به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 23 سال 2022

گزارش هفته 23 سال 2022
شماره 618

سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت با کاهش محدودیت های کرونایی و افزایش امید به بهبود اوضاع بازار، سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین تا اواسط هفته از 143 دلار به بیشتر از 146 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. تقاضا بهتر شده بود و عرضه محدود بود در نتیحه بازار رشد کرد ولی تا آخر هفته  قیمت به حدود 141 دلار کاهش یافت. نگرانی های جدید در مورد افزایش مجدد شیوع کرونا مطرح شده آن هم زمانی که اقتصاد این کشور تازه در حال بهبود و خروج از بحران اخیر کرونا بود. در شانگهای تنها ده روز پس از برداشته شدن قرنطینه ها مجددا دور جدیدی از آزمایش های سراسری کرونا آغاز شده که به دلیل رویت تعدادی آمار ابتلای مجدد بود.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ )  روند نزولی داشته از 435 دلار به 432 دلار هر تن سی اف آر رسید. آخر هفته معامله ای برای قراضه اروپا در 395 دلار هر تن سی اف آر نیز شنیده شد. قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن 406 دلار هر تن سی اف آر بود. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 500 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی آخرین متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس 590 دلار هر تن فوب بود.
 در بازار واردات جنوب شرق آسیا آخرین قیمت بیلت وارداتی623 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در ترکیه بیلت وارداتی هفته گذشته از 655 دلار به 628 دلار هر تن سی اف آر رسید. در چین هم بیلت وارداتی 631 دلار هر تن سی اف آر بود.
بیلت در بازار ایران

بیلت

 

فولاد ایران:  قیمت شمش در هفته گذشته بالا رفت. علت افزایش قیمت بالا رفتن قیمت ارز و عامل مهمتر کاهش شدید عرضه در بورس بود. کارخانجات تولید کننده شمش القایی در بازار غایب بودند و پس از نزدیک به دو ماه همین مطلب باعث شدت گرفتن رقابت برای خرید شد. مهمترین علت افزایش رقابت نگرانی نوردکارها از قطعی برق و تاثیر آن در کاهش عرضه شمش بود.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی 3 دلار ارزان تر شده 711 دلار هر تن فوب شنیده شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز 755  دلار هر تن فوب باقی ماند. در بازار داخلی ترکیه آخرین قیمت میلگرد 750 دلار هر تن درب کارخانه بود برخی در 735 دلار نیز پیشنهاد می دادند. میلگرد صادراتی سی آی اس 630 تا 665 دلار هر تن فوب بود.    
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد  در ۱۱۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد  در ۱۱۸۵ یورو هر تن درب کارخانه باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  میانگین قیمت میلگرد افزایش یافت. دو عامل در بالا رفتن قیمت میلگرد موثر بود اول بالا رفتن قیمت شمش در بورس و دوم اعلام افزایش حدود 500 تومانی قیمت پایه آهن اسفنجی برای عرضه هفته جاری. به همین دلیل روز چهارشنبه بازار میلگرد پرواز کرد اما معاملات محدود بود به دلیل آنکه بازار قدرت جذب این افزایش قیمت را نداشت. ضمن آنکه نسبت به پایدار ماندن این افزایش قیمت امیدوار نیست.

تیرآهن

فولاد ایران:  قیمت تیرآهن مثل دیگر مقاطع بالا رفت ولی به نظر نمی رسد که موجودی های ارزان قیمت بازار اجازه ماندگاری این قیمت را بدهد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس از 765 دلار به 680 تا 740 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از  750 تا 775 دلار به 750 دلار هر تن فوب کاهش داشت.
در بازار جنوب شرق آسیا آخرین قیمت ورق گرم وارداتی 758 دلار هر تن سی اف آر بود.
در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم 975 یورو هر تن درب کارخانه بود. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم در ۱۲۴۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران:  قیمت ورق گرم دو میلیمتر در مبارکه روز دوشنبه 236000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 240000 ریال رسید. افزایش قیمت ارز و بالا رفتن نگرانی بازار از مسایل سیاسی همراه با افزایش قیمت شمش باعث بالا رفتن قیمت ورق شد. مشخص نیست که با کاهش قیمت اسلب در بازار جهانی سیاست فولاد مبارکه کاهش قیمت یا حفظ بازار خواهد بود.

اکسین

فولاد ایران:  جو عمومی بازار روی روند قیمت ورق اکسین هم اثر گذاشت. موجودی کالای اکسین در بازار کاهش یافته ولی کمبود تقاضا اجازه رشد قیمت را نمی دهد نگرانی از کاهش قیمت اسلب و به دنبال آن افت قیمت ورق اکسین بازار را نسبت به این کالا محتاط کرده است.

سرد
فولاد ایران: با جو به وجود آمده در بازار ناشی از تفاوت قیمت ارز و مسایل سیاسی قیمت ورق سرد هم افزایش یافت ولی پایداری این روند برای هفته های بعد زیر سوال است.

گالوانیزه

فولاد ایران:  بالا رفتن قیمت ورق گرم و همین طور افزایش قیمت روی، باعث افزایش قیمت ورق گالوانیزه شد.


تحلیل هفته
فولاد ایران:  در بعد خارجی بازار چین هنوز به طور جدی فعال نشده است ولی افزایش قیمت سنگ آهن پنجره بازار فولاد چین را به روی دنیا باز کرده است در حالیکه قیمت نفت و زغال سنگ محکم و استوار ایستاده است. باران های موسمی و دامپینگ روس ها نیروهایی هستند که جلوی سرعت افزایش قیمت ها را گرفته اند. به همین دلیل مشخص نیست که تا یکی دو ماه آینده وضعیت بازار فولاد به چه شکل خواهد بود اما اتفاق نظر اکثر دست اندرکاران مبتنی بر افزایش قیمت و بالا رفتن حجم تقاضاست. آنچه مسلم است با فعال شدن بازار چین نقش دامپینگ روسیه کمرنگ خواهد شد، اما ادامه بالا بودن قیمت نفت و تورم جهانی نگرانی از رکود شدید اقتصادی را تشدید کرده و هر روز به آن دامن می زند، بنابراین پیش بینی دو ماه آینده با فاکتورهای مثبت و منفی زیادی همراه است.
اما در بازار ایران
اتفاقی که روز سه شنبه و چهارشنبه افتاد نشان دهنده تمایل بازار به رها شدن از کمند دستورالعمل های دولتی است. هر چند که قیمت افزایش پیدا کرد و بازار در انتظار آن بود  اما رکود روز چهارشنبه قابل تفکر است که کاملا منطقی است. عملا بازار نشان داده که دامنه قیمت میلگرد را بین 17 تا 18 هزار تومان پذیراست و هضم کردن قیمت بالای 18 هزار تومان زمان می برد. اخبار جسته و گریخته نشان از عرضه سنگین شمش برای روزهای آینده دارد. از آنجا که قطعی برق از سوی همه دست اندرکاران به عنوان یک امر محقق است، شمش های عرضه شده در بورس به فروش خواهد رفت. در این صورت این هفته قیمت شمش با سه درصد افزایش قیمت عرضه خواهد شد. اگر این روند ادامه پیدا کند موجودی انبار شمش در اواخر تیرماه به حداقل خود خواهد رسید که به علت مشکل برق جایگزینی آن به سادگی صورت نخواهد پذیرفت. دولت به طور جدی پیگیر کنترل قیمت از طریق بورس است و اجازه افزایش قیمت را نمی دهد، اما توان دولت را باید با نیروهای بازار سنجید بخصوص بازار جهانی که اگر روند افزایشی به خود بگیرد هیچ توجیهی برای دولت وجود نخواهد داشت.      

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۲۱ خرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۵۰
تعداد بازدید : ۱,۱۱۹
کد خبر : ۶۱,۵۷۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید