به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

دستاورد اتحادیه اروپا در پایان دادن اتکای خود به انرژی روسیه

پایگاه خبری فولاد ایران - تهاجم مسکو به اوکراین منجر به درخواست اتحادیه اروپا برای کاهش استفاده از انرژی روسیه شد. اما اتحادیه اروپا واقعاً از آن زمان تاکنون چه کرده است؟


روسیه از لحاظ تاریخی بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی در جهان و دومین تامین کننده بزرگ نفت پس از عربستان سعودی بوده است. این کشور همچنین تامین کننده اصلی نفت، گاز و زغال سنگ وارداتی اتحادیه اروپا بوده است که دو پنجم عرضه گاز، یک چهارم تحویل نفت خام و تقریبا نیمی از محموله های سوخت جامد مانند زغال سنگ را به خود اختصاص داده است.


حدود نیمی از صادرات نفت خام روسیه در سال 2021 به اروپا، از جمله به کشورهای غیر اتحادیه اروپا، بریتانیا و نروژ، رسید. بر اساس گزارش کمیسیون اروپا، کشورهای اتحادیه اروپا سال گذشته 99 میلیارد یورو (105 میلیارد دلار) برای واردات انرژی روسیه پرداخت کردند که دو سوم ارزش کل کالاهایی است که این بلوک از روسیه وارد کرد.


در پایان ماه مه، اتحادیه اروپا اعلام کرد که تمام واردات نفت روسیه از طریق دریا را تا پایان سال 2022 مسدود خواهد کرد. این امر باعث قطع حدود دو سوم نفت روسیه به این بلوک خواهد شد.


لهستان و آلمان نیز گفته اند که واردات خط لوله را پایان خواهند داد، اما همه کشورهای عضو با این امر موافقت نکرده اند. مجارستان و اسلواکی به دریافت نفت از روسیه از طریق خطوط لوله وابسته هستند.


این اقدام بخشی از دور ششم تحریم هاست که در نشست بروکسل تصویب شد. رئیس شورای اروپا، چارلز میشل، می گوید که این امر منبع مالی عظیمی را برای جنگ روسیه علیه اوکراین قطع می کند.


کشورهای اتحادیه اروپا اکنون به دنبال خرید نفت بیشتر از سایر تولیدکنندگان هستند. اعضای آژانس بین المللی انرژی، از جمله ایالات متحده، در ماه آوریل گفتند که 120 میلیون بشکه نفت خام و فرآورده های نفتی را از ذخایر اضطراری آزاد خواهند کرد تا قیمت ها را پایین نگه دارند.


اتحادیه اروپا همچنین در ماه مارس متعهد شد که واردات گاز از روسیه را در مدت یک سال به میزان دو سوم کاهش دهد، اما ثابت شده است که دستیابی به توافق بر سر اقدامات بیشتر مانند ممنوعیت واردات کامل، دشوار است.


آلمان تقریباً نیمی از گاز خود را به روسیه متکی است و اخیراً مجبور شده است استفاده از گاز را در تولید برق محدود کند و از شهروندان بخواهد که در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. اختلال در عرضه همچنین آلمان را مجبور به استفاده بیشتر از نیروگاه های زغال سنگ می کند.


به گزارش فولاد ایران، اتحادیه اروپا در حال برنامه ریزی برای استقلال انرژی بلندمدت است. تنها چند هفته پس از حمله نیروهای روسیه به اوکراین در اواخر فوریه، بروکسل برنامه REPowerEU را برای پایان دادن به تمام واردات انرژی روسیه تا سال 2030 اعلام کرد. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت: "ما باید از نفت، زغال سنگ و گاز روسیه مستقل شویم. ما نمی‌توانیم به تامین‌کننده‌ای که صریحاً ما را تهدید می‌کند تکیه کنیم."


برنامه REPowerEU علاوه بر تامین منابع انرژی جایگزین، با افزایش سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر، سرعت گذار سبز را تسریع می کند. اتحادیه اروپا پیش از حمله روسیه به اوکراین، دور شدن از سوخت های فسیلی را آغاز کرده بود. قرارداد سبز آن که در سال 2019 راه اندازی شد، قصد دارد تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانه ای اتحادیه اروپا را به نصف کاهش دهد و تا سال 2050 انتشار گازهای گلخانه ای اروپا را به صفر برساند.


فرانس تیمرمنس، رئیس قرارداد سبز اتحادیه اروپا، می گوید: "بیایید با سرعت برق به سمت انرژی های تجدیدپذیر برویم. انرژی‌های تجدیدپذیر یک منبع انرژی ارزان، پاک و بی‌پایان هستند و به جای تأمین مالی صنعت سوخت‌های فسیلی در جاهای دیگر، در اینجا شغل ایجاد می‌کند".


نه کشور از ده کشور برتر در شاخص گذار انرژی مجمع جهانی اقتصاد در سال 2021 اروپایی بودند. روسیه در رتبه 73 این ردیف قرار گرفت.


منبع: مجمع جهانی اقتصاد

۱۵ تیر ۱۴۰۱ ۱۲:۱۴
تعداد بازدید : ۵۱۳
کد خبر : ۶۱,۸۶۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید