پایگاه خبری فولاد ایران – عرضه مواد غذایی که در حال حاضر به دلیل کمبود گندم، ذرت و روغن پخت و پز کاهش یافته است، این بار از طرف بازار برنج در خطر اختلال بیشتری قرار دارد.
هند در حال کاهش صادرات کالاهای اساسی برای نیمی از جمعیت جهان است و اکنون تمرکز بازار به ظرفیت سایر تولیدکنندگان بزرگ از جمله تایلند و ویتنام برای پر کردن این شکاف معطوف شده است. محدودیت ها تهدیدی برای شعله ور شدن تورم برای یک کالای کلیدی دیگر است و ممکن است برخی از فقیرترین کشورهای جهان را از یک عنصر حیاتی در رژیم غذایی خود محروم کند.
به گزارش فولاد ایران، هند با سهم 40 درصدی از تجارت جهانی برنج، بزرگترین صادرکننده است. دولت 20 درصد عوارض بر محموله های برنج سفید و قهوه ای وضع کرده و فروش برنج شکسته را به خارج از کشور ممنوع کرده است. این گونه ها عمدتاً به سمت تغذیه آسیا و آفریقا می روند و تقریباً 60 درصد از کل صادرات برنج هند را تحت تأثیر قرار می دهند.
هنگامی که در اوایل سال جاری، جنگ در اوکراین باعث افزایش سرسامآور قیمت محصولات کشاورزی شد، برنج از این جنون فرار کرد و آسیا و برخی از کشورهای خاورمیانه و آفریقا را از بحران غذایی بزرگتر دور نگه داشت. اما سیاست هند قیمتهای صادراتی برنج این کشور را افزایش میدهد و خریداران را بر آن میدارد که به جای آن به سمت تامینکنندگان دیگر سوق پیدا کنند.
در سال 2007-2008، زمانی که هند و ویتنام صادرات برنج را محدود کردند، یک بحران جهانی غذایی آغاز شد و قیمت ها به بالای 1000 دلار در هر تن رسید. نگوین نهو کوونگ، رئیس واحد تولید محصولات زراعی وزارت کشاورزی ویتنام، از اظهار نظر در مورد اینکه آیا این کشور صادرات را محدود خواهد کرد یا خیر، خودداری کرد، اما گفت که عرضه داخلی و امنیت غذایی ملی باید در هنگام بررسی چنین اقدامی در نظر گرفته شود. وی گفت که ویتنام می تواند امسال 7 میلیون تن برنج ارسال کند که در مقایسه با پیش بینی قبلی حدود 6.7 میلیون تن افزایش یافته است.
در سطح جهانی، تولید در چندین منطقه تحت تأثیر آب و هوای بد قرار گرفته است. علاوه بر هند، که به دلیل کمبود باران شاهد کاهش کاشت بود، برداشت چین در معرض خطر گرما قرار دارد. چاودوری گفت که پیشبینی میشود تولید اروپا کمترین میزان از سال 1995 تا 1996 به دلیل خشکسالی شدید در ایتالیا و اسپانیا باشد، در حالی که روند مشابهی در ایالات متحده مشاهده میشود.
منبع: بلومبرگ