به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

اقدامات زیست محیطی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

پایگاه خبری فولاد ایران – در حالی که کشورهای غربی سعی می کنند اعتیاد خود به هیدروکربن ها را ترک کنند، کشورهای نفتی خلیج فارس به شدت از این موضع عقب نشینی کرده و هشدار داده اند که انتقال شتابزده از سوخت های فسیلی نتیجه معکوس خواهد داشت، اما در عین حال پروژه های جاه طلبانه انرژی پاک خود را نیز آغاز می کنند.


به گزارش فولاد ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس از بزرگترین آلاینده های جهان هستند. قطر غنی از گاز و عربستان سعودی ثروتمند از نفت برخی از سنگین ترین ردپای کربن روی کره زمین را دارند. بر اساس گزارش بانک جهانی، قطر تا سال 2019 دارای بالاترین میزان انتشار کربن بوده و پس از آن کویت، بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی قرار دارند.


پادشاهی‌های خلیج‌فارس تلاش می‌کنند تا آن را تغییر دهند و میلیاردها دلار در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کنند، طرحی که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بیشتر از هیدروکربن‌های خود را برای صادرات به دنیای تشنه انرژی ذخیره کنند.


کشورهای نفتی خلیج فارس نسبت به انتقال سریع از هیدروکربن ها هشدار می دهند و امارات متحده عربی خواستار رویکرد «مخلوط انرژی» است که انتشار گازهای گلخانه ای را بدون کاهش هیدروکربن ها به حداقل می رساند.


امارات متحده عربی یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت است، اما انرژی های تجدیدپذیر و سبز را در اولویت قرار داده است و استدلال می کند که انرژی پاک و کثیف مکمل یکدیگر هستند، نه رقیبت.


امارات متحده عربی اولین کشور خاورمیانه ای بود که 14 سال پیش انرژی هسته ای را به ترکیب انرژی خود اضافه کرد و اولین کشوری بود که هدف انتشار صفر تا سال 2050 را تعیین کرد. این کشور حوزه خلیج فارس مقر آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر (ایرنا) است و قرار است سال آینده میزبان اجلاس آب و هوایی COP28 باشد.


عربستان سعودی نیز برنامه اقلیمی خود را دارد هدف انتشار صفر کربن تا سال 2060 را اعلام کرده است.


منبع: CNN

۲۱ آبان ۱۴۰۱ ۱۱:۰۱
تعداد بازدید : ۵۷۴
کد خبر : ۶۳,۴۲۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید