پایگاه خبری فولاد ایران –از زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به سربازان خود دستور حمله به اوکراین را داد، یک سوال بیش از هر سوال دیگری دولت های اروپایی را نگران کرده است: اگر مسکو گاز را قطع کند چه اتفاقی می افتد؟
تهدید قطع عرضه گاز روسیه برای کشورهای اروپایی، که بسیاری از آنها سالها برای گرم کردن خانههای خود و تامین برق کارخانههایشان به آن متکی بودند، برگ برندهای بود که اگر جنگ به زمستانی طولانی کشیده شود، پوتین میتوانست آن را بازی کند.
روسیه به دنبال بهره برداری از سلاح انرژی در زمستان برای افزایش قدرت خود بود. روسیه روی این سلاح حساب میکرد تا اروپا را به خود بیاورد و مردم سراسر قاره را متقاعد کند که حمایت از اوکراین ارزش این درد را ندارد.
اما آن سرمای طولانی هنوز نیامده است. اروپای غربی و مرکزی از زمستانی معتدلتر از حد انتظار برخوردار بودهاند که همراه با تلاش هماهنگ برای کاهش مصرف گاز، یکی از بزرگترین ابزارهای چانهزنی پوتین را از دست او گرفته است.
در حالی که به سمت سال 2023 پیش می رويم، دولت های اروپایی اکنون فرصتی دارند تا قبل از فرا رسیدن زمستانی دیگر، اقدامات خود را ساماندهی کنند و وابستگی خود به گاز روسیه را کاهش دهند. انجام این کار می تواند نقش مهمی در حفظ جبهه متحد غرب با طولانی شدن جنگ داشته باشد.
اروپا اکنون فرصتی برای اعمال برخی از تغییرات در عادات مصرف انرژی خود دارد که از نظر سیاسی دشوار است.
اینکه آیا کشورهای اروپایی از این فرصت کوتاه برای تقویت امنیت انرژی خود استفاده خواهند کرد یا نه، موضوع دیگری است.
به گزارش فولاد ایران، کشورهای اروپایی از لحاظ تاریخی تمایلی به ادغام سیاست و بازار انرژی خود نداشته اند. دلایل این امر از منافع شخصی تا کنترل بازارها را شامل می شود و حتی اگر اشتهای سیاسی برای نوعی سیاست و بازار انرژی مشترک پدیدار شود، مدیریت آن به صورت متمرکز بسیار دشوار خواهد بود زیرا کشورها به طور اجتناب ناپذیری برای منابع و یارانه های مالی رقابت می کنند.
منبع: CNN