به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

ابر تورم چیست و آیا باید نگران آن باشیم؟

پایگاه خبری فولاد ایران – آخرین باری که سطح تورم در ایالات متحده و اروپا تا این حد بالا بود، هیچ‌کس هنوز نام استیو جابز را نشنیده بود. به جرات می توان گفت که برای بسیاری از مردم، تورم بالا چیز جدیدی است.


در حال حاضر تورم امریکا در حدود ۸.۳ تا ۸.۵ درصد است در حالی که این نرخ اخیراً کاهش ملایمی را ثبت کرده است، اما در اوج ۴۰ ساله خود باقی مانده است. بریتانیا نیز یک رکورد ۴۰ ساله ناخوشایند را تجربه می کند، به طوری که بانک مرکزی انگلیس هشدار داده است که تورم ممکن است ظرف چند ماه به ۱۰ درصد برسد.


چه خبر است؟


در حالی که کشورهای مختلف دارای شرایط اقتصادی متفاوتی هستند، تعدادی از عوامل مشترک در افزایش تورم نقش داشته است. افزایش قبوض انرژی بزرگترین دلیل این امر است که تا حدودی ناشی از جنگ در اوکراین است. این روند با اضافه کردن تأثیر افزایش نرخ بهره در مواردی مانند پرداخت وام مسکن، حقوق های فشرده و اقتصاد جهانی که از یک بیماری همه گیر باز می گردد، طوفانی کامل به پا کرده است.


بنابراین، آیا باید نگران دورنمای شوم ابرتورم باشیم؟


به گزارش فولاد ایران، ابر تورم فراتر از تورم و تورم فوق العاده سریع است. این امر به وضعیتی اشاره دارد که در آن قیمت کالاها و خدمات به طور غیرقابل کنترلی در يک دوره زمانی مشخص افزایش می یابد. به طور کلی، این اصطلاح زمانی به کار می رود که نرخ تورم بیش از 50 درصد در ماه افزایش یابد.


به طور معمول، ابر تورم با رشد بسیار سریع عرضه پول آغاز می شود. این می تواند ناشی از چاپ پول توسط دولت برای پرداخت هزینه های خود یا آنچه به عنوان تورم تحریک تقاضا شناخته می شود، باشد. مورد دوم زمانی اتفاق می‌افتد که افزایش تقاضا از عرضه بیشتر شود و قیمت‌ها را بالاتر ببرد.


به طور خلاصه، زمانی که پول بیشتری وارد گردش می شود، ارزش واقعی پول کشور می تواند به شدت کاهش یابد. بنابراین، وقتی از نظر تأثیر بر زندگی مردم سنجیده شود، تورم شدید می تواند ویرانگر باشد. قیمت کالاهای معمولی و ضروری مانند نان، قهوه و چای ممکن است به صورت روزانه افزایش یابد.


فرانسه اولین نمونه ثبت شده ابر تورم در جهان را در طول انقلاب فرانسه در اواخر قرن هجدهم تحمل کرد، زمانی که تورم ماهانه به بالای 143 درصد رسید. با این وجود، شاید شناخته شده ترین نمونه ابر تورم در دهه 1920 رخ داد، زمانی که به دنبال جنگ جهانی اول، وایمار آلمان شاهد نرخ تورم 29.500 درصد در سال 1923 بود.


اخیراً، زیمبابوه تحت تأثیر ابر تورم قرار گرفت و نرخ تورم ماهانه خیره کننده ای در حدود 79 میلیارد درصد در نوامبر 2008 ثبت کرد.


در مورد ابر تورم چه می توان کرد؟ غلبه بر ابر تورم آسان نیست. در گذشته، راه‌حل‌های مختلفی اجرا می‌شد: از اصلاحات مالیاتی شدید و کاهش هزینه‌های دولت گرفته تا معرفی ارزهای جدید. نتایج متفاوت بوده است، ضمن اینکه زمان زیادی برای حل این وضعیت صرف شده است.


با نگاهی به سال 2022، احتمالاً نیازی به وحشت نیست. بله، افزایش تورم می تواند منجر به اقدامات مالی شود، اما ابرتورم اساساً وضعیتی است که ارز بی معنی است.


منبع: مجمع جهانی اقتصاد

۲۴ خرداد ۱۴۰۱ ۱۲:۴۱
تعداد بازدید : ۹۲۹
کد خبر : ۶۱,۶۲۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید