به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آینده نامشخص انرژی هسته ای

پایگاه خبری فولاد ایران – به نظر می رسد چندین کشور در سراسر جهان از انرژی هسته ای در ترکیب انرژی پاک استقبال کرده اند، به ویژه در واکنش به کمبود جهانی گاز و افزایش قیمت نفت. اما این رنسانس آشکار انرژی هسته‌ای در همه جا دیده نمی‌شود، زیرا بسیاری از کشورها در مورد این فناوری تردید دارند و تمایلی به پذیرش آن به عنوان پاسخی برای مشکلات انرژی جهان ندارند. این شکاف که به ویژه در اروپا دیده می‌شود، می‌تواند تأثیر عمده‌ای بر توسعه خط لوله نیروگاه هسته‌ای در سراسر منطقه داشته باشد.


به گزارش فولاد ایران، پس از دهه‌ها دور شدن از انرژی هسته‌ای، عمدتاً به دلیل نگرانی‌های ایمنی پس از سه فاجعه هسته‌ای جهان، برخی از قدرت‌های بزرگ انرژی هسته‌ای را دوباره در دستور کار قرار داده‌اند. ایالات متحده و بریتانیا دو کشوری هستند که در آنها دولت‌ها سطوح بالایی از بودجه و حمایت سیاسی برای پروژه‌های هسته‌ای جدید برای حمایت از انتقال سبز ارائه می‌دهند. در ایالات متحده، تولید انرژی هسته ای از دهه 1980 افزایش یافته است و در حال حاضر حدود 19 درصد از برق کشور را تامین می کند. با توجه به شرایط آب و هوایی کنونی، ایالات متحده پروژه‌های جدید هسته‌ای راا گسترده تر کرده است. این در حالی است که پرزیدنت بایدن بودجه پروژه‌های هسته‌ای را در قانون کاهش تورم خود (IRA) گنجانده است.


در همین حال، در بریتانیا، دولت ۲۰ درصد از سهام نیروگاه هسته‌ای Sizewell C در سافولک را به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار در ژوئن خریداری کرد و انتظار می‌رود که EDF Hinkley Point C تا سال 2027 با هزینه‌ای بین 30 تا 31.5 میلیارد دلار راه‌اندازی شود. نخست وزیر سابق بوریس جانسون نيز در اوایل سال جاری برنامه هایی را برای توسعه هشت رآکتور هسته ای تا پایان دهه ارائه کرد.


مجارستان به شدت به پروژه هسته ای برنامه ریزی شده با روسیه متعهد است. پروژه پاکس 2 قرار است توسط روسیه با وام 10.6 میلیارد دلاری تامین مالی شود.


اسلواکی اعلام کرده است که قصد دارد اتکای خود به انرژی هسته ای را در برنامه های نیروگاه موچوفچه تغییر دهد. یک رآکتور هسته ای جدید که توسط اتحاد جماهیر شوروی در دهه 1980 ساخته شد، در حال حاضر آماده راه اندازی در سال 2023 است که 471 مگاوات نیرو ارائه می دهد.


در حال حاضر، 13 کشور از 27 کشور عضو اتحادیه اروپا انرژی هسته ای تولید می کنند، در حالی که چندین کشور دیگر با وجود بحران انرژی فعلی، آماده استقبال از هسته ای در ترکیب انرژی نیستند. در حالی که آلمان برنامه ریزی شده برای توقف پروژه های هسته ای خود را به تعویق انداخته است، و سایر کشورهای اروپایی در حال ارائه راکتورهای هسته ای جدید به صورت آنلاین هستند، برخی معتقدند که هیچ رنسانسی برای انرژی هسته ای وجود ندارد. با وجود جنگ روسیه و اوکراین که یک بحران انرژی منطقه‌ای ایجاد کرد، دولت‌ها عموماً اقدام کمی برای تغییر سیاست‌های موجود خود در مورد برنامه‌های هسته‌ای انجام داده‌اند که نشان می‌دهد حرکت به سمت هسته‌ای ممکن است اغراق آمیز باشد.


شکاف بین موافقان و مخالفان انرژی هسته‌ای همچنان قوی است و احتمالاً توسعه بسیاری از این پروژه‌ها را تحت الشعاع قرار خواهد داد، زیرا فشارهای منطقه‌ای می‌تواند مانع از آنلاین شدن بسیاری از راکتورهای جدید شود.


منبع: Oilprice

۱۳ دی ۱۴۰۱ ۱۱:۰۹
تعداد بازدید : ۶۱۰
کد خبر : ۶۴,۰۸۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید