به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تاثیر سقف قیمت گاز اتحادیه اروپا در بازارها

پایگاه خبری فولاد ایران – به گفته سازمان بازارهای اوراق بهادار و اروپا (ESMA) سقف قیمتی آتی در قرارداد معیار گاز اروپا می تواند به طور ناگهانی بازار گاز را تغییر دهد و بر عملکرد سایر بازارها و همچنین ثبات مالی تأثیر بگذارد.


پس از ماه‌ها مذاکره، اتحادیه اروپا سرانجام در ماه دسامبر موافقت کرد که سقف قیمتی برای گاز طبیعی تعیین کند تا از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش قیمت‌ها محافظت کند و فشار تورمی و آسیب‌های صنعتی را به اقتصادهای اروپایی محدود کند.


به گزارش فولاد ایران، وزرای انرژی اتحادیه اروپا به توافقی بر سر مقرراتی دست یافتند که به اصطلاح «مکانیسم اصلاح بازار» را تعیین می‌کند که از 15 فوریه 2023 اجرایی می‌شود.


مکانیزم اصلاح بازار در صورتی فعال خواهد شد که قیمت گاز معیار اصلی اروپا، از 196 دلار (180 یورو) در هر مگاوات ساعت برای سه روز کاری تجاوز کند. با این حال، اگر خطراتی برای امنیت عرضه رخ دهد، کمیسیون اروپا قانون سقف قیمت را تعلیق خواهد کرد. این کاملاً ممکن است که برخی از اثرات بالقوه در محیط معاملات و تسویه حساب ها پس از فعال‌سازی سقف قیمت آشکار شوند.


کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا می‌گوید با اجرای این سیاست نقدینگی بازار می‌تواند کاهش یابد، اگرچه تاکنون اثرات قابل‌توجهی شناسایی نشده است.


او گفت با این حال تعیین محدودیت های موقعیت در محیط ژئوپلیتیک نامشخص ایجاد شده توسط حمله روسیه به اوکراین و تصمیم روسیه برای کاهش قابل توجه تحویل گاز طبیعی به اتحادیه اروپا ممکن است چالش برانگیز باشد، به ویژه در رابطه با محاسبه عرضه قابل تحویل.


آژانس همکاری تنظیم‌کننده‌های انرژی اتحادیه اروپا (ACER) ماه گذشته گفت که سقف قیمت گاز طبیعی اتحادیه اروپا ابزاری آزمایش ‌نشده است که ممکن است برای جلوگیری از افزایش قیمت گاز برای خانوارها و مشاغل اروپایی آنطور که در نظر گرفته شده است، کارایی نداشته باشد.


قیمت بنچمارک گاز اتحادیه اروپا در TTF هلند در حال حاضر بسیار پایین تر از سطح قیمتی است که در آن سقف فعال می شود و در روز جمعه زیر 76 دلار (70 یورو) در هر مگاوات ساعت بود. قیمت ها هفته گذشته کاهش یافت و به دلیل آب و هوای معتدل در آغاز سال، جریان ال ان جی و همچنان سطح راحت ذخیره سازی گاز اتحادیه اروپا، به سطوحی رسید که آخرین بار قبل از حمله روسیه به اوکراین مشاهده شده بود. با این حال، تحلیلگران می گویند که احتمال بروز نوسانات بیشتر در ماه های آینده وجود دارد.


منبع: Oilprice

۵ بهمن ۱۴۰۱ ۱۳:۲۷
تعداد بازدید : ۵۳۹
کد خبر : ۶۴,۳۷۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید