پایگاه خبری فولاد ایران- کسری مس در بازارهای جهانی طی سال جاری تمام صنایع را تحت شعاع قرار می دهد. مس به عنوان یک فلز گران در توسعه اقتصاد در تمام کشورهاست و کمبود این فلز قرمز می تواند منجر به ایجاد تورم جهانی جدید شود. تورمی که بانک ها را مجبور به تعیین سیاست های جدید برای جنگ اقتصادی جدید خواهد کرد. براساس آنچه که تحلیلگران اعلام کردند، کسری مس در بازارهای جهانی از سال ۲۰۲۳ آغاز و تا یک دهه ادامه خواهد داشت. در حال حاضر بازارهای جهانی با کمبود مس مواجه شده اند که ناشی از جریان های چالش برانگیز افزایش تقاضا در آمریکای جنوبی است.
به گزارش فولاد
ایران، مس به دلیل مصرف در صنایع الکتریکی، خودروسازی و ماشین آلات صنعتی به عنوان ضامن اقتصاد شناخته می شود. بحران کمبود مس نه تنها منجر به تورم در بازارهای جهانی می شود، بلکه بانک ها را مجبور به تغییر سیاست های تجاری و مالی خود جهت پیشگیری از زیان می کند. کارشناسان اقتصادی اعلام کردند که استدلال های قوی برای افزایش نرخ مس در سال جاری در بازارهای جهانی به ویژه آمریکا وجود دارد.
گفتنی است که پرو سهم ۱۰ درصدی از عرضه مس به بازارهای جهانی دارد، در صورت بروز هر مشکلی در راستای عرضه مس توسط این کشور، تورم قابل توجهی در بازارهای جهانی ایجاد خواهد شد.
علاوه بر این مساله، شیلی به عنوان بزرگترین تولید کننده مس در دنیا که سهم ۲۷ درصدی از بازارهای جهانی را دارد، در نوامبر گذشته کاهش ۷ درصدی تولید سالانه را ثبت کرده است. گلدمن ساکس بزرگترین بانک سرمایه گذاری جهان به تازگی در بیانه ای، اعلام کرده است که شیلی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ مس کمتری تولید خواهد کرد.
راه اندازی معادن جدید، با دردسرهای بسیاری همراه است. قیمت ها به اندازه کافی وسوسه کننده نیست که هزینه های فزاینده را پوشش دهد.
شرکت ریو استرالیایی که از غول های معدنی است، برای استخراج از روش پیچیدهای استفاده میکند که امکان دسترسی به ذخایر عمیقتری را فراهم کرده است. روشی مقرونبهصرفه برای استخراج ذخایر بزرگ که نسبت به گذشته غنیتر است. محبوبیت این شیوه در حال گسترش است، اما این تکنیک همچنان یک چالش است.
کارل فیرمن، تحلیلگر وود مکنزی، تخمین می زند شکاف عرضه سالانه تا دهه آینده 12 برابر رقم فعلی خواهد بود.
منبع: Japan Times