به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

فاکتور های اثر گذار بر رکود فعلی بازار جهانی فولاد

فاکتور های اثر گذار بر رکود فعلی بازار جهانی فولاد

 

پایگاه خبری فولاد ایران – یک ماه گذشته قیمت فولاد در بازارهای جهانی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین افت داشته است. با شروع جنگ نگرانی از اختلال در عرضه موجب شد خرید های زیادی صورت گیرد و همین امر قیمت ها را بالا برد. ولی رکود چین با شیوع مجدد کرونا قیمت فولاد را نزولی کرده است. علت دیگر این است که روسیه که یکی از تولید کننده های اصلی فولاد دنیاست و 45 درصد از کل تولید فولاد خود را سالانه صادر می کند، پس از وقفه ای جزیی در ماه مارس حال به بازار بازگشته است. تورم در بازارهای جهانی و هزینه بالای انرژی بر تقاضا اثر گذاشته و قرنطینه شدید در چین نیز بر وخامت اوضاع افزوده است.


به گزارش فولاد ایران، سیاست کووید صفر چین و قرنطینه سختگیرانه که در 27 استان آن مشاهده شده، تأثیری منفی بر قیمت فولاد داشته زیرا فعالیت‌های تولیدی و ساختمانی تحت تأثیر قرار گرفته و زنجیره‌های تأمین دچار اختلال شده است.


با توجه به اینکه شانگهای حدود یک پنجم از حجم فعالیت بنادر چین را اداره می کند و چین 15 درصد از صادرات کالا در بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده، کمبود کالاهای تولیدی می تواند تشدید شود و به فشارهای تورمی موجود جهانی بی افزاید زیرا شانگهای همچنان در قرنطینه است.


شاخص مدیران خرید ( پی ام آی) چین در ماه مارس به زیر 50 واحد سقوط کرد که نشان دهنده فشارهای رکودی بر اقتصاد آن است. قیمت ورق گرم یک ماه گذشته تا 100 دلار افت داشته به حدود 820 دلار هر تن فوب رسیده است.


قیمت‌ سنگ‌ آهن خلوص 62 درصد نیز از 153 دلار یک ماه گذشته به 128 دلار در هر تن سی اف آر  چین کاهش یافته است.


بازگشت روسیه به بازار صادرات با تخفیف های بالا بر روند قیمت ها تأثیر گذاشته است. صادرات محصولات نیمه تمام فولادی و چدن روسیه در قیمت های پایین باعث اختلالات قابل توجهی در قیمت گذاری ها شده است.


از طرفی یوروفر در آخرین گزارش خود خاطرنشان کرده که مصرف فولاد در اروپا در سال جاری به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی، اختلالات مداوم در زنجیره تامین و شوک جنگ در اوکراین ممکن است تقریبا 2 درصد کاهش یابد.


جنگ در اوکراین باعث ایجاد ابهامات جهانی شده که دلار آمریکا را در مقابل سایر ارزها تقویت کرده است. به عنوان مثال، دلار در برابر یورو در بالاترین سطح پنج سال اخیر معامله می شود. این امر بر بازار کومودیتی ها و فلزات آهنی فشار وارد کرده است.


علاوه بر این، جنگ فوق قیمت انرژی را به بالاترین حد خود رسانده، به طوری که بانک جهانی در گزارش اخیر خود اعلام کرد که این جنگ منجر به بزرگترین شوک قیمت کومودیتی ها از زمان بحران نفتی 1973 شده است.


قبل از جنگ، بانک جهانی انتظار داشت سال 2022 سال ثبات باشد و پیش بینی شده بود قیمت انرژی تنها 2 درصد افزایش یابد و قیمت سایر کومودیتی ها 2 درصد کاهش یابد. اکنون، این سازمان انتظار دارد قیمت انرژی در طول سال جاری 51 درصد افزایش یابد.


قیمت انرژی به دلیل این واقعیت که روسیه صادرکننده عمده نفت و گاز است، افزایش قابل توجهی داشته است. اکنون انتظار می‌رود نفت خام برنت در سال 2022 به طور متوسط 100 دلار در هر بشکه باشد که نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش خواهد داشت، در حالی که قیمت گاز طبیعی اروپا دو برابر می‌شود و 10 برابر بیشتر از سال 2020 خواهد بود.کاهش تقاضا به دلیل تورم انرژی بر قیمت فولاد تأثیر گذاشته، اما انتظار می‌رود که قیمت‌ها به تدریج در سه ماهه سوم و چهارم 2022 با عادی شدن عرضه و جریان داد و ستد تثبیت شود.


عوامل کلیدی که باید در نیمه دوم سال 2022 مراقب آنها بود شامل تلاش های دولت چین برای تحریک فعالیت های اقتصادی پس از قرنطینه های کرونا و تأثیر آن بر قیمت مواد اولیه و همچنین میزان بهبود تقاضای فولاد در سطح جهانی با توجه به نرخ تورم بالا خواهد بود.


منبع: steel mint
ترجمه: مونا تابان شمال

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۲:۱۲
تعداد بازدید : ۶۳۶
کد خبر : ۶۱,۳۱۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید