به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا اقتصاد جهانی در سال 2023 وارد رکود می شود؟

پایگاه خبری فولاد ایران – اقتصاد جهانی سال سختی را پشت سر گذاشته است، با تورم بالای دهه‌ها که مصرف پس از قرنطینه را کاهش داده و بانک‌های مرکزی را تحت فشار قرار داده تا هزینه‌های استقراض را به طور بی‌سابقه ای افزایش دهند تا آن را تحت کنترل درآورند.


کی دانیل نوفلد، مدیر و رئیس پیش‌بینی مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی، این هفته گفت: "احتمالاً اقتصاد جهان در سال آینده در نتیجه افزایش نرخ‌های بهره در واکنش به تورم بالاتر با رکود مواجه خواهد شد."


همه موافق نیستند که اقتصاد جهانی به سمت رکود پیش می رود. با این حال، با توجه به اینکه انتظار می رود رشد پس از کاهش شدید در سال 2022 حتی کمتر شود، این یک احتمال است.


صندوق بین‌المللی پول در اکتبر پیش‌بینی کرد که رشد جهانی در سال 2023 به 2.7 درصد کاهش می‌یابد. این صندوق در ماه نوامبر، هشدار داد که چشم‌انداز آن حتی «تاریک‌تر» شده است.


اینکه یک رکود جهانی محقق می شود یا نه ممکن است به سه عامل بستگی داشته باشد: اقدامات بعدی بانک های مرکزی، عواقب بازگشایی مجدد چین و قیمت انرژی.


به گزارش فولاد ایران، صندوق بین المللی پول تورم را فوری ترین تهدید برای رفاه حال و آینده معرفی می کند. در حالی که تورم در ایالات متحده و اروپا با کاهش قیمت انرژی و افزایش نرخ بهره در اقتصاد شروع به کاهش کرده است، بانک‌های مرکزی تصریح کرده‌اند که قصد ندارند به این زودی روند افزایش نرخ را متوقف کنند. آن‌ها تاکید کرده‌اند که نمی‌دانند برای بازگرداندن تورم نزدیک به ۲ درصد و حفظ آن، چقدر باید نرخ‌ها را بالا ببرند، یا تا چه مدت باید آن‌ها را حفظ کنند. اگر قیمت‌ها بیش از آنچه که می‌خواهند به افزایش خود ادامه دهند، ممکن است بانک ها تهاجمی‌تر از سطح برنامه‌ریزی شده عمل نمایند و فشار بیشتری بر اقتصاد جهانی وارد کنند.


مسئله دیگر چین است. بازگشایی قریب‌الوقوع دومین اقتصاد بزرگ جهان می‌تواند باعث رشد اقتصادی شود، اما خطراتی نیز به همراه دارد. موجی از عفونت‌های ویروس کرونا در حال حاضر چین را فرا گرفته است. در همین حال، کشورهای دیگر به دلیل ترس از توسعه انواع جدید، محدودیت هایی را برای مسافران چینی اعمال می کنند.


جنگ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اوکراین همچنان به پیش‌بینی‌ها بی‌اطمینانی می دهد، به‌ویژه برای کشورهای اروپایی که خود را از انرژی روسیه دور می‌کنند.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که اگر روسیه صادرات گاز به این منطقه را قطع کند و هوا سردتر شود، اروپا در سال 2023 با کمبود گاز طبیعی مواجه خواهد شد. اگر کمبود منابع انرژی باعث افزایش قیمت‌ها شود، یا اگر دولت‌ها در اروپا نیاز به اعمال سهمیه‌بندی برای کاهش تقاضا برای گاز و برق در زمستان و زمستان آینده داشته باشند، چشم انداز رکود دور از ذهن نخواهد بود.


منبع: CNN

۱۳ دی ۱۴۰۱ ۱۱:۱۰
تعداد بازدید : ۵۱۵
کد خبر : ۶۴,۰۸۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید