به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 25 سال 2022

گزارش هفته 25 سال 2022
شماره 620

سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین از 122 دلار هر تن سی اف آر به کمتر از 110 دلار هر تن سی اف آر رسید که به دلیل افزایش نگرانی از مازاد عرضه فولاد در چین بود ولی تا پایان هفته با توجه به سخنان اخیر ریاست جمهوری چین که اظهار داشت تلاش می کند راهکارهای موثرتری برای دستیابی به اهداف رشد اقتصادی و اجتماعی کشورش به کار بندد قیمت سنگ آهن کمی بهبود یافته به حدود 116 دلار هر تن سی اف آر رسید.
چشم انداز تقاضا در چین هنوز منفی است. اخیرا رکود بازار فولاد و افزایش موجودی آن فولادسازان چینی را واداشت به بهانه تعمیرات هم شده تولید را کاهش دهند تا کمتر ضرر کنند همین امر سنگ آهن را نزولی کرده بود. محدودیت های کرونایی که فشار بیشتری بر بازار مسکتن و فعالیت پروژه های ساختمانی آورد و از طرفی شرایط بد آب و هوایی این وقت از سال نیز به این رکود دامن زد و بازار فولاد چین را با چالش مواجه ساخت.
حال موقتا صحبت های ریاست جمهوری چین امید را به بازار بازگردانده است.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ )  روند نزولی شدیدی داشته از 383 دلار به 320 دلار هر تن سی اف آر رسید. فعالان بازار تقاضای پایین محصولات فولادی ترکیه و قراضه ارزان روسیه را علت اصلی روند نزولی بازار جهانی قراضه می دانند و برخی انتظار دارند به زودی تا 300 دلار هم برسد.
  قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن از 393 دلار به 367 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. افت قیمت قراضه ژاپن نسبت به سایر بازارها کمتر بود  از این رو تمایل به خرید آن نیز کاهش یافت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز تا 100 دلار افت داشته 385 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس تا 40 دلار افت داشته 490 دلار  هر تن فوب شنیده شد. دامپینگ روسیه و رکود بازار چین و افت قیمت قراضه همچنان چالشی برای بازار جهانی بیلت است.
 در بازار واردات جنوب شرق آسیا آخرین قیمت بیلت از 635 تا 645 دلار به 600 دلار هر تن سی اف آر رسید. در ترکیه بیلت وارداتی هفته گذشته تا حدود 40  دلار افت داشته 580 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. در چین هم بیلت وارداتی از 585 تا 618 دلار به 530 تا 554 دلار هر تن سی اف آر رسیده است.
آخرین قیمت بیلت صادراتی ایران نیز به گزارش متال اکسپرت 520 تا 530 دلار هر تن فوب ثبت شد در حالی که یک هفته قبل تا 540 دلار شنیده می شد.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران:  قیمت شمش روند نزولی داشت. رکود بازار مقاطع عامل اصلی این روند بود و از طرف دیگر ریزش شدید قیمت در بازار جهانی دلیل پایین آمدن قیمت شمش بود. تلاش های دولت برای کنترل بازار شمش و ابطال معامله فولاد خوزستان بعنوان کارخانه مرجع به جو بی اعتمادی به بازار کمک کرد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی  تا 40 دلار ارزان تر شده 660 دلار هر تن فوب شنیده شد. فصل بارش های موسمی است و رکود تقاضای میلگرد در چین امری طبیعی است. میلگرد صادراتی سی آی اس  نیز در 630 تا 665 دلار هر تن فوب ثبات داشت.
با افت قیمت قراضه در ترکیه کارخانه ها مجبور شدند میلگرد را تا 40 دلار ارزان تر کرده به 660 دلار هر تن درب کارخانه برسانند. میلگرد صادراتی ترکیه نیز از 710 تا 732 دلار به 660 دلار هر تن فوب رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در ۱۱۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه بدون تغیر باقی ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 10 یورو رشد داشته 1185 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  قیمت میلگرد با توجه به روند نزولی بازار جهانی و کاهش قیمت در بورس روند کاهشی داشت و کلاً معاملات بسته شد. سیگنال های دولت برای کاهش قیمت به دل زدگی بیشتر بازار منتهی گردید.

تیرآهن

فولاد ایران:  قیمت تیرآهن روند نزولی داشت که متاثر از عوامل مشابه بازار میلگرد بود.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس از 690  تا 710 دلار  به 685 دلار هر تن فوب دریای سیاه کاهش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از  713 دلار به 670 تا 679 دلار هر تن فوب کاهش داشت.
در بازار جنوب شرق آسیا آخرین قیمت ورق گرم وارداتی تا 45 دلار افت داشته 705 دلار هر تن سی اف آر شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 70 یورو افت داشته 860 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 50 دلار افت داشته 1050 دلار هر شورت تن درب کارخانه شد.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران:  قیمت ورق گرم دو میلیمتر در مبارکه روز دوشنبه 233000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 224000 ریال رسید. ضعف تقاضا، روند نزولی قیمت در بازار جهانی و صحبت هایی در مورد کاهش بیشتر قیمت مبارکه در بورس، قیمت را پایین آورد.

اکسین

فولاد ایران:  علیرغم نایاب شدن بعضی اقلام ورق اکسین، روند نزولی قیمت تعقیب شد و به نظر نمی رسد با توجه به سقوط قیمت در بازار جهانی آینده این کالا امیدوارکننده باشد.

سرد

فولاد ایران: با توجه به قطعی برق مصرف این کالا به حداقل خود رسیده و همین دلیل عامل اصلی کاهش قیمت می باشد.

گالوانیزه

فولاد ایران:  به دلیل پایین آمدن قیمت ورق گرم و همین طور تقاضا، ورق گالوانیزه هم نزولی بود.


تحلیل هفته
فولاد ایران:  در بازار جهانی رکود ناشی از تورم و دخالت های دولت ها در اقتصاد باعث عمیق تر شدن رکود شده و تعطیل بودن بازار چین به این رکود به شدت دامن زده است. همین امر باعث شده تا روز چهارشنبه قراضه صادراتی امریکا به زیر 300 دلار هر تن فوب هم سقوط کند پیش بینی می شود در هفته های پیش رو شمش و اسلب هم به زیر 500 دلار برسد. در این شرایط همه امید دارند که باز شدن بازار چین باعث تحرکی در بازارهای جهانی گردد. مساله اکراین همراه با رکود جهانی پدیده کوچکی نیست. تاریخ نشان داده که ادامه رکود و عمیق تر شدن آن منتهی به جنگ می شود و هر چه رکود عمیق تر و طولانی تر باشد این جنگ سنگین تر خواهد بود اما در بازار ایران
دولت به سیاست های خود چسبیده است یکی از اصول جراحی اقتصادی باز بودن پنجره تجارت خارجی است که به علت تحریم کاملا بسته است. از طرف دیگر دامپینگ روسیه روی نفت و فولاد، صادرات ما را در این دو بخش زیر سوال برده است. نتیجه این دو امر کاهش صادرات و افزایش قیمت ارز می باشد که فشارهای تورمی را به دنبال خواهد داشت. شنیده ها حاکی از آن است که بورس کالا تغییراتی را در سیستم قیمت گذاری خود اعمال خواهد کرد و نرخ ارز نیمایی برای حمایت از صادرات افزایش خواهد یافت. طبعا قیمت پایه فولاد در بورس بالا خواهد رفت . حداقل قیمت شمش القایی برای صادرات روز چهارشنبه 510 دلار شنیده شده است که با توجه به قیمت ارز نیمایی حدود هر کیلو 13 هزار تومان قرار می گیرد در صورتی که شمش با این روند ادامه پیدا کند و به 450 دلار برسد برای حفظ قیمت 13 هزار تومان باید ارز نیمایی تا 29 هزار تومان افزایش یابد. در هر حال جراحی ناقص اقتصادی همراه با رکود در بازار جهانی دو پیامد اصلی دارد اول رکود و دوم افزایش قیمت ارز، هفته های پیش رو قابل پیش بینی نیست چون هفته های سیاست است نه فقط در ایران و یا منطقه بلکه در کل دنیا.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
۴ تیر ۱۴۰۱ ۱۱:۰۹
تعداد بازدید : ۱,۱۵۴
کد خبر : ۶۱,۷۳۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید