پایگاه خبری فولاد ایران – دو سال پیش، جیمی دیمون، مدیر جیپی مورگان، به سرمایهگذاران گفت که بانکش تأمین مالی سوختهای فسیلی خود را با توافقنامه پاریس همسو خواهد کرد. ماه گذشته، او به کنگره ایالات متحده گفت که محدود کردن سرمایه گذاری در هیدروکربن های جدید "جاده ای به جهنم برای آمریکا" است. او اخیراً گفت: "اگر جهان میخواهد از بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی اجتناب کند، هیچ پروژه جدید سوخت فسیلی نباید اجرا شود. اما با افزایش شدید قیمت انرژی در سراسر جهان غرب، مدیران نفت بر این باورند که این فاجعه سرانجام ساده لوحی انتقال شتابزده از سوخت های فسیلی به انرژی پاک را آشکار کرده است."
مایک ویرث، مدیر اجرایی شورون، می گوید: "واقعیت این بود که سوختهای فسیلی برای دههها نمایش را اجرا میکردند، که منعکسکننده احساسات گسترده در بخش نفت است. او استدلال کرد که دولتها سیگنال متفاوتی ارسال کرده بودند و سرمایهگذاران به آن گوش داده بودند، و نتیجه این بود که جریان نقدینگی بسیار کمی به پروژههای جدید وارد شود." مبارزان اقلیمی مدت ها به دنبال این نتیجه بودند. اما اگر قیمتهای بالاتر ناشی از پیشی گرفتن تقاضا از عرضه باعث ناآرامیهای اجتماعی، واکنش منفی علیه سیاستهای آب و هوایی شود، یا دولتها را وادار به یارانه دادن به مصرف کند، ممکن است مانع از ادامه این امر شود.
به گزارش فولاد ایران، مصرف سوختهای فسیلی در وال استریت باعث شده است که سرمایههای خصوصی برای تامین بودجه حفاری جدید باقی بماند. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده زمانی متعهد شد که بخش شیل آمریکا را محدود کند و اخیراً قانون صدها میلیارد دلار یارانه انرژی پاک را امضا کرده بود، اما بایدن در یک سخنرانی هفته گذشته بار دیگر تمام اقداماتی را که برای ارزانتر کردن مصرف سوختهای فسیلی برای آمریکاییها لازم است را تشریح کرد، از جمله درخواست فوری از تولیدکنندگان نفت شیل برای افزایش تولید.
به نظر می رسد که مشکل تورم افسارگسیخته، جنگ و بحران عمیق انرژی، مشکل آب و هوای جهان را تحت الشعاع قرار داده است. اما صورت مسأله از بین نمی رود و همچنین فعالان جوانی هستند که به آن اهمیت می دهند.
منبع: فایننشال تایمز