پایگاه خبری فولاد ایران – زمانی که کووید، اقتصاد بریتانیا را در سال 2020 به حالت قرنطینه کشاند، دولت با کاهش مالیات بر خرید، به بازار املاک کمک کرد. این اقدام موقت نوعی شیدایی را در میان خریداران ایجاد کرد.
این جنون بازتاب افزایش سقوط قیمت مسکن بود که در پایان دهه 1980 آغاز شد، زمانی که دولت اعلام کرد که معافیت های مالیاتی را برای زوج هایی که خرید ملک می کنند کاهش می دهد و منجر به افزایش تقاضا شد.
به گفته سایمون فرنچ، اقتصاددان ارشد بانک سرمایه گذاری پانمور گوردون، که پیش بینی می کند قیمت مسکن در سه سال آینده 14 درصد کاهش یابد، اکنون بازار مسکن با چالش های مشابهی روبرو است. فقط در بریتانیا نیست که بازارهای املاک سیگنالهای رکود 30 سال پیش را منعکس می کنند.
به گزارش فولاد ایران، بازندههای بزرگ در آن زمان که شامل استرالیا، کانادا و سوئد میشدند، همگی شاهد بودند که قیمت مسکن در سالهای اخیر به رکورد رسیده است زیرا اعتبار ارزان مالکیت خانه را حتی با افزایش قیمت ها ممکن میکند. اما اکنون، در حالی که بانکهای مرکزی برای کاهش تورم مبارزه میکنند، این روند فرق کرده است.
این بدان معناست که نرخهای بهره به سرعت در حال افزایش هستند و دوران پول آسان را که سالهای پس از بحران مالی جهانی در سال 2008 تعریف شده بود، به پایان میرساند. این همچنین پیامدهایی برای ثروت خانوارها و رشد اقتصادی در زمانی که خطرات رکود در بسیاری از کشورها وجود دارد، ایجاد می کند.
مانوژ پرادان، اقتصاددان سابق مورگان استنلی، گفت: "مواسطههایی بین زمان حال و آن زمان وجود دارد. اما افزایش شدید تورم به این معنی است که همه چیز می تواند به طور قابل توجهی بدتر باشد. افزایش کلی و سطح بدهی در مقایسه با آن زمان بسیار زیاد است. همچنین حساسیت به افزایش نرخ بهره بسیار بیشتر شده است."
هیو هندری، یک سرمایه گذار املاک و مستغلات و مدیر سابق صندوق های تامینی، می گوید: "املاک یکی دیگر از دارایی هایی است که در سطح جهانی از آسیب های ناشی از فدرال رزرو و سایر بانک های مرکزی متضرر می شود." سرمایه گذاران تحت فشار کاهش خواهند یافت، قیمت ها کاهش خواهند یافت.
منبع: بلومبرگ