد شد.
فاصله قیمت آهن اسفنجی، قراضه و شمش با قیمت های اسفند بسیار محدود است. در واقع فضای کمی برای کاهش بیشتر قیمت ها هست.اگر قطعی برق جدی باشد قیمت ها به سرعت بالا می رود ولی با توجه به سیاست عرضه گسترده در بورس توسط کارخانه ها دامنه منفی سه درصد با کاهش تقاضا تقویت شده از طرف دیگر فضا برای صادرات کارخانه ها هم باز شده است. بازار در انتظار یک جرقه است تا مسیر را پیدا کند.
نکته آخر اینکه سیاست واریز حجم عظیم یارانه در زمان کوتاه سرعت گردش پول را بالا برده از طرف دیگر حذف سوبسیدها و تک نرخی کردن ارز در شرایط کسری بودجه همراه با تورم، ریسک بسیار قهرمانانه ای است که دولت پذیرفته است. ادامه این شرایط باعث بالا رفتن نرخ تورم می شود که خواهی نخواهی روی بازار فولاد تاثیر گذار خواهد بود.


بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۱:۵۶
تعداد بازدید : ۱,۲۲۹
کد خبر : ۶۱,۲۶۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید