به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 26 سال 2022

گزارش هفته 26 سال 2022
شماره 621

سنگ آهن

فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین با کاهش محدودیت های قرنطینه در چین و فعال شدن بخش های مختلف بازار از 116 دلار هر تن سی اف آر هفته قبل به حدود 125  دلار بهبود داشت ولی تا پایان هفته با کاهش تمایل به خرید در بازار نقدی چین، به کمتر از 117 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.

در حالی که رفع قرنطینه ها و بهبود فعالیت اقتصادی در چین بازارها را امیدوار کرده بود این بار نگرانی از رکود شدید اقتصادی در سطح دنیا، چشم انداز تقاضای سنگ آهن را بدتر از قبل کرده است.

قراضه

فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ )  روند رو به بهبودی را تجربه کرده از 320 دلار هفته قبل به نزدیکی 369 دلار هر تن سی اف آر رسید. فولادسازان ترکیه به دنبال محموله های حمل فوری بودند و همین امر بازار را داغ کرد.

  قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن از 367 دلار به 355 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز تا 15 دلار افت داشته 370 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

بیلت

فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی قیمت بیلت صادراتی سی آی اس همچنان در رکود بود. آخر هفته به گزارش پلاتس قیمت تا 20 دلار رشد داشته 520 دلار هر تن فوب شنیده شد.

در بازار داخلی چین پایان هفته بیلت 596 دلار هر تن ثبت شد که 6 دلار افت روزانه داشت.

 در بازار واردات جنوب شرق آسیا آخرین قیمت بیلت از 600 دلار به 585 دلار هر تن سی اف آر رسید.

بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران:  قیمت شمش روند نزولی داشت. مهمترین دلیل آن بحث های سیاسی حاصل از برجام بود که بازار را عملا تعطیل کرد و هیچ خرید و فروشی در آن صورت نگرفت. روند نزولی قیمت قراضه و شمش در بازار جهانی به سقوط قیمت شمش کمک کرد.  

 

مقاطع

فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی  تا 9 دلار ارزان تر شده 651 دلار هر تن فوب شنیده شد. فصل بارش های موسمی است و رکود تقاضای میلگرد در چین امری طبیعی است.

میلگرد صادراتی ترکیه نیز با رشد قیمت قراضه بالا رفت و 665 دلار هر تن فوب شنیده شد که 5 دلار رشد هفتگی داشت.

همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در ۱۱۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد از 1185 یورو به 1020 یورو هر تن درب کارخانه افت داشت.

مقاطع در بازار ایران

میلگرد  فولاد ایران با بحث های سیاسی پیش آمده بازار میلگرد روند نزولی به خود گرفت. کاهش قیمت در بازارهای جهانی به این روند دامن زد.

تیر آهن

فولاد ایران تیرآهن تقریبا با ثبات قیمت همراه بود به دلیل آنکه تجار این کالا اعتقادی به کاهش قیمت و پذیرش زیان نداشتند.

 

ورق

فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس از 685 دلار  به 615 دلار هر تن فوب دریای سیاه کاهش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از  670 تا 679 دلار به 670 تا 675 دلار هر تن فوب کاهش داشت.

در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 20 یورو افت داشته 840 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 60 دلار افت داشته 990 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود.

ورق در بازار ایران

 

 ورق سیاه

فولاد ایران:  ورق گرم تا روز دوشنبه روند نزولی داشت. سقوط قیمت در بازارهای جهانی ، افت دلار و کاهش تقاضا به این روند دامن زد. قیمت ورق گرم دو میلیمتر در مبارکه روز دوشنبه 220000 ریال بود که تا روز چهارشنبه تغییری نداشت. قیمت عرضه شده مبارکه در بورس به عنوان حداقل قیمت تلقی شد و به همین علت بازار از آن استقبال کرد. روند بازار در روز چهارشنبه صعودی بود اما ضعف تقاضا اجازه بهبود این کالا را نمی دهد مگر آنکه روند جهانی قیمت صعودی باشد.

اکسین  فولاد ایران:  تا روز دوشنبه بازار روند نزولی داشت اما بعد از آن به علت کاهش موجودی در بازار و مدیریت عرضه کارخانه، قیمت برگشت. موجودی های فعلی بخصوص ضخامت های زیر 30 میلیمتر در بازار بسیار محدود است.

روغنی

فولاد ایران: تحت تاثیر ضعف تقاضا و کاهش نرخ ارز، ورق سرد با کاهش قیمت روبرو شد. اما این کاهش قیمت روز چهارشنبه با مقاومت فروشندگان روبرو شد و  باعث افزایش قیمت گردید.

گالوانیزه

فولاد ایران:  ورق گالوانیزه روند نزولی داشت و این روند نزولی با توجه به ضعف تقاضا و کاهش قیمت ارز ادامه پیدا کرد.

 

تحلیل هفته

فولاد ایران: فاکتورهایی که با عنوان عوامل مثبت روی بازار تاثیر می گذارند عبارتند از:

1-قیمت ها به کف خود رسیده است. در هفته گذشته شاهد آن بودیم که تجار حاضر به فروش کالای خود به زیان نبوده اند و در مقابل برای خرید هم تمایلی نشان ندادند مگر آنکه قیمت ها در بورس مثل ورق مبارکه کاهش فاحشی را رقم بزند.

2-باز شدن بازارهای چین بالا رفتن قیمت سنگ آهن را استارت زده است سقوط قیمت قراضه متوقف شده و همین امر می تواند تاثر بسیار قوی روی روند بازار ایران بگذارد.

3-رکود یک ماهه اخیر همراه با قطعی برق کاهش شدید تولید را رقم زده است و همین امر باعث افت موجودی کالا گردیده است.

مسایلی که تاثیر منفی روی بازار می گذارد عبارتند از:

1-بلاتکلیفی بازار ناشی از نبود استراتژی فولادی دولت تا آنجا که در برخورد با مشکلات موجود مسئولان دولتی تن به نشست با تولیدکنندگان آهن اسفنجی و شمش گذاشته اند.

2-نبود بودجه عمرانی و توقف فعالیت های ساختمانی تقاضا را به حداقل خود رسانده است.

3-کمبود نقدینگی که کاملا در بازار مشهود است و باعث کوچک تر شدن حجم بازار شده است.

 

مشکل اصلی صنعت فولاد ایران این است که مسئولین امر فاقد استراتژی و برنامه ریزی هستند. علیرغم آنکه بسیاری از آنها درس های اقتصادی مدیریت استراتژیک و مدل های ریسک را زیر نظر اساتید دانشگاهی گذرانده اند اما از آنجا که اقتصاد ایران تبدیل به یک کلاف در هم تنیده شده است باز کردن آن نیاز به مدیریت چند بعدی دارد و به همین دلیل هیچ مدیری حاضر به قبول ریسک نیست. تا زمانی که انسجام درونی در بخش اقتصاد وجود نداشته باشد و رفتار دولت مثل رفتار حضرت امام رحمت اله علیه که با مردم شفاف و واضح سخن می گفت و از قدرت های خارجی هم نمی هراسید، نگردد باید به انتظار نشست.

بازار جهان: م. تابان شمال

بازار ایران: م. چیت ساز

پایگاه خبری فولاد ایران

  

۱۱ تیر ۱۴۰۱ ۱۱:۴۹
تعداد بازدید : ۱,۰۶۶
کد خبر : ۶۱,۸۱۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید