به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

در اجلاس امسال داوس چه می گذرد؟

پایگاه خبری فولاد ایران - کارشناسان در اجلاس داوس امسال در مورد تورم، رکود و تجارت جهانی در اجلاس داووس 2022 صحبت می‌کنند. صندوق بین‌المللی پول رشد جهانی در سال 2022 را 4.4 درصد پیش‌بینی کرده بود، اما این پیش‌بینی‌ها به دلیل درگیری و پیامدهای تحریم‌ها در بازارهای جهانی به سمت پایین بازنگری می‌شوند.


کریستین لاگارد به وضوح نشان داده است که بانک مرکزی اروپا افزایش نرخ را در سال جاری آغاز می کند، جین فریزر، مدیر عامل سیتی زمستان بی رحمانه ای را برای بازارها پیش بینی کرده است و دیوید روبنشتاین، بنیانگذار و رئیس مشترک گروه کارلایل، تورم را یک مشکل خطاب کرد که نباید باعث رکود شود.


به گزارش فولاد ایران، در بسیاری از کشورها شوک قیمت کالاها را داریم و شوک خاص، شوک قیمت مواد غذایی است. در هفته گذشته، قیمت نفت کاهش یافت اما قیمت مواد غذایی همچنان به بالا، بالا، بالا و بالا ادامه می دهد. چرا؟ وقتی رشد کند می شود می توانیم مصرف بنزین را کاهش دهیم، اما باید هر روز غذا بخوریم و نگرانی در مورد دسترسی به غذا با قیمت مناسب در سطح جهانی در حال رسیدن به سقف است. این در حالی است که بحران آب‌وهوایی نیز هنوز به جایی نرسیده است.


آنچه ممکن است ببینیم رکود در برخی از کشورها است که هنوز از بحران ناشی از کووید بهبود نیافته اند. آنها به شدت به واردات انرژی از روسیه یا واردات مواد غذایی وابسته هستند و تا حدودی محیط ضعیف تری دارند.


دیوید روبنشتاین، بنیانگذار و رئیس مشترک گروه کارلایل اظهار می کند اگر فردا جنگ در روسیه و اوکراین تمام شود، من فکر می کنم که اقتصاد دوباره باز می گردد.


جین فریزر، مدیر اجرایی سیتی می گوید این روند برای اروپا که درست در میانه طوفان های زنجیره تامین و بحران انرژی است، بسیار نگران کننده تر است. او گفت مشکل اصلی حداقل در کوتاه مدت تورم است، بدون شک و تورم در منطقه یورو نه تنها بالاتر، بلکه گسترده تر است و به همین دلیل است که ما باید بدون هیچ شکی سیاست پولی را عادی کنیم. این همان چیزی است که رئیس جمهور کریستین لاگارد امروز صبح به وضوح به آن اشاره کرد.


کریستالینا جورجیوا نیز گفت همه ما بیش از حد خوشبین بودیم که داشتن واکسن ها قرنطینه ها را از بین می برد. و در آن مرحله، ما فکر نمی‌کردیم که وقفه‌های زنجیره تامین نقش مهمی در اقتصاد ایفا کند. حالا ما بهتر می دانیم. وقفه های زنجیره تامین به دلیل کووید امروز عامل اصلی برای اقتصاد چین، برای اقتصادهای آسیایی و برای جهان است.


دومین چیزی که با جنگ آموختیم این است که ممکن است جنگ شوک غیرقابل تصوری به تورم بیفزاید. و این یک درس گسترده تر است. ما در دنیای مستعد شوک زندگی می کنیم.


کریستیانا اضافه کرد آنچه در این دنیای مستعد شوک در حال وقوع است، باید ما را وادار کند که به دنبال راه هایی باشیم که در آن بیشتر با هم کار کنیم. اما ما درس می گیریم. پس باید کمتر در مورد سود جهانی شدن و بیشتر به منافع بومی سازی برای جوامع و کشورها وسواس داشته باشیم. پس به این فکر کنید که چگونه به عنوان یک جهان، ما باید برای فرزندانمان، برای نوه هایمان تلاش کنیم تا از مزایای استاندارد زندگی بالاتر برخوردار شوند. اگر دنیا را تکه تکه کنیم، همه فقیرتر خواهیم شد.


کریستالینا جورجیوا گفت از همان ابتدای همه گیری، ما زنگ خطر را به صدا در می آوریم که یک واگرایی خطرناک در ثروت اقتصادی بین اقتصادهای پیشرفته، کشورهای با درآمد متوسط و کشورهای کم درآمد وجود دارد. اقتصادهای پیشرفته 28 درصد تولید ناخالص داخلی را برای حمایت از خانوارها و کسب و کار خود را به اقتصاد تزریق کردند. کشورهای با درآمد متوسط، 6 درصد و کشورهای کم درآمد 2 درصد. این باعث بی ثباتی در این کشورها می شود. چه کاری می توان انجام داد؟ کاری که می توان انجام داد این است که ابتدا کشورهای ثروتمند به تعهدات خود برای حمایت از کشورهای کم درآمد پایبند باشند.


این بر اساس تمایل به داشتن یک اقتصاد جهانی است که برای اکثر کشورها و مردم بهتر کار می کند، نه فقط برای تعداد معدودی.


منبع: مجمع جهانی اقتصاد

۲۱ خرداد ۱۴۰۱ ۱۲:۰۶
تعداد بازدید : ۶۰۳
کد خبر : ۶۱,۵۷۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید