به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 09 سال 2023

گزارش هفته 09 سال 2023
شماره 656


سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت آلودگی هوای شهر تانگشان چین و دستور کاهش تولید کارخانه ها در کنار نقدینگی پایین بازار قیمت سنگ آهن را از بالای 130 دلار هفته قبل به حدود 122 دلار کاهش داد ولی تا پایان هفته بهبود نقدینگی بازار قیمت خود را بالا کشید و به بیشتر از 127 دلار بازگشت. میزان موجودی سنگ آهن بنادر چین نیز حدود 2.23 میلیون تن افت داشته به 140 میلیون تن رسیده است. جو بازار بیشتر از انتظارات قبلی بهبود داشته و همین امر به رشد قیمت کمک کرده است. البته بهبود تقاضای فولاد نیز  از بازار این ماده اولیه حمایت کرده است.

قراضه
فولاد ایران:   هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت وارداتی قراضه سنگین 20-80  از 450 دلار به 452.5 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت و تا پایان هفته در ثبات ماند. در واقع بازار منتظر نتیجه گفتگوهای دولت با فولادسازان ترکیه در رابطه با قیمت گذاری و عرضه حدود 5 میلیون تن فولاد مورد نیاز نقاط زلزله زده برای بازسازی بود که شامل 3 میلیون تتن میلگرد می باشد.  
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن  نیز 20 دلار رشد داشته 401 دلار هر تن فوب ثبت شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا با 5 دلار بهبود به 448 دلار هر تن سی اف آر رسید.   

بیلت
فولاد ایران:   بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته از حدود 593 دلار به 617.5 دلار هر تن فوب دریای سیاه بهبود داشت. در بازار واردات چین نیز آخرین قیمت بیلت 8 دلار بهبود هفتگی داشته به 520 دلار هر تن سی اف آر رسید. در بازار داخلی چین نیز متوسط قیمت بیلت از 580 دلار به 586 دلار هر تن درب کارخانه رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت از 625 تا 630 دلار به 620 تا 625 دلار هر تن سی اف آر  رسید
آخرین قیمت بیلت صادراتی ایران نیز  از حدود 547.5 دلار هفته قبل به 567 دلار هر تن فوب  رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایرانبه علت کاهش قیمت ارز و افزایش عرضه، انتظارات تورمی عقب نشینی کرد و همین امر باعث کاهش قیمت شمش شد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی در حدود 640 دلار هر تن فوب باقی ماند. آخرین قیمت قرارداد میلگرد در بورس شانگهای نیز 618 دلار هر تن بود که نسبت به هفته قبل 11 دلار بهبود داشت.
میلگرد صادراتی ترکیه  تا 25 دلار رشد داشته 740 دلار هر تن فوب ثبت شد.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در 920 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 705 یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر ماند.    
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران: به دلیل کاهش قیمت ارز، قیمت میلگرد هم پایین آمد.

تیرآهن

فولاد ایران: علیرغم کاهش سطح عمومی قیمت آهن آلات مدیریت عرضه ذوب آهن همراه با صحبت هایی مبنی بر توقف تولید ذوب آهن در اوایل سال آینده به افزایش تقاضای این کالا کمک کرد.

ورق
فولاد ایران: هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 50 دلار رشد داشته 750 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز تا 3 دلار رشد داشته 672 دلار هر تن فوب شنیده شد. در بازار داخلی چین ورق گرم 2 دلار بالا رفته 612 دلار هر تن درب کارخانه بود.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 10 یورو رشد داشته 805 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم ماه مارس را با 100 دلار  افزایش آغاز کرده 1100 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.  
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 430000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 400000 ریال رسید. صحبت هایی که در مورد قیمت ارز صادراتی فولاد شد همراه با کاهش قیمت ارز بسیاری از تجار را نگران کرد و باعث افزایش عرضه ورق مبارکه گردید. این در حالی است که مبارکه یک پای ثابت پرداخت سهام عدالت و از شاخص های بورس کالاست بنابراین کاهش وسیع قیمت نمی تواند صورت پذیرد.

اکسین
فولاد ایران: با کاهش قیمت ارز بازار کمی افت کرد. عرضه اکسین در بورس که شاید برای بار اول صورت می گرفت در قیمت پایه 316.767 ریال با تحویل چهار ماهه سیگنال حفظ بازار را داد ضمن آنکه بازار صادرات اسلب گرم است و دلیلی برای کاهش قیمت نیست.

سرد
فولاد ایران: ورق سرد حباب سنگینی داشت که بخشی از آن با کاهش نرخ ارز تخلیه شد. اعلام قیمت پایه ورق سرد خودرو و لوازم خانگی همراه با توقف تولید مبارکه در اوایل سال آینده اجازه افت زیاد را به این کالا نمی دهد.

گالوانیزه
فولاد ایران: روند نزولی قیمت ورق گرم همراه با کاهش نرخ ارز که تاثیر مستقیم روی نرخ روی می گذارد باعث کاهش قیمت این کالا شد.


تحلیل هفته
بازار جهانی
فولاد ایران: بازارهای جهانی به لطف چین و گرمای اروپا فعال است همین امر صادرات محصولات ایرانی را تقویت کرده است. با توجه به تقاضای قراضه ترکیه احتمال کاهش قیمت تا دو ماه آینده بعید است. همین امر روند صادرات ایران از کنسانتره گرفته تا محصول را شدت خواهد بخشید ضمن آنکه تعطیلات پیش روی نوروز فضای مانور کارخانجات را بیشتر می کند چون کمتر درگیر مسایل و حساسیت های بازار داخل می گردند.
در بازار داخلی
فولاد ایران: دولت به شدت علاقمند است قیمت آهن آلات را پایین بیاورد چون با این کار به چند هدف می رسد.
اول نرخ عمومی تورم را پایین می آورد.
دوم با آرام شدن تقاضای بازار داخلی صادرات شدت می گیرد.
سوم با افزایش صادرات و گسترش ارز آوری فولاد، در نرخ ارز با قدرت بیشتری در بازار مانور خواهد کرد.
بنابراین باید تقاضای داخلی کاهش یابد تنها راه آنهم از بین بردن انتظارات تورمی و جایگزینی آن با نگاه کاهشی در بازار داخلی است.
دولت به شدت و سرعت از طریق افزایش عرضه آهن اسفنجی به این مهم دست می یابد. عرضه های آهن اسفنجی می تواند تا هفته ای 200 هزار تن هم برسد بخصوص آنکه فروشنده می تواند تحویل آن را تا آخر فروردین تعریف کند. بنایراین تولید کننده شمش با اطمینان خاطر از عرضه آهن اسفنجی و روند نزولی قیمت آن، حتی قبل از خرید آهن اسفنجی به دنبال فروش محصول خود خواهد رفت چرا که با این سیاست چند نتیجه می گیرد:
 اول، تولیدش را در پایان سال فروخته و جبران دو ماه کم کاری را کرده
 دوم، از منابع مالی خودش خرج نکرده
سوم، آنکه از ریزش قیمت شمش در آینده خود را تا حدی حفظ کرده
بنابراین در طول دو ماه آینده بسیاری از کارخانه ها بخصوص تولید کننده های شمش القایی به قول معروف خالی فروشی خواهند کرد.  این سیاست روند نزولی قیمت محصول را سرعت خواهد بخشید بخصوص در مورد میلگرد که کارخانه های تولید کننده آن زیاد است، روند سقوط قیمت بسیار سریع و فجیع خواهد بود. این روند باعث کاهش سریع قیمت آهن اسفنجی در بورس و به دنبال آن شمش در بورس خواهد شد تا جایی که بازار اشباع شود. در واقع طی یک ماه آینده مسابقه فروش و رقابت در کاهش قیمت به شدت دیده خواهد شد. این روند تا جایی ادامه می یابد که خریداران محصول متوقف و نظاره گر بازار شوند، مشابه آنچه که در تابستان امسال دیده شد. در این صورت تولید کننده شمش دیگر به دنبال آهن اسفنجی نخواهد رفت و قیمت آهن اسفنجی ثابت می ماند. این روند در مورد محصولاتی مثل ورق مبارکه کمتر محسوس خواهد بود چون عرضه آنها تقریبا انحصاری و با مدیریت کارخانه است.
دو عامل روند فوق را بهم میزند:
اول، نوسان نرخ ارز
 فراموش نکنیم که وقتی نرخ ارز به اوج خود می رسد و بعد از آن سقوط می کند معنایش این است که در روند بعدی اوج گیری از نرخ قله قبلی عبور می کند بنابراین اگر نرخ ارز بالا برود قله آن ۶۰ هزارتومان نیست. کسری بودجه سال آینده می تواند اثر زیادی روی نرخ ارز بگذارد.
عامل دوم مساله قیمت تمام شده است
 اگر قیمت گاز بالا برود روی قیمت آهن اسفنجی اثر مستقیم و فوری و تکاثری خواهد گذاشت. این امر همه زنجیره فولاد را متأثر می کند. نورد کارها هم به گاز نیازمند هستند تا کوره را گرم نگه دارند. بنابراین تغییر در قیمت هزینه تمام شده مستقیما روی قیمت محصول اثر خواهد گذاشت هرچند نرخ ارز ثابت باشد. از طرف دیگر هجوم تولید کننده های آهن اسفنجی تقاضای گندله را بالا می برد و باعث افزایش قیمت آن در بورس خواهد شد که طبعا روی قیمت آهن اسفنجی تاثیر خواهد گذاشت.
یک عامل پیش رو هم هست و آن احتمال قطعی برق از خرداد ماه است. اگر این اتفاق بیفتد قیمت اسفنجی نزولی ولی شمش و اسلب و محصول صعودی خواهد بود.
بنابراین با فرض حفظ وضع موجود در بازار ارز، هفته های آینده بازار  فولاد دلگرم کننده نخواهد بود. ولی در اوایل سال آینده نوسان آن بسیار شدید می گردد بخصوص اگر مصوبه اخیر مجلس در مورد افزایش قیمت سنگ آهن در بودجه سال آینده مصوب گردد.
بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز

پایگاه خبری فولاد ایران  

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ ۱۱:۵۰
تعداد بازدید : ۸۷۱
کد خبر : ۶۴,۸۳۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید