به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

مانور عربستان سعودی و روسیه در اوپک پلاس

پایگاه خبری فولاد ایرانگروه کشورهای اوپک به‌علاوه روسیه به رهبری عربستان سعودی، هفته گذشته تصمیم بر پایبندی به سهمیه کاهش تولید نفت ۲ میلیون بشکه‌ در روز، که قبلاً توافق شده بود، گرفتند. بدون توجه به نگرانی‌های موجود در غرب مبنی بر اینکه قیمت انرژی در سطوحی باقی می‌ماند که تورم را افزایش می‌دهد، نرخ‌های بهره را بالاتر می‌برد و باعث کاهش رشد اقتصادی می‌شود.


درست است که در ماه‌های اخیر، این کاهش‌ها به شاخص نفت برنت این امکان را داده است که به طور مداوم در حدود یا بسیار بالاتر از سطح 80 دلار بشکه آمریکا معامله شود، اما این کاهش ها که قرار است تا پایان سال جاری ادامه داشته باشد، تنها حدود 2 درصد از میانگین تاریخی اخیر عرضه در بازار جهانی نفت را تشکیل می دهد. علاوه بر این، قیمت‌های کنونی نفت در سطوحی هستند که به سختی به عربستان سعودی از نظر بودجه کمک می‌کنند، با پیش‌بینی قیمت سرانه مالی نفت 78 دلار آمریکا برنت در سال 2023، در مقایسه با بیش از 80 دلار بشکه دلار برنت در سال قبل. همچنین به طور قابل توجهی، این قیمت‌ها بسیار پایین‌تر از سطحی است که روسیه می‌خواهد و به شدت برای آن لابی می‌کرد، با قیمت سربه‌سر مالی نفت ۱۱۴ دلار برنت در سال جاری، از حدود ۶۴ دلار قبل از حمله به اوکراین.


مدتی قبل از آغاز جنگ دوم قیمت نفت در سال 2014، قیمت نفت برنت در حدود 80 دلار بود. پس از پایان این جنگ در سال 2016، انتظار می‌رفت که قیمت نفت برنت برای چندین سال بالای 80 دلار بشکه باقی بماند. تنها راهی که اوپک می توانست به طور موثر قیمت نفت را برای ترمیم منابع مالی ویران شده دولت خود بازگرداند، کمک گرفتن از روسیه در گروه جدید «اوپک پلاس» بود.


به گزارش فولاد ایران، مسلم است که روسیه در پشت صحنه برای کاهش تولید بیشتر فشار می آورد، اما سطح کاهش تولید در سراسر اوپک ثابت باقی ماند. بنابراین، می توان به طور منطقی فرض کرد که حداقل شک و تردیدی در راس ساختار قدرت سعودی ظاهر شده است که در حال بیگانه کردن ایالات متحده و متحدانش و تاکید قاطعانه بر تعهد خود به روسیه و چین است.


برخی ممکن است بگویند که عربستان سعودی و اوپک پلاس کاهش تولید نفت را همچنان حفظ کرده‌اند، زیرا می‌دانند که تقاضای چین برای نفت پس از پایان موج کنونی شیوع کووید-19 دوباره افزایش خواهد یافت. مطمئناً این احتمال وجود دارد که رشد اقتصادی چین دوباره افزایش یابد، اما اینکه آیا این امر مستقیماً با افزایش قابل توجه قیمت نفت مرتبط است یا خیر، مطمئن نیست. همانطور که روری گرین، اقتصاددان ارشد چین، اخیراً گفت: "ما افزایش 5 تا 8 درصدی در حجم خالص واردات را تخمین می زنیم، اما بعید است که این افزایش باعث افزایش قیمت نفت شود، به خصوص که چین با تخفیف از روسیه خرید می کند."


منبع: Oilprice

۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ۱۲:۰۰
تعداد بازدید : ۶۹۱
کد خبر : ۶۴,۵۵۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید