به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

اولویت خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) در اقدامات آب و هوایی

پایگاه خبری فولاد ایران – اجلاس COP27  یادآور اثرات مخرب تغییرات آب و هوایی است و فرصتی را برای دولت ها، مشاغل و جامعه فراهم می کند تا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و افزایش انعطاف پذیری گرد هم آیند. منطقه MENA یکی از آسیب پذیرترین مناطق در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی است و نیاز به اقدامات فوری برای کاهش آلایندگی دارد. این منطقه دو برابر میانگین جهانی گرم می شود و در سال های اخیر به دلیل افزایش گازهای گلخانه ای و پدیده تقویت گرمایش بیابان، خشک شدن فزاینده ای را تجربه کرده است.


در عین حال، افزایش سطح آب دریاها می تواند مناطق ساحلی را غیرقابل سکونت کند و همچنین آب موجود در سفره های آب و چاه های ساحلی را شور کند. طبق گزارش IPCC، فجایع مربوط به آب تا سال 2050 تولید ناخالص داخلی این منطقه را تا 14 درصد کاهش می دهد.


این اثرات نه تنها زندگی و معیشت را به خطر می اندازد، بلکه می تواند باعث افزایش استرس آبی و ناامنی غذایی و در نتیجه افزایش نابرابری و ناآرامی اجتماعی-اقتصادی شود. از آنجایی که بلایای آب و هوایی در خاورمیانه و آسیای مرکزی سریعتر از هر جای دیگر جهان در حال افزایش است، یک مورد قوی برای اقدامات اقلیمی برای کمک به مردم برای انطباق با واقعیت های آب و هوایی امروز و آماده شدن برای شوک های آینده وجود دارد.


COP26 کشورهایی را متعهد به پیمان آب و هوای گلاسکو برای جلوگیری از گرم شدن سیاره بیش از 1.5 درجه سانتیگراد کردند و متعهد شدند که اهداف انتشار گازهای گلخانه ای خود را تقویت کنند.  COP27 باید این شتاب را پیش ببرد.


به گزارش فولاد ایران، در حالی که برخی از کشورهای منطقه متعهد شده اند که انتشار گازهای گلخانه ای خالص را به صفر برسانند، از جمله امارات و عمان تا سال 2050 و عربستان سعودی تا سال 2060، منطقه به طور کلی باید اقدامات بیشتری انجام دهد. این به معنای گرد هم آوردن دولت ها در کنار کسب و کارها و جامعه مدنی برای اطمینان از تعهدات ملموس، استراتژی های سیستمی و همکاری فراگیر است.


میزبانی دو اجلاس بعدی COP در خاورمیانه، در مصر اکنون و امارات متحده عربی در سال آینده، فرصتی منحصر به فرد برای اطمینان از عمل کردن به مسئولیت ها در قبال نسل بعدی را فراهم می کند.


منبع: مجمع جهانی اقتصاد

۲۱ آبان ۱۴۰۱ ۱۱:۰۲
تعداد بازدید : ۴۷۶
کد خبر : ۶۳,۴۲۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید