به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 33 سال 2022

گزارش هفته 33 سال 2022
شماره 628

سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت در بازار سنگ آهن وارداتی در چین متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد حدود 9 دلار افت داشته 100.6 دلار هر تن خشک سی اف آر چین ثبت شد. البته پایان هفته تمایل به خرید کمی بهتر شد و بازار در ثبات نسبی بود.  در کل فعالان بازار ثبات فعلی بازار را موقتی برآورد کرده اند چرا که عرضه بالاست و از طرفی در مناطق صنعتی کلیدی در چین به دلیل قطعی های برق تقاضای سنگ آهن کمتر شده است.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته بازار واردات قراضه در ترکیه  تغییری نداشت و آخر هفته حدود 398 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. البته قیمت قراضه در سایر بازارها بالاتر است و خریداران در ترکیه فعلا مقاومت کرده اند. قراضه سنگین 20-80 اروپا 390 تا 395 دلار هر تن سی اف آر بود و فعالان بازار انتظار دارند قیمت به زودی به 410 تا 420 دلار برسد چرا که در بازار جنوب شرق آسیا هم تقاضا بالا رفته است.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نوساناتی داشت و نهایتا آخر هفته 310 دلار هر تن فوب بود که  5 دلار نسبت به هفته قبل ارزان تر شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  10 دلار بالا رفته 395 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس تغییر چندانی نداشت و 520 دلار هر تن فوب ثبت شد.. در بازار داخلی چین بیلت نزولی بود و از 559 دلار به 536 دلار هر تن درب کارخانه رسید.
 در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت 10 دلار بهبود داشته 510 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.  در ترکیه نیز معامله بیلت وارداتی در 476 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد در حالی که هفته قبل تا 545 دلار هر تن سی اف آر  شنیده شده بود.  
بیلت صادراتی ایران نیز 456 تا 458 دلار هر تن فوب شنیده شد که رشد قیمت هفتگی حدودا 3 درصدی داشت.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: قیمت شمش رو به نزول بود در حالیکه قیمت جهانی در برخی نقاط کمی بهبود یافته و قیمت پایه در بورس هم این هفته نسبت به هفته گذشته روند افزایشی داشت. علت نزول قیمت شمش فضای روانی حاکم بر بازار ناشی از احتمال رفع تحریم ها و کاهش نرخ ارز بود.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی تا 4 دلار رشد داشته 595 دلار هر تن فوب شد.
میلگرد صادراتی ترکیه  تا 7 دلار افت داشته 653 دلار هر تن فوب شنیده شد. میلگرد صادراتی سی آی اس نیز 631 تا 633 دلار هر تن فوب دریای سیاه شنیده شد که 2 درصد رشد هفتگی را ثبت نمود.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد  40 دلار افت داشته 990 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 980 یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  در بازار میلگرد علیرغم خوش بینی های اول هفته با خبرهایی از پیشرفت مذاکرات هسته ای، معاملات در بازار متوقف شد و همین امر هم به روند نزولی قیمت منتهی گردید.

تیرآهن

فولاد ایران:  با اینکه عرضه تیرآهن در بازار محدود شده اما مساله ضعف تقاضا و سیاست صبر و انتظار باعث کاهش قیمت شد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس تا 5 دلار ارزان تر شده 535  دلار هر تن فوب دریای سیاه شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز حدود 603 دلار هر تن فوب و در ثبات بود. در بازار واردات ترکیه ورق گرم روسیه 595 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد که 10 دلار رشد هفتگی داشت.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 5 یورو افت داشته 750 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 10 دلار افت داشته 800 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود.
همچنین اسلب صادراتی سی آی اس 5 دلار افت داشته 415 دلار هر تن فوب و اسلب صادراتی ایران نیز با همین میزان افت به 435 دلار هر تن فوب  رسید.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران:  قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 190000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 182000 ریال رسید. با توجه به عرضه مبارکه در بورس عملاً هر کیلو 5000 تومان زیر قیمت فروش دوره قبل بود قیمت ورق هم روند نزولی داشت و احتمالا این روند ادامه پیدا کند.

اکسین

فولاد ایران:  با میدان داری کارخانه، بازار ورق اکسین حفظ شد. احتمال اور هال کارخانه از هفته آینده عرضه این کالا را محدودتر هم خواهد کرد.

سرد

فولاد ایران: روند نزولی قیمت متاثر از کاهش قیمت فروش مبارکه روی این کالا اثر گذاشت و باعث کاهش قیمت آن شد.


گالوانیزه

فولاد ایران:  افت قیمت ورق گرم باعث تنزل قیمت ورق گالوانیزه هم شد. پایین آمدن نرخ ارز نیز قیمت روی را کاهش داد که به طبع آن قیمت ورق گالوانیزه هم کاهش خواهد یافت.

تحلیل هفته
فولاد ایران: در بازار خارجی، چین هنوز به طور واقعی فعال نشده است. برای رعایت مسایل محیط زیستی و همین طور مشکل برق، تولید فولاد در چین کاهش خواهد یافت که این مطلب روی موجودی انبارهای چین اثر خواهد گذاشت. از طرف دیگر قیمت شمش کمی بهبود یافته و نسبت به هفته قبل به طور متوسط حدود 20 دلار بالا رفته علت این امر بالا رفتن قیمت قراضه می باشد. نفت همچنان بر مدار 100 دلار هر بشکه نوسان می کند بنابراین احتمال کاهش قیمت شمش ضعیف است. خشکسالی اروپا و افزایش قیمت انرژی باعث بالا رفتن قیمت فولاد تولید شده در اروپا گردیده اما در کنار آن، این مطلب پروژه های اروپا را تحت تاثیر قرار داده است. در هر حال به نظر می رسد که قیمت ها در کل دنیا با یک دامنه نوسان 20 تا 30 دلاری به کف خود رسیده اند و احتمال کاهش آنها بیش از این متصور نیست.
در بازار ایران فعلاً سیاست حاکم است نه اقتصاد. جو سیاسی ناشی از امضاء برجام همه فعالان اقتصادی را در حالت صبر و انتظار نگه داشته انتظار عمومی اینست که با تصویب برجام قیمت ارز کاهش شدیدی بنماید اما این امر به دلایل متعدد اقتصادی امکان پذیر نیست. البته امضاء برجام و برگشت مطالبات ایران از کشورهای خارجی دست دولت را بسیار باز خواهد کرد تا بدهی های خودش را به سیستم بانکی تسویه کند در این صورت چرخ تولید جامعه فعال خواهد شد. اما در وضعیت موجود به علت حالت انتظاری که تجار به خود گرفته اند و زیان های سنگینی که در اثر روش های غلط بورس کالا داشته اند تولید به توقف نزدیک می شود. توقف تولید خطرات جبران ناپذیری دارد. تولیدکنندگان فولاد در هفته گذشته علیرغم روند صعودی قمت پایه در بورس کالا گارد دفاعی گرفته اند. شنیده شده که برخی از تولیدکنندگان فولاد محصول خودشان را به قیمت بسیار پایین عرضه کردند تا جایی که قیمت ها به خرداد ماه سال گذشته نزدیک شده است. تفاوت قیمت این هفته عرضه فولاد مبارکه با عرضه قبل چیزی حدود هزار میلیارد تومان می باشد اگر این روند ادامه پیدا کند تجربه سال اول آقای احمدی نژاد تکرار خواهد شد که تمام شرکت های بورسی متوقف شدند با این تفاوت که امروز شرکت های بورسی عهده دار پرداخت سهام عدالت هم هستند. اطلاع رسانی ناقص دولت در مورد برنامه های اقتصادی بعد از برجام به سردرگمی بازار دامن زده است. طبیعی است که دولت نمی تواند به طور شفاف در مورد برنامه های خود بعد از برجام با مردم صحبت کند چرا که تبعات سیاسی دارد اما لازم است تا دولت یک تیم اقتصادی قوی و یکدست خارج از نهادهای رسمی در کنار خودش داشته باشد تا این تیم روش های پس از برجام را برنامه ریزی کند در غیر اینصورت تمام اثرات اقتصادی برجام از بین خواهد رفت. در شرایط فعلی سیاست صبر و انتظار همچنان ادامه خواهد یافت و برقراری نشست هایی مثل نشست روز شنبه بورس کالا با وزارت صمت و اتاق بازرگانی تاثیر جدی نمی تواند داشته باشد چون موج ایجاد شده از سمت برجام بسیار قوی تر از تصمیمات درست یا غلط بورس کالاست.


بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
۲۹ اَمرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۱۶
تعداد بازدید : ۱,۱۴۷
کد خبر : ۶۲,۳۹۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید