به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تاثیر بازگشایی سریع چین در اقتصاد جهانی

پایگاه خبری فولاد ایران – در حالی که نخبگان جهان در این هفته به داووس می آیند، انبوهی از نکات برای گفتگو در مورد چشم انداز تاریک اقتصادی 2023 خواهند داشت. برای شروع، به نظر می رسد تورم در سراسر جهان در حال اوج گرفتن است. در ایالات متحده تورم به کمترین میزان خود در بیش از یک سال گذشته رسیده است.

قیمت گاز طبیعی اروپا به سطح قبل از حمله اوکراین کاهش یافته است.


آخرین داده ها برخی از تحلیلگران را امیدوار کرده است که رشد سالانه جهانی به اندازه پیش بینی 1.7 درصدی بانک جهانی که اوایل هفته گذشته منتشر شد، ضعیف نباشد.

اما عدم قطعیت کم نشده و یک سوال بزرگ که در مذاکرات مجمع مطرح خواهد شد این است که بازگشایی سریع و شگفت‌آور چین چه معنایی برای اقتصاد جهانی خواهد داشت.


به گزارش فولاد ایران، پس از تقریباً سه سال خود انزوایی، چین، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، سرانجام در 8 ژانویه مرزهای خود را بازگشایی کرد و بخش اعظم محدودیت های همه گیر شدید خود را لغو کرد. کووید-۱۹ اکنون سراسر کشور را درنوردیده است و تخمین زده می‌شود که روزانه ده‌ها میلیون نفر در یک نقطه به این بیماری مبتلا می‌شوند. در حالی که بیماری فعالیت اقتصادی چین را کاهش داده است، نشانه هایی وجود دارد که این اختلال به سرعت در حال محو شدن است.


محدودیت‌ها برای توسعه‌دهندگان املاک نیز برداشته شده است، اگرچه در مورد تسهیل ظاهری در مقررات فناوری تردید وجود دارد. شرکت مشاوره کپیتال اکونومیکس، اکنون انتظار دارد که چین در سال جاری رشد 5.5 درصدی را گزارش کند که در مقایسه با 3 درصد قبلی افزایش یافته است.


اگر چین بتواند از موج خروج چالش برانگیز خود عبور کند، بازگشت آن می تواند پیامدهای جهانی مهمی داشته باشد. تجدید حیات در فعالیت های سرمایه گذاری و مصرف کننده متوقف شده چین، از تقاضای جهانی حمایت خواهد کرد. صادرکنندگان کالا و مقاصد توریستی محبوب چینی، به ویژه در سراسر جنوب شرق و شرق آسیا، سود خواهند برد. به عنوان بزرگترین مصرف کننده کالا در جهان، احیای این کشور به صادرکنندگان فلزات و انرژی نیز رونق خواهد داد.


در کنار تقاضای قوی تر، از آنجایی که چین 15 درصد از کالاهای صادراتی جهان را تامین می کند، احتمالاً فشارهای زنجیره تامین جهانی بیشتر کاهش خواهد یافت. با این حال، تقاضای بالاتر می تواند فشار قیمت جهانی را تقویت کند. قیمت مس، سنگ آهن و سایر فلزات در معرض بخش املاک چین اخیرا افزایش یافته است. در همین حال، در حالی که چین حدود یک ششم مصرف جهانی نفت را به خود اختصاص می دهد، برخی پیش بینی کنندگان اکنون پیش بینی می کنند که قیمت ها می تواند در سال 2023 به بالای 100 دلار در هر بشکه بازگردد. در اروپا، این امر ممکن است پیامدهایی برای عرضه انرژی به دنبال داشته باشد. با بازگشت تقاضای LNG چین، قیمت‌ها افزایش می‌یابد و رقابت برای گاز تشدید می‌شود که می‌تواند اروپا را در زمستان آینده با کمبود مواجه کند.


اگر بازگشت چین قیمت‌های انرژی را بالا نگه دارد، ممکن است کاهش فشارهای تورمی بیشتر طول بکشد و بانک‌های مرکزی مجبور شوند سیاست‌های پولی را حتی بیشتر تشدید کنند. با توجه به تاثیر افزایش نرخ بهره در سال گذشته که همچنان به خانوارها و مشاغل وارد می شود، این ضربه دیگری به رشد خواهد بود. همانطور که بانک جهانی هشدار داد، با توجه به شکننده بودن شرایط اقتصادی، هر گونه توسعه نامطلوب جدید می تواند جهان را به سمت رکود سوق دهد. در واقع، نحوه ادامه این بیماری همه گیر در چین و آنچه که شی بعداً انجام می دهد،  عامل مهمی در چگونگی شکل گیری سال 2023 برای اقتصاد جهانی خواهد بود.


منبع: فایننشال تایمز

۲۶ دی ۱۴۰۱ ۱۳:۲۶
تعداد بازدید : ۵۰۸
کد خبر : ۶۴,۲۳۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید