به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آیا جو بایدن و شی جین پینگ می توانند روابط چین و آمریکا را تثبیت کنند؟

پایگاه خبری فولاد ایران – جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا، و شی جین پینگ، رهبر چین، در جریان نشست سران گروه 20 در بالی در 15 و 16 نوامبر، با یکدیگر ملاقات می کنند. در حالی که دو طرف سعی می کنند توجهی به جزئیات اولین رویارویی رودررو نداشته باشند، هر دو نشان می دهند که می خواهند بدتر شدن روابط را متوقف کنند که به طور فزاینده ای منعکس کننده جنگ سرد است. به هر حال، نشست در بالی به خودی خود نوعی پیشرفت خواهد بود.


آقای بایدن از بسیاری جهات نسبت به سلف جمهوری خواه خود نسبت به چین سختگیرتر بوده و محدودیت های شدیدی را بر صادرات فناوری آمریکایی به چین اعمال کرده و مکرراً متعهد شده از تایوان، جزیره خودگردانی که چین به دنبال اتحاد با سرزمین اصلی است، دفاع کند.


در واقع، بسیاری از متحدان آمریکا، رهبران تجاری و کارشناسان سیاست خارجی احساس می کنند که آقای بایدن بیش از حد پیش رفته است و از او می خواهند که برای تثبیت روابط تلاش کند.


به گزارش فولاد ایران، مقامات کاخ سفید از پیدا کردن کف در روابط صحبت می کنند. آنها به دنبال راه های جدیدی برای اجتناب از درگیری و همکاری در مورد مسائلی مانند تغییرات آب و هوا و امنیت غذایی هستند. اما آنها از خواسته های چین برای تسهیل کنترل صادرات و ارائه تضمین های جدید به تایوان خودداری می کنند. در 9 نوامبر آقای بایدن گفت که می‌خواهد در مورد "خط قرمز" هر دو طرف بحث کند، اما "مایل به دادن هیچ گونه امتیاز اساسی نیست".


جود بلانشت از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، می‌گوید: "از دیدگاه چین، تقویم سیاسی از هم‌اکنون تا نوامبر 2024 بسیار ناامیدکننده است." او امیدوار است که گفتگوی صادقانه دو طرف در مورد رابطه، چیزی نزدیک به درگیری نباشد. با این حال، در حال حاضر، به نظر نمی رسد هیچ یک از طرفین علاقه مند به یافتن زمینه هایی برای سازش اساسی باشند.


آقای شی، برخلاف همتای آمریکایی‌اش، در موقعیت سیاسی قوی‌تر از هر رهبر چینی از زمان مائوتسه تونگ به بالی می‌رود. او نه تنها در کنگره حزب کمونیست در ماه گذشته سومین دوره ریاست جمهوری را به دست آورد، بلکه کمیته دائمی دفتر سیاسی جدید را با وفادارانی که هیچ یک از آنها جانشین بالقوه تلقی نمی شوند، جمع کرد.

این یک سیگنال واضح بود که او قصد دارد حداقل برای ده سال دیگر بر تصمیم گیری تسلط داشته باشد.


در تئوری، آقای شی اکنون فضای بیشتری برای مصالحه دارد. در 26 اکتبر، آقای شی پیام تبریکی به یک شام جشن کمیته ملی روابط ما و چین، یک گروه غیرانتفاعی در آمریکا ارسال کرد و گفت که چین آماده است "راه مناسب برای کنار آمدن" را بیابد. جینگ کوان، دیپلمات چینی رتبه سوم در واشنگتن، در کنفرانسی در 2 نوامبر گفت که چین و آمریکا هنوز دوستانی هستند که به واسطه تجارت محدود شدند و می‌توانستند در بسیاری از زمینه‌ها همکاری کنند.


با این حال، پیام قاطع گزارش آقای شی به کنگره که به کشورهای دیگر در مورد مداخله در تایوان هشدار داد، این سیگنال‌ها را تحت الشعاع قرار می دهد. در گفتگوهای خصوصی با همتایان آمریکایی، مقامات و دانشگاهیان چینی همچنان آمریکا را به دلیل رکود روابط مقصر می‌دانند و تاکید می‌کنند که اگر دو طرف می‌خواهند در زمینه‌های دیگر همکاری کنند، باید مسیر خود را تغییر دهد.


تمرکز قدرت آقای شی و استراتژی «کووید صفر» او با محدود کردن بیشتر کانال‌های ارتباطی، یک مشکل ساختاری در روابط را تشدید کرده است.


هنوز این احتمال وجود دارد که آنها بتوانند در بالی پیشرفت بیشتری از حد انتظار داشته باشند. مقامات آمریکایی و چینی مدت‌هاست که مقایسه با جنگ سرد را رد کرده‌اند و نگران هستند که این مقایسه‌ها ممکن است برداشت های غلط داشته باشند.


چین برخلاف شوروی، روابط تجاری عمیقی با آمریکا دارد و به دنبال انقلاب جهانی نیست. این دو قدرت در حال جنگ نیابتی نیستند. با این حال، زمانی که هر یک در برنامه‌های بلندمدت برای رویارویی اقتصادی و نظامی با دیگری قفل می‌کنند، این شباهت‌ها چشمگیرتر می‌شوند.


برخی امیدوارند که آقای بایدن و آقای شی از ترکیبات شخصی استفاده کنند که سعی کردند در طول یک سری از جلسات زمانی که هر دو معاون رئیس جمهور بودند در سال های 2011 و 2012 ایجاد کنند. ترس این است که هیچ کدام حاضر به سازش نباشند تا زمانی که یک بحران بزرگتر تغییر کند.


منبع: اکونومیست

۲۲ آبان ۱۴۰۱ ۱۲:۰۲
تعداد بازدید : ۵۰۴
کد خبر : ۶۳,۴۳۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید