به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چین جلوتر از امریکا در نفوذ بر کشورهای در حال توسعه

پایگاه خبری فولاد ایران – برای اولین بار، چین آمریکا را در نبرد ایدئولوژیک و سیاسی برای جلب نظر مردم در کشورهای در حال توسعه شکست داده است، زیرا آنها ایمان خود را به لیبرال دموکراسی های جهان از دست می دهند.


بر اساس نظرسنجی اخیر مرکز آینده دموکراسی دانشگاه کمبریج، بریتانیا، 62 درصد از مردم در کشورهای در حال توسعه اکنون نسبت به چین موافق هستند، در حالی که 61 درصد آمریکا را مثبت می بینند. این اختلاف یک درصدی ممکن است چندان قابل توجه به نظر نرسد، اما داده‌ها دنیایی را نشان می‌دهند که از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اواخر فوریه امسال، قطبی‌تر شده است.


در حالی که دموکراسی‌های غربی محکم‌تر از ایالات متحده حمایت می‌کنند و دیدگاه منفی قاطعانه‌ای نسبت به چین و روسیه دارند، تعداد زیادی از کشورهایی که بین اروپای شرقی، آسیا و غرب آفریقا امتداد دارند در 10 سال گذشته به چین و روسیه نزدیک‌تر شده‌اند.


چرا روسیه و چین در کشورهای در حال توسعه حمایت می شوند؟


یکی از دلایل مرتبط با افزایش حمایت در کشورهای در حال توسعه از قدرت های اقتدارگرا مانند چین و روسیه، کمبودهای دموکراسی در کشورهای لیبرال است. بر اساس گزارش مرکز آینده دموکراسی، اکثر مردم از عملکرد دموکراتیک در هفت کشور از 10 کشوری که اکثریت مطلوب روسیه هستند، ناراضی هستند، در حالی که اکثر آنها نسبت به چین احساس مثبتی دارند.


اما دلایل اقتصادی نیز پشت حمایت چین در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. در سال 2013، چین طرح کمربند و جاده را راه اندازی کرد، پروژه ای عظیم که بیش از 4 تریلیون دلار در 147 کشور شرکت کننده برای ساخت زیرساخت های انرژی و پروژه های حمل و نقل سرمایه گذاری کرده است.


از سوی دیگر، چین در کشورهای در حال توسعه مورد تایید قرار گرفته در حالی که حمایت قابل توجهی را در کشورهای توسعه یافته از دست داده است. پنج سال پیش، 42 درصد از شهروندان غربی به چین با دید مثبت نگاه می کردند، در حالی که اکنون تنها 23 درصد این دید را به چین دارند.


همین امر در مورد روسیه نیز صدق می کند. تعداد شهروندان غربی که دیدگاه مثبتی نسبت به روسیه دارند از 39 درصد به 12 در 10 سال گذشته کاهش یافته است و تنها از آغاز حمله به اوکراین از 23 به 12 درصد کاهش یافته است.


به گزارش فولاد ایران، آخرین دلیلی که چرا کشورهای در حال توسعه ممکن است از ایالات متحده به سمت چین و روسیه منحرف شوند، ارزش‌های متضاد است. از آنجایی که ایالات متحده و کشورهای غربی در دهه گذشته ارزش‌های مترقی‌تری را پذیرفته‌اند، سایر کشورها به ارزش های سنتی و محافظه کارانه خود گیر کرده‌اند. این فرصتی را برای رهبران مستبد مانند ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ فراهم کرده است تا خود را به عنوان مدافع ارزش‌های سنتی در مواجهه با به‌اصطلاح انحطاط غربی، معرفی کنند.


قطبی شدن این دنیای جدید به وضوح نشان می دهد که کشورهایی که احساس نزدیکی به چین و روسیه می کنند، فقیرتر، با ثبات تر و بیشتر به حمایت خارجی آنها وابسته هستند، در حالی که بلوک لیبرال که در اطراف ایالات متحده تجمع می کند، دارای مزیت قابل توجهی اند و سهم بزرگ جهانی از هزینه های نظامی، کمک های خارجی و نفوذ فرهنگ را به خود اختصاص می دهند.


منبع: نیوزویک

۴ آبان ۱۴۰۱ ۱۱:۴۵
تعداد بازدید : ۵۳۴
کد خبر : ۶۳,۲۱۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید