به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چگونه تکنوکرات های پوتین اقتصاد روسیه را نجات دادند؟

پایگاه خبری فولاد ایران – یک ماه قبل از آغاز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین، معتمدان ارشد اقتصادی ولادیمیر پوتین از اقامتگاه رئیس جمهور روسیه در نوو-اگاریوو در خارج از مسکو بازدید کردند تا به او در مورد پیامدهای احتمالی تحریم های غرب توضیح دهند. آنها به پوتین هشدار داد که تحریم‌های سخت باعث ایجاد وحشت در بازارهای مالی می‌شود و به طور بالقوه اقتصاد روسیه را چندین دهه به عقب می‌اندازد. تولید ناخالص داخلی ممکن است طی دو سال 30 درصد بر حسب دلار کاهش یابد.

تورم بانک مرکزی را مجبور می کند تا نرخ بهره را تا 35 درصد افزایش دهد و درآمد واقعی را یک پنجم کاهش دهد. کیفیت زندگی روس‌ها حتی از کشورهای در حال توسعه هم عقب‌تر خواهد بود، زیرا محدودیت‌های واردات باعث می‌شود روسیه نه تنها برای یافتن فناوری‌های پیشرفته، بلکه برای یافتن لوازم ضروری مانند دارو و غذا تلاش کند.


به گزارش فولاد ایران، عدم توجه پوتین به هشدارهای تکنوکرات ها آنها را ویران کرد ولی در حالی که کشورهای غربی روسیه را از بازارهای مالی جهانی و زنجیره تامین خارج کردند، تکنوکرات ها برای نجات کرملین دست به کار شدند و مهارت های مدیریت اقتصادی ماهرانه را برای خنثی کردن بحران به کار گرفتند.


به گفته مقامات، تکنوکرات ها به جای جدا شدن از پوتین، نقش خود را به عنوان توانمندسازان پوتین تقویت کرده اند و از تخصص و ابزار خود برای کاهش ضربه تحریم های غرب و حفظ اقتصاد روسیه در زمان جنگ استفاده کردند.


اگرچه روسیه تا حد زیادی از سیستم‌های بانکی و پرداخت جهانی جدا شده است، اما اقتصاد آن توانست به جایگزین‌های آماده‌ای که توسط تکنوکرات‌ها ایجاد شده بود، بازگردد. تیم اقتصادی واقعا آن را نجات داد.


با افزایش تنش ها با غرب بر سر اوکراین، به ویژه پس از الحاق کریمه در سال 2014، الویرا نابیولینا، سیاستمدار و اقتصاددان روسی، با توسعه یک سیستم پرداخت مستقل و جمع آوری صندوق جنگی 643 میلیارد دلاری برای ذخایر ارزی، روسیه را از تحریم ها دور نگه داشت.


در عین حال، در حالی که درآمد دلاری روسیه از فروش انرژی افزایش می‌یافت، تحریم‌ها خرید واردات را برای روسیه بسیار دشوارتر می‌کرد و به مازاد تجاری قابل توجهی منجر می‌شد. این امر فشار بر روبل را کاهش داد و به نابیولینا اجازه داد تا کنترل ارز را کاهش دهد و شروع به کاهش نرخ بهره کند.


نابیولینا که از سال ۲۰۱۳ ریاست بانک مرکزی روسیه را برعهده گرفته، با چالش‌های بسیاری از جمله تضعیف ارزش پول ملی، افت شدید حجم ذخایر ارزی، تورم دورقمی، رشد بانکداری سایه، و تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا و آمریکا مواجهه بوده است. با اینحال او توانسته با استقلال سیاستی از دولت و تکیه بر علم اقتصاد، روسیه را در برابر آسیب های ناشی از این چالش‌ها مصون کند.


منبع: فایننشال تایمز

۲۶ آذر ۱۴۰۱ ۱۴:۰۴
تعداد بازدید : ۵۹۳
کد خبر : ۶۳,۸۶۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید