به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 50 سال ۲۰۲۲

گزارش هفته 50 سال ۲۰۲۲
شماره 645

 

سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی در چین تا 5 دلار رشد داشته به بالای 113 دلار هر تن سی اف آر رسید. بهبود تقاضای فولاد و افزایش قیمت آن در بازار چین به دنبال افزایش خوش بینی ها از جو بازار تقاضای سنگ آهن را نیز بالا برده است. قیمت فعلی سنگ آهن در اوج 6 ماه اخیر است.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات قراضه در ترکیه متوسط قیمت قراضه سنگین 80-20  رشد 2 دلاری داشته به 387 دلار هر تن سی اف آر رسید. برخی معتقدند قیمت به زودی 390 دلار می شود و فولادسازان ترکیه مجبورند در این قیمت خرید کنند ولی از طرفی آنها در فروش میلگرد خود نیز مشکل دارند و کمی عقب نشسته اند.  
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن تا 32 دلار بالا رفته به 362 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 39 دلار رشد داشته 405 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی آخرین متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس تغییری نداشت و حدود 522 دلار هر تن فوب دریای سیاه بود. در بازار واردات چین بیلت از 472 دلار هفته قبل به 482 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. از طرفی در بازار داخلی چین نیز آخرین قیمت بیلت هفته گذشته از 532 دلار به 546  دلار هر تن درب کارخانه افزایش داشت.  
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت از 535 تا 560 دلار به 550 تا 561 دلار هر تن سی اف آر رسید.  
بیلت صادراتی ایران نیز از  447.5 دلار به 455 دلار هر تن فوب رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: قیمت شمش روند افزایشی داشت که ناشی از بالا رفتن قیمت ارز و محدودیت عرضه بود.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی به گزارش پلاتس از 556 دلار به 565 دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی چین در بورس شانگهای نیز قرارداد میلگرد رشد چشمگیری داشته از 568 دلار به 581 دلار هر تن رسید.
میلگرد صادراتی ترکیه تا 10 دلار افت داشته به 663دلار هر تن فوب رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در 945 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 5 یورو افت داشته 750 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: با بالا رفتن قیمت شمش قیمت میلگرد هم بالا رفت.

تیرآهن

فولاد ایران: هدایت بازار توسط ذوب آهن و بهبود قیمت ارز باعث بالا رفتن قیمت تیرآهن شد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس تا 15 دلار بهبود داشته 570 دلار هر تن فوب دریای سیاه شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز  557 تا 565 دلار به 588 تا 600دلار هر تن فوب رسید. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا صعودی بود و 600 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم 45 یورو رشد داشته 665 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم 690 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود که 20 دلار بهبود داشت.
همچنین اسلب صادراتی سی آی اس تا 10 دلار بالا رفته 445 دلار هر تن فوب شنیده شد.
ورق در بازار ایران

گرم


فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 219000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 235000 ریال رسید. استقبال از خرید ورق های مبارکه ، بالا رفتن قیمت ارز و افزایش قیمت جهانی دلایل اصلی بالا رفتن قیمت ورق گرم بود.

اکسین

فولاد ایران: ورق اکسین به علت رقابت و عرضه کارخانه روند نزولی داشت . برای ورق کاویان به علت افزایش قیمت اسلب و بالا رفتن قیمت ارز ، کارخانه قیمت ها را افزایش داد.

سرد

فولاد ایران: در بازار ورق سرد به علت افزایش قیمت در بازار جهانی و بالا رفتن قیمت ارز معاملات روزهای میانی هفته سردرگم بود در حالیکه عرضه کالا هم محدود است . روز چهارشنبه که قیمت ها تقریباً تثبیت شد با هفته گذشته تفاوت چشم گیری داشت.

گالوانیزه

فولاد ایران: با بالا رفتن قیمت ورق گرم قیمت ورق گالوانیزه هم واکنش نشان داد و بالا رفت.


تحلیل هفته
فولاد ایران: با باز شدن بازار چین ذهنیت بازار مثبت شده است و همین امر تقاضا را بالا برده از دو هفته قبل روند قیمت ها صعودی است و به همین دلیل این روند تا قبل از تعطیلات سال نو چین ادامه خواهد داشت این در حالی است که قیمت نفت در دامنه 80 دلار نوسان می کند و همین امر به سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی در دنیا کمک خواهد کرد احتمالا این روند در فصل اول سال نو میلادی ادامه پیدا خواهد کرد و بازارها فعال باقی خواهند ماند.


در بازار داخلی
سه فاکتور اساسی تاثیر گذار بازار فولاد را تحت فشار قرار داده است.
مساله اول که بسیار جدی است حجم عرضه است. به علت مشکل گاز، حجم عرضه آهن اسفنجی به شدت کاهش یافته و میزان بارگیری هم پایین آمده در نتیجه اکثر کارخانجات تولیدکننده شمش القایی با کاهش تولید روبرو هستند. این مطلب باعث شده تا حجم عرضه شمش در یک ماه آینده تا نزدیک 50 درصد کاهش یابد آن هم درست در زمانی که بازار صادراتی رونق گرفته و دولت هم به علت نیاز ارزی از یک طرف و عدم وجود تقاضا در بازار داخلی از طرف دیگر صادرات را تشویق می کند. یکی از کارخانجات مطرح در جنوب کشور اول هفته شمش صادراتی خود را 147000 ریال قیمت پایه در رینگ صادراتی بورس کالا عرضه کرد که با استقبال خریدارها روبرو شد و فروش رفت اما دو روز بعد همان کارخانه همان کالا را در قیمت 155000ریال قیمت پایه عرضه نمود. مفهوم این امر آن است که به طور غیر مستقیم سیگنال قیمت پایه 155000 ریال در بورس کالا برای بازار داخلی زده شده است هر چند که با روند فعلی تقاضای شمش در بورس کالا رسیدن به این عدد شاید تا دو هفته دیگر کاملا زمان ببرد. مشکل گاز احتمالا تا دو ماه آینده ادامه خواهد یافت. معمولا کارخانجات تولید آهن اسفنجی از این فرصت برای اوورهال کردن خطوط خود استفاده می کنند در نتیجه بعد از رفع مشکل گاز حجم تولید به سرعت به نسبت بهینه نخواهد رسید.


مساله دوم که بازار را تحت تاثیر قرار داده است مساله نرخ ارز است عده ای از دست اندرکاران انتظار دلار 40 هزار تومانی را می کشیدند و نگاهشان به دی ماه بود. افزایش نرخ ارز و استقرار آن به ازای هر دلار 38 هزار تومان این ذهنیت را تقویت می کند. تغییر روش های اعلام شده برگشت ارز از طرف بانک مرکزی و در نهایت تغییر معاونت ارزی بانک مرکزی این ذهیت را تقویت کرده است.


سومین مساله سرمایه های سرگردان است در طول نه ماه گذشته به علت رکود در بازار فولاد سرمایه ها از بخش فولاد به مسکن، اتومبیل، سکه و ارز روی آورده است. روند افزایشی قیمت فولاد جذابیت زیادی برای سرمایه های درشت که انتظار بازدهی سریع را دارند می دهد ورود این سرمایه ها به بخش فولاد قیمت را تحریک خواهد کرد در حالیکه عرضه آن محدودتر خواهد شد و همین امر دلگرمی برای این سرمایه ها می باشد در حالیکه مصرف فولاد به علت فصل سرما و کمبود بودجه عمرانی کاهش می یابد.

برآیند تمام عوامل فوق این است که قیمت فولاد از دیدگاه اکثر دست اندرکاران تا یکی دو ماه آینده صعودی خواهد بود. دولت برای کنترل قیمت فولاد تنها یک راه دارد و آن محدود کردن صادرات است ولی در شرایط فعلی با توجه به کسری بودجه و گزارش های مرکز پژوهش های مجلس بعید است که دست به این کار بزند بخصوص آنکه بخش فولاد تامین کننده اصلی کسری بودجه و سهام عدالت می باشد. محققا کاهش تولید برای پر کردن کسری بودجه باید از طریق افزایش قیمت جبران شود و احتمالا در هفته های آینده با توجه به افزایش قیمت سنگ آهن شاهد افزایش قیمت مواد معدنی فولاد نیز خواهیم بود.        


بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۲۶ آذر ۱۴۰۱ ۱۰:۳۷
تعداد بازدید : ۹۱۹
کد خبر : ۶۳,۸۵۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید