به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آیا فناوری واقعاً می تواند مشکلات آب و هوایی را حل کند؟

پایگاه خبری فولاد ایران-این روزها خبرها حکایت از رفع مشکلات آب و هوایی توسط فناوری مدرن دارند. ظاهرا ما نیازی به تجدید ساختار جامعه، کاهش مصرف، تعدیل خواسته ها یا تغییر عادات خود نداریم. فناوری بدون نیاز به ایجاد تغییر اساسی در شیوه زندگی، مشکلات ما را حل خواهد کرد. اما اگر دقت کنیم می بینیم که این یک فرآیند انرژی بر است و انرژی آن باید از جایی تامین شود.


گفته می شود طی فرآیند مربوط به فناوری مدرن که هیدروژن را به عنوان یک محصول جانبی تولید می کند، حدود نیمی از نیاز انرژی را پوشش می دهد. اما نیم دیگر چطور؟ به نظر، نیمه دیگر فقط می تواند از منابع تجدید پذیر تامین شود. اما این به طور جدی مقیاس این فناوری را به دلیل کمبود انرژی تجدیدپذیر در دسترس در بسیاری از مناطق و نفوذ کم آن در بازار تا به امروز، محدود می کند.


مشکلات بیشتری نیز وجود دارد. به نظر می رسد که وقتی هیدروژن به شکل گازی در جو آزاد می شود، تغییرات آب و هوا را بدتر می کند و هیدروژن به دلیل نشت، تقریباً از هر چیزی که می توانید آن را در آن قرار دهید بدنام تر است. به گزارش فولاد ایران، تا حدی به این دلیل که یک گاز است و بیشتر به این دلیل که کوچکترین مولکول در جهان است که باعث می شود هیدروژن راحت تر به اطراف مولکول های دیگر بچسبد.


به گزارش فولاد ایران، به این ترتیب، هیدروژن با افزایش طول عمر سایر گازهای گلخانه ای، اثر گرمایش جهانی غیرمستقیم دارد. برخی از گازهای گلخانه ای مانند متان، ازن و بخار آب به تدریج با واکنش با رادیکال های هیدروکسید (OH) در جو خنثی می شوند. اما طرفداران محیط زیست می گویند حتی با وجود نشت، سوزاندن هیدروژن به مراتب بهتر از سوزاندن سوخت های کربنی خواهد بود. اما این فرض بر این است که شما سوخت هیدروژنی را بدون سوزاندن سوخت کربن بسازید.


به یاد داشته باشید که هیچ مخزن هیدروژنی وجود ندارد. اگر بخواهیم آن را از طریق هیدرولیز از مولکول های آب جدا کنیم، مقدار قابل توجهی انرژی می گیرد، این بدان معناست که تحت فناوری کنونی، هیدروژن یک منبع انرژی نیست، بلکه تنها یک حامل انرژی است.


صاحبان فناوری مدعی هستند که می دانند چگونه جهان را تغذیه کنند، به فقر پایان دهند، افراد را توانمند کنند، تغییرات آب و هوایی را حل کنند و سیارات دیگر را مستعمره کنند و کلید این شاهکارها، البته، فناوری بیشتر و جدیدتر است.


من فکر نمی‌کنم که بتوانیم منتظر باشیم تا مدیران فناوری مشکلات ما را حل کنند. در واقع، من معتقدم نوع تفکر آنها فقط آنها را تداوم می بخشد.


نوشته کرت کاب
منبع: Oilprice

۳۰ فروردین ۱۴۰۲ ۱۳:۰۳
تعداد بازدید : ۵۸۷
کد خبر : ۶۵,۲۴۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید