به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

رشد پنج ساله جهانی ضعیف ترین از سال 1990

پایگاه خبری فولاد ایران- صندوق بین المللی پول هشدار داد که چشم انداز آن برای رشد اقتصاد جهانی در پنج سال آینده ضعیف ترین چشم انداز در بیش از سه دهه اخیر است و از کشورها می خواهد از چندپارگی اقتصادی ناشی از تنش های ژئوپلیتیکی اجتناب کنند و گام هایی برای تقویت بهره وری بردارند.


کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول، پنجشنبه در یک سخنرانی در واشنگتن گفت که رشد اقتصادی جهان را در نیم دهه آینده حدود 3 درصد می‌بیند، زیرا نرخ‌های بهره بالاتر کاهش می‌یابد. این پایین ترین پیش بینی رشد میان مدت از سال 1990 و کمتر از میانگین پنج ساله 3.8 درصدی از دو دهه گذشته است.


او گفت که برای سال 2023، تولید ناخالص داخلی جهانی احتمالا کمتر از 3 درصد افزایش خواهد یافت. این با پیش‌بینی 2.9 درصدی صندوق در ژانویه مطابقت دارد.


صندوق بین المللی پول گفت: "حدود 90 درصد از اقتصادهای پیشرفته امسال شاهد کندی رشد خواهند بود زیرا سیاست های پولی سخت تر بر تقاضا تأثیر می گذارد و فعالیت های اقتصادی در ایالات متحده و منطقه یورو را کاهش می دهد."


به گزارش
فولاد ایران، حمله روسیه به اوکراین روابط پرتنش بین ایالات متحده و چین را بدتر کرده است، بحران تورم جهانی را تشدید کرده و گرسنگی را در سراسر جهان برانگیخته است.


جورجیوا در مصاحبه تلویزیونی گفت: "اقتصاد جهانی در کل اکنون کمتر قادر به حمایت از ضعیف ترین اعضا است. چون سود صلح از بین رفته است."


برخی از بازارهای نوظهور، به ویژه در آسیا، با هند و چین که نیمی از توسعه جهانی را تشکیل می دهند، وضعیت امیدوارکننده تری دارند، اما کشورهای کم درآمد به دلیل تضعیف تقاضا برای صادرات خود، با رشد درآمد سرانه کمتر از اقتصادهای نوظهور باقی مانده اند. این در حالی است که فقر و گرسنگی که در طول همه گیری ویروس کرونا افزایش یافته است، می تواند افزایش یابد.


جورجیوا گفت، علیرغم چشم انداز تیره رشد، تورم بالا به این معنی است که بانک های مرکزی باید به افزایش نرخ بهره ادامه دهند، تا زمانی که فشارهای ثبات مالی پس از تحولات اخیر صنعت بانکداری در ایالات متحده و سوئیس محدود شود. جورجیوا افزود که اگر سیستم بانکی بی ثبات شود، سیاست گذاران با مبادلات پیچیده تری بین تورم و حفاظت از سیستم مالی مواجه خواهند شد.


جورجیوا در سخنرانی خود گفت: "با افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تورم همچنان بالاست و بهبودی قوی همچنان مبهم است. این به چشم‌انداز همه اقتصادها، به‌ویژه برای آسیب‌پذیرترین کشورها آسیب می‌زند."


جورجیوا از کشورها خواست تا در مورد تقویت زنجیره تامین عمل گرا باشند. او همچنین از اعضای صندوق بین‌المللی پول درخواست کرد تا حمایت بیشتری از فقیرترین کشورها داشته باشند.


منبع: بلومبرگ

۱۹ فروردین ۱۴۰۲ ۱۳:۴۶
تعداد بازدید : ۴۹۳
کد خبر : ۶۵,۰۸۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید