به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

برنامه های بزرگ آذربایجان و گرجستان برای صادرات انرژی به اروپا

پایگاه خبری فولاد ایران – آذربایجان و گرجستان امیدوارند از اهمیت ژئوپلیتیک فزاینده خود بهره ببرند و مسیر جدیدی برای تامین برق اروپا به دست آورند. چندین سال است که طرح های کابل برقی که در زیر دریای سیاه از گرجستان تا جنوب شرق اروپا کشیده می شود، مطرح شده است. اما در شرایطی که امنیت انرژی اروپا به تازگی در بحبوحه جنگ روسیه در اوکراین مطرح شده است، رهبران هر دو طرف به طور فزاینده ای در مورد انرژی بحث می کنند.


پروژه جدیدی که قرار است اجرا شود مربوط به برق است. الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در سفر به گرجستان در ۲۴ اکتبر گفت: "آذربایجان در تلاش است برق خود را به بازارهای جهانی صادر کند. البته مسیر صادرات ما از گرجستان می گذرد."


سه روز بعد، ویکتور اوربان، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان، گفت: "یک پروژه همکاری جدید و گسترده در انرژی در حال شکل گیری است، پروژه ای که ما مجارها علاقه خاصی به آن داریم. ما می‌خواهیم یک سیستم جدید تامین برق ایجاد کنیم که ماهیت آن انتقال انرژی از آذربایجان به مجارستان از طریق گرجستان و رومانی است. این به ما این امکان را می دهد که مقدار زیادی گاز طبیعی را جایگزین کنیم، گاز طبیعی که امروزه برای تولید برق در مجارستان از آن استفاده می کنیم."


به گزارش فولاد ایران، مجارستان، همراه با رومانی، در ماه‌های پس از حمله روسیه به اوکراین، شروع به لابی کردن برای این پروژه کردند.


اوربان ابراز امیدواری کرد که منابع جدید قیمت های بالای انرژی را در اروپا کاهش دهد و به کشورش در مبارزه با تورم کمک کند. پیش از این، پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان به طور ضمنی گفته بود که بخشی از برق وارداتی به سایر کشورهای اروپایی منتقل می شود، بنابراین این پروژه می تواند از حمایت اتحادیه اروپا برخوردار شود.


لوان داویتاشویلی، وزیر اقتصاد گرجستان نیز اواخر ماه اکتبر در مورد حمایت اتحادیه اروپا صحبت کرد و پیشنهاد کرد که این پروژه که به ادعای او ایده گرجستان است، چندین میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و به زودی توافقی بین چهار کشور انجام خواهد شد.


این طرح ها در حالی انجام می شود که بروکسل تلاش می کند واردات گاز خود از آذربایجان را دو برابر کند. تفلیس همچنین در تلاش است تا از پتانسیل ترانزیتی خود در مسیر اتحادیه اروپا در امتداد به اصطلاح کریدور میانی استفاده کند، زیرا کشتیرانان ترانس آسیایی از مسیرهای موجود در روسیه اجتناب می کنند.


منبع: Oilprice

۱۶ آبان ۱۴۰۱ ۱۱:۴۲
تعداد بازدید : ۴۷۱
کد خبر : ۶۳,۳۷۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید