به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

سقف قیمت نفت باعث سردرگمی معامله گران

پایگاه خبری فولاد ایران – هفته گذشته شاهد آغاز مکانیسم سقف قیمتی بودیم که توسط ایالات متحده طراحی شد و گروه هفت و اتحادیه اروپا آن را با هدف حفظ جریان نفت روسیه به بازارهای بین المللی اما کاهش درآمد آن از این نفت، پذیرفتند. سقف قیمت تقریباً روی واردات کامل نفت روسیه به اتحادیه اروپا اعمال شد و به تجار اروپا حداقل فرصت تئوری برای خرید و فروش نفت خام روسیه داد. اما نویسندگان سقف به معامله گران نفت فکر نکردند.


به گزارش فولاد ایران، حدود نیمی از اعضای گروه هفت، از جمله ایالات متحده، کانادا و بریتانیا، از قبل واردات نفت روسیه را ممنوع کرده اند، بنابراین این سقف هیچ تفاوتی در عرضه نفت خارجی آنها نخواهد داشت. ژاپن، اگرچه از سقف حمایت می کند، اما به دلیل اینکه کاملاً به هیدروکربن های وارداتی وابسته است، از آن معاف شده است.


سپس مشکل بزرگ‌تر پیش می‌آید، و آن مشکل این است که نفت خام با قیمت‌های ثابت معامله نمی‌شود، که در حال حاضر باعث دردسرهایی در این بخش شده است. در واقع، نفت به گونه‌ای معامله می‌شود که حتی با فرض اینکه روسیه به حامیان سقفی بفروشد، اغلب ممکن است رعایت این سقف غیرممکن باشد.


بسیاری از آنها در معرض خطر گیر افتادن با محموله های نفت خام روسیه هستند که قیمت آنها بیش از سقف 60 دلار در هر بشکه است و به همین دلیل نمی توانند به بیمه و نفتکش های غربی دسترسی داشته باشند. و این به نوبه خود، معادلات جهانی نفت را تهدید خواهد کرد.


جان دریسکول، استراتژیست ارشد، می گوید: "معامله گران به ندرت با قیمت ثابت معامله می کنند. این یک فضای بسیار پیچیده‌تر است که در آن آنها بر اساس فرمول‌ها و نرخ های متفاوت معامله انجام می شود."


این گزارش در ادامه توضیح داد که سه ترکیب برتر نفت روسیه - اورال، سوکول و ESPO - بر اساس قراردادهای آتی یا شناور قیمت گذاری می شوند، به این معنی که قیمت نهایی یک محموله تنها چند هفته پس از خرید، تعیین می شود.


این برای معامله‌گرانی که می‌خواهند از سقف قیمت پیروی کنند، انواع پیچیدگی‌ها ایجاد می‌کند و به سادگی نمی‌توان فهمید که آیا قیمت یک محموله تا زمانی که باید پرداخت شود، زیر سقف باقی می‌ماند یا خیر.


اینکه چگونه این می تواند مشکلاتی را در بازار فیزیکی نفت ایجاد کند، واضح است. محموله‌ها ممکن است به تأخیر بیفتند یا هرگز به مقصد نرسند زیرا معامله لغو می‌شود چون سقف را نقض کرده است.


نمونه آن اختلالی است که در ترکیه پیش آمد. پس از معرفی سقف قیمت، ترکیه شروع به درخواست گواهی بیمه برای تمام نفتکش های عبوری از تنگه بسفر و داردانل کرد.

از آنجایی که شرکت‌های بیمه تاکنون از ارائه اسناد خودداری کرده‌اند و ادعا می‌کنند که قبلاً هرگز نیازی به این کار نداشته‌اند، بیش از 20 نفتکش با بیش از 20 میلیون بشکه نفت خام در تنگه‌های ترکیه گیر افتادند. این در حالی است که اکثر این محموله از مبدأ قزاقستان حمل می شد و یکی از مقامات دولت ایالات متحده اظهار کرد که این محموله ها تحت هیچ سناریویی مشمول سقف قیمت نخواهند شد و نباید تغییری در وضعیت بیمه آنها ایجاد شود. با این حال، به نظر می‌رسد ترکیه اصرار دارد که مدرک بیمه را ببیند و باشگاه بیمه‌گران اصرار دارد که نمی‌تواند تضمینی برای پوشش بیمه‌ای این محموله ها ارائه دهد.


منبع: Oilprice

۲۸ آذر ۱۴۰۱ ۱۳:۱۷
تعداد بازدید : ۵۳۱
کد خبر : ۶۳,۹۱۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید