پایگاه خبری فولاد ایران – طی دهه ها، شرکت های آمریکایی در ساخت ریزتراشهها از ویفرهای سیلیکونی پیشرو بوده اند. اکنون هلند تولیدکننده مهمترین ماشین آلات برای ساخت آنهاست، در حالی که تایوان، کره جنوبی و به طور فزاینده ای چین نیز آنها را تولید می کنند. در روزهای آینده، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، لایحه ای را با هدف تقویت موقعیت آمریکا در صنعت نیمه هادی و افزایش تولید این ریزتراشه ها را امضا خواهد کرد.
اما قانون ریزتراشه ها مسیری پر پیچ و خم را در کنگره برای تصویب باید طی کند. این قانون اولین بار در سال 2020 زمانی که دونالد ترامپ هنوز در کاخ سفید بود، پیشنهاد شد. با گذشت زمان، این قانون به یک قانون بسیار بزرگتر تبدیل شد، که به عنوان پاسخ آمریکا به چالش یک دولت متجاوز چینی که قصد تسلط بر صنایع آینده را دارد، ارائه شد. در نسخه نهایی، محور اصلی این قانون 52 میلیارد دلار یارانه و مشوق برای توسعه ظرفیت تولید نیمه هادی در آمریکاست.
به گفته سارا بائرل دانزمن از دانشگاه بلومینگتون ایندیانا، در شرایط تعدیل شده بر اساس تورم، بودجه تحقیق و توسعه مندرج در این قانون اندکی از سرمایه گذاری های پروژه آپولو، برنامه پرواز فضایی دهه 1960 که در نهایت اولین انسان ها را روی ماه فرود آورد، فراتر می رود.
با این حال، منتقدان تردید دارند که تأثیر قانون تراشهها به همان اندازه گسترده باشد. حامیان آن هم خوشبین هستند و استدلال می کنند که مجموعه گسترده بودجه جدید برای تحقیقات علمی، اگر به خوبی مدیریت شود، می تواند نوآوری های ناگفته ای را به همراه داشته باشد. با این حال، آنها همچنین اذعان دارند که آمریکا هرگز سلطه خود را در تولید نیمه هادی باز نخواهد یافت.
به گزارش فولاد ایران، نیمه هادی ها برای هر چیزی که حاوی وسایل الکترونیکی است، از یخچال گرفته تا گوشی های هوشمند و ماشین ها تا سیستم های تسلیحاتی مدرن، از آن جدایی ناپذیر هستند. در فوریه کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، قانون جدیدی را پیشنهاد کرد که هدف آن ایجاد سرمایه گذاری دولتی و خصوصی به ارزش نزدیک به 50 میلیارد دلار در تحقیقات و تولید نیمه هادی است. در همین حال، تخمین زده می شود که چین تاکنون 150 میلیارد دلار به این صنعت اختصاص داده است.
منبع: اکونومیست