به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 29 سال 2022

گزارش هفته 29 سال 2022
شماره 624

سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت بازار سنگ آهن وارداتی در چین کمی نوسان داشت و به بالای 100 دلار بهبود یافت ولی مجددا نزولی شد و هفته گذشته را نسبتا مشابه یک هفته قبل به پایان برد. آخرین قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد 96.4 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. نگرانی‌ها در مورد قرنطینه‌های کرونا در چین و تأثیر آن بر تقاضای فولاد و مواد اولیه علی‌رغم تعهدات مکرر دولت چین برای حمایت از اقتصاد آن ادامه دارد از این رو چشم انداز بازار سنگ آهن نیز بعد از کمی بهبود مجددا نزولی و منفی شده است.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ )  نزولی بود و از 410 دلار به 383 دلار هر تن سی اف آر رسید. رکود تقاضای محصولات فولادی در ترکیه بعد از تعطیلات یک هفته ای عید قربان موجب شد بازار قراضه در سرازیری قرار گیرد و ظاهرا این روند ادامه دارد. خریداران به دنبال 380 دلار هم بودند ولی معامله نشد.
 قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز از 325 دلار به 308 دلار هر تن فوب کاهش داشت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  5 دلار افت هفتگی داشته 390 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی قیمت بیلت صادراتی سی آی اس با 20 دلار افت به 535 تا 545 دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی چین بیلت از 550 دلار به 525 تا 535 دلار هر تن درب کارخانه رسید. همچنین بیلت وارداتی در چین 492 تا 500 دلار هر تن سی اف آر بود.
 در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز آخرین قیمت بیلت از 565 دلار به 523 دلار هر تن سی اف آر رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: قیمت شمش روند نزولی داشت. علیرغم آنکه قیمت ارز نیمایی افزایشی بود و عرضه در بورس هم محدود ولی رکود بازار مقاطع باعث روند نزولی قیمت شمش شد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی از 624 دلار به 584 دلار هر تن فوب کاهش داشت که به دلیل تداوم رکود تقاضا است.
میلگرد صادراتی ترکیه نیز پس از تعطیلات یک هفته ای عید قربان از 700 دلار به 692 دلار هر تن فوب رسید که به دلیل افت بازار قراضه و کمبود تقاضا بود. در بازار داخلی آن نیز میلگرد 10 دلار ارزان شده 690 تا 700 دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد از 1085 دلار به 1035  دلار هر شورت تن درب کارخانه کاهش داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 1005 یورو هر تن درب کارخانه بود که 10 یورو ارزان تر شد.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  تقاضای ترسیده از کاهش بیشتر کاملا عقب نشست علیرغم آنکه موجودی ها بالا نیست اما تمایلی به خرید هم وجود ندارد در نتیجه قیمت ها روند نزولی به خود گرفت.

تیرآهن

فولاد ایران:  محدودیت عرضه تیر آهن علیرغم ضعف تقاضا باعث ثبات بازار این کالا گردید.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس از 585 تا 630 دلار به 575 هر تن فوب دریای سیاه کاهش داشت. عرضه کننده ها برای جلب مشتری قیمت را پایین آورده اند.  متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از 627 تا 640 دلار به 591 تا 625 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 5 یورو رشد داشته 860 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 50 دلار افت داشته 850 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران:  روند نزولی قیمت ورق گرم محصول مبارکه با توجه به شایعات سرگردان در بازار همراه با ضعف تقاضا نزولی بود و احتمالا این روند ادامه یابد. قیمت ورق گرم دو میلیمتر در مبارکه روز شنبه 203000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 190000 ریال رسید.

اکسین

فولاد ایران:  ورق اکسین با توجه به ضعف تقاضا روند نزولی داشت ولی کنترل کارخانه، ریزش بازار را محدود کرد.


سرد

فولاد ایران: ورق سرد همچنان با محدودیت تقاضا روبروست و این محدودیت در مرداد ماه بیشتر خواهد شد.

گالوانیزه

فولاد ایران:  ورق گالوانیزه با توجه به کاهش قیمت ورق گرم و مشکل تقاضا روند نزولی داشت.


تحلیل هفته
فولاد ایران: در بازار جهانی وضعیت بخش املاک در چین در حال گسترش به سیستم بانکی آن کشور است آخرین خبر نشان از آن دارد که دولت چین با توجه به وضعیت خطرناک بانک های چین که درگیر بخش املاک هستند به طور اضطراری نزدیک به هشت میلیارد دلار وام در نظر گرفته است. این در حالی است که آمار بیماری کرونا در چین کاهش نیافته، احتمالاً توسعه کرونا در دیگر کشورها مثل هند و ایران دوباره سر باز کرده است. در صورتی که بازار چین به سرعت نسبت به سیاست های دولت واکنش نشان دهد ریزش قیمت فولاد متوقف خواهد شد. از طرف دیگر دامپینگ روس ها در بازار فولاد به کف خود رسیده و در هفته های گذشته شاهد افزایش قیمت ها و یا ثبات آنها بوده ایم. اما در ایران به علت رکود بازار صادراتی و همین طور تقاضای داخلی قیمت ها روند نزولی داشته است. قطعی برق نه فقط بخش عرضه بلکه بخش تقاضا را هم تحت تاثیر قرار داده در نتیجه اکثر فعالان اقتصادی که شاهد عقب گرد قیمت ها به طور روزمره هستند دست از معامله برداشته اند. هفته گذشته مشخص شد که در حالیکه کارخانه هایی مثل فولاد خوزستان به دنبال صدور شمش در قیمت بالای 520 دلار بوده اند یک محموله بزرگ از یکی از کارخانجات مطرح کشور در قیمت حدود 460 دلار فوب فروخته شده، این خبر تنش هایی را در بازار فولاد ایجاد کرد اعلام قیمت آهن اسفنجی برای شنبه این هفته نشان دهنده آن است که قیمت آهن اسفنجی به خرداد ماه سال گذشته برگشته و همین طور شمش عرضه شده در بورس با قیمت پایه نزدیک به خرداد ماه سال قبل می باشد، صحبت هایی هم در مورد کاهش قیمت مواد اولیه وجود دارد اما آنچه به آن توجه نمی شود این است که واحدهای پایین دست تولید کننده شمش، آهن اسفنجی، کنسانتره، گندله و سنگ اهن اکثراً دولتی هستند و باید جوابگوی بخش عمده ای از سهام عدالت باشند. با پایین آوردن قیمت این کالاها کسری بودجه دولت عمیق تر خواهد شد که در پاییز خود را نشان خواهد داد. چشم انداز هفته های پیش رو مشخص نیست چرا که فعالان اقتصادی در بازار داخلی سیاست صبر و انتظار را در پیش گرفته اند و فرار از موجودی تنها برنامه آنهاست، در نتیجه در کوتاه مدت به شدت قیمت ها نزول خواهد کرد اما از طرف دیگر فارغ از آنکه تولید کننده سود دارد یا زیان به علت آنکه بازار با کمبود تقاضا روبروست تولیدکننده دچار مشکل نقدینگی و کاهش تولید می گردد. بنابراین وضعیت رکودی فعلی همراه با رکود در بازار جهانی تولید را کاهش می دهد و باعث کاهش صادرات و ارز آوری خواهد شد که در نتیجه آن فشارهای ارزی افزایش خواهد یافت. در مرداد ماه تولید و عرضه به دلیل قطعی برق و تعطیلات کارخانه ها به حداقل خود خواهد رسید از طرف دیگر تقاضا هم کاهش خواهد یافت چون ایام عزاداری سالار شهیدان می باشد در مجموع این امر باعث کوچک تر شدن بازار فولاد و تعطیلی کارخانجات می گردد. آنچه گفته شد در مورد مقاطع و شمش تنها مصداق ندارد بلکه در مورد ورق هم حاکم است. بازار در انتظار عرضه ورق مبارکه در زیر قیمت پایه 17000 تومان می باشد عده ای از فعالان این بخش امیدوار به اینکه قیمت در این هفته در حداقل خود عرضه خواهد شد بوده اند در نتیجه کالاهای خود را روانه بازار کرده اند تا جایی که قیمت ورق ضخامت دو میلیمتر به زیر 20 هزار تومان سقوط کرده است این روند حتی اگر مبارکه قیمت را نسبت به عرضه قبل تغییر هم ندهد با توجه به روند نزولی بازار به سادگی قابل برگشت نیست.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
۱ اَمرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۵۱
تعداد بازدید : ۱,۱۰۶
کد خبر : ۶۲,۰۵۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید