به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 06 سال 2023

گزارش هفته 06 سال 2023
شماره 653

سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت آخرین متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی در چین با بهبود تقاضا صعودی شد و از 125 دلار هفته قبل به 126.1 دلار هر تن سی اف آر چین رسید در حالی که اوایل هفته تا نزدیکی 121 دلار نیز کاهش یافته بود. ظاهرا جو بازار مثبت شده است.  

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته بازار واردات قراضه ترکیه تحت تاثیر فاجعه زلزله رخ داده در سکوت مطلق بود و قیمت نسبت به هفته قبل تا 2دلار افت داشته 427.5 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. مشخص نیست محموله های وارداتی که در راه بندر اسکندرون هستند پس از رسیدن به مقصد امکان بارگیری داشته باشن فعلا بعید به نظر می رسد بازار قراضه به بالای 430 دلار برسد. به طور قطع باید منتظر برخی تاخیر ها در بازار ترکیه بود که کاملا طبیعی است.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز تغییر چندانی نداشت و 400 دلار هر تن فوب ثبت شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  از 435 دلار به 446  دلار هر تن سی اف آر افزایش یافت.

بیلت
فولاد ایران:  بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته تا 2.5 دلار بهبود داشته 562.5 دلار هر تن فوب دریای سیاه ثبت شد. در بازار واردات چین نیز آخرین قیمت بیلت 503 دلار هر تن سی اف آر  بود که 2 دلار افت هفتگی داشت. در بازار داخلی چین نیز متوسط قیمت بیلت هفته گذشته  از 565 دلار به 556 هر تن درب کارخانه رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت 6 دلار افت داشته 594 دلار هر تن سی اف آر  شنیده شد.
بیلت صادراتی ایران نیز 544 دلار هر تن فوب شنیده شد که یک دلار افت قیمت داشت.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: شمش با عرضه محدود روبرو شد و فروش اعتباری فولاد خوزستان بازار را گرم کرد. اکثر نورد کارها با مشکل موجودی شمش روبرو هستند و همین امر باعث استحکام تقاضای شمش شده است.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی از 644دلار  به 632 دلار هر تن فوب رسید.
میلگرد صادراتی ترکیه  در 700 دلار هر تن فوب باقی ماند. بازار ترکیه عملا در شوک و سوگواری وقوع زلزله بود و فعالیتی نداشت.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد 10 دلار ارزان تر شده 925 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 5 یورو افت داشته 710 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.  
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران:  بازار افزایش قیمت میلگرد را باور نداشت و به همین دلیل تقاضای میلگرد در بورس به حداقل خود رسید و رقابت بیشتر روی فروش های اعتباری بود اما واقعیت اینست که اکثر نوردکارها از موجودی کافی محصول برخوردار نیستند و همین مطلب باعث افزایش قیمت در بازار گردید.

تیرآهن
فولاد ایران:  محدودیت عرضه ذوب آهن از یک طرف و ظهور بعضی شایعات در مورد توقف تولید ذوب آهن در سال آینده قیمت را بالا برد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس در  695دلار هر تن فوب دریای سیاه ثابت ماند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز 4 دلار رشد داشته 655 دلار هر تن فوب شنیده شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 15 یورو رشد داشته 765 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم از 785 دلار به 820 دلار هر شورت تن درب کارخانه بهبود داشت.  
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران:  قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز یکشنبه 320000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 335000 ریال رسید. ورق مبارکه نشیب و فراز داشت که ناشی از ترس بازار و احتمال عقب نشستن قیمت در بورس بود ولی در آخر هفته باور بازار تقویت شد و قیمت را محکم کرد.

اکسین

فولاد ایران:  اکسین همچنان قطره چکانی کالا تحویل می دهد روند افزایشی قیمت اسلب در بازار جهانی باعث تقویت بازار این کالا شده است.

سرد
فولاد ایران:  این کالا درست در فصل مصرف خود با محدودیت شدید عرضه روبروست و همین امر قیمت را به اوج خود رسانده است.

گالوانیزه

فولاد ایران: افزایش قیمت ورق گرم همراه با افت نسبی عرضه، قیمت ورق گالوانیزه را بالا برد.


تحلیل هفته
بازارهای جهانی
فولاد ایران: قیمت ها در بازار جهانی همچنان قوی باقی مانده. کاهش احتمالی عرضه اپک پلاس به افزایش قیمت نفت کمک خواهد کرد ضمن آنکه با فشارهای امریکا سهم روس ها از بازار نفت روند نزولی پیدا خواهد کرد. بنابراین نقش اپک برجسته تر خواهد شد در اینصورت قیمت نفت مستحکم باقی می ماند که اجازه کاهش قیمت شمش را نخواهد داد. زلزله ترکیه یک فاجعه انسانی است ولی در ماه های آینده تقاضای شمش و میلگرد و قراضه را در این کشور افزایش خواهد داد از آنجا که قراضه سی اف آر ترکیه یکی از شاخص های قراضه جهانی است حداقل در سه ماه آینده نباید خبری از کاهش قیمت قراضه باشد مگر آنکه قراضه حاصل از زلزله ترکیه بخشی از تقاضا را پر کند که زمان می برد.
در بازار داخلی نگاه ها متفاوت است. یک نگاه معتقد است با گرم شدن هوا و بهبود عرضه آهن اسفنجی قیمت شمش به علت افزایش عرضه پایین می آید این نگاه قیمت اسفنجی را با فشار دولت در محدوده ۷ تا ۸ هزارتومان پایه و شمش را در پایه 16000 تومان هر کیلو می بیند. مهم ترین استدلال این گروه فشار دولت روی ارز ۲۸۵۰۰ تومانی است که اجازه افزایش قیمت را علیرغم بالا رفتن حجم صادرات نمی دهد.
نگاه دوم اعتقاد دارد افزایش عرضه آهن اسفنجی و شمش با سه عامل خنثی خواهد شد اول افزایش نرخ گاز، برق، دستمزد و کرایه حمل
دوم رقابت در بورس برای خرید که قیمت را بالا میبرد.
سوم افزایش تقاضا و قیمت صادراتی. واقعیت این است که شمش ایران حداقل ۵۴۰ دلار فوب قیمت دارد و با تقاضای موجود تا سه ماه بعد کارخانه ها فروش را پر می کنند. بنابراین عرضه محدود می ماند. در مورد ارز هم این گروه امیدوار به پایداری نرخ ارز نیست.
تمام معادلات فولادی را اگر کنار بگذاریم آنچه تعیین کننده روند بازار است، همان نرخ ارز است. نرخ ارز نه به عنوان عامل تعیین کننده قیمت بلکه به عنوان محرک و سمت دهنده بازار اهمیت دارد. به هرحال پایان سال نزدیک است و مسافرت های گروه یک در راه است. هرچند مصارف ارزی این گروه درصد کمی از کل تقاضا ی ارزی را تشکیل می دهد ولی صدای طبل آن گوش پر کن است.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ ۱۰:۵۴
تعداد بازدید : ۱,۰۴۹
کد خبر : ۶۴,۵۸۳
کلیدواژه ها: گزارش هفتگی، بازار فولاد ایران،بازار فولاد جهان، قیمت آهن

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید