به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 19 سال 2023

گزارش هفته 19 سال 2023
شماره 663


سنگ آهن
فولاد ایران:  در  هفته ای که گذشت متوسط قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین نوساناتی داشته از 102 دلار به حدود 108 دلار رسید و تا پایان هفته مجددا به نزدیکی 103 دلار هر تن سی اف آر بازگشت.
چشم انداز تقاضای سنگ آهن در چین در کوتاه مدت به دلیل ادامه برنامه تعمیرات کارخانه ها هنوز منفی است و امیدی به بهبود تقاضا نیست. در کل انتظار می رود بازار کومودیتی ها نسبت به هر نشانه ای از حمایت های سیاسی واکنش نشان دهد از این رو قیمت سنگ آهن در کوتاه مدت در نوسان خواهد بود.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت قراضه وارداتی سنگین 20-80  تا 10 دلار افت داشته به 375 دلار هر تن سی اف آر رسید. با توجه به اینکه فردا مردم ترکیه پای صندوق های رای می روند باید مدتی منتظر ماند و دید نتیجه انتخابات چه تاثیری بر بازار می گذارد.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز در حدود 353 تا 355  دلار هر تن فوب باقی ماند. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز تا 15 دلار افت هفتگی داشته  390 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی بیلت صادراتی فوب دریای سیاه از 535 دلار به 524 تا 529 دلار هر تن فوب کاهش داشت.
در بازار داخلی چین قیمت بیلت از 495 دلار به 489 دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی در چین از 490 دلار به 440 تا 445 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت از 520 دلار به 535 تا 540 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت.
بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران : قیمت شمش روند نزولی داشت. دلیل آن ریزش قیمت در بازارهای جهانی و فشار دولت برای کاهش قیمت بود. روز چهارشنبه قیمت شمش با توجه به بالا رفتن قیمت اسفنجی در هفته آینده افزایش یافت و فروشنده ها از بازار عقب نشستند.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی 3 دلار ارزان تر شده 570 دلار هر تن فوب شنیده شد. قیمت میلگرد در بورس شانگهای تا 20 دلار افت داشته 514 دلار هر تن شنیده شد.
میلگرد صادراتی ترکیه نیز 20 دلار ارزان تر شده 615 دلار هر تن فوب ثبت شد.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در 940 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 10 یورو ارزان تر شده 670 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: قیمت میلگرد با توجه به سیاست های اعمالی دولت و روند جهانی تقاضا و قیمت روند نزولی داشت. اکثر کارخانجات تولیدکننده میلگرد با مشکل موجودی روبرو هستند. به نظر بازار کف قیمت میلگرد با احتساب مالیات ارزش افزوده 23 هزار تومان می باشد در حالیکه بعضی اخبار از وزارت صمت اصرار این وزارتخانه برای رسیدن به قیمت 21 هزار تومان تمام شده را نوید می دهد.

تیرآهن

فولاد ایران: تیرآهن روند نزولی داشت که متاثر از جو روانی حاکم بر بازار بود. روز سه شنبه ذوب آهن اصفهان با توقف حمل کالاها جلوی ریزش را گرفت.

ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در 615 دلار هر تن فوب ثبات داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از 550 تا 605 دلار به 575 تا 590 دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی چین نیز ورق گرم از 538 دلار به 543 دلار هر تن درب کارخانه رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  10 یورو ارزان تر شده 800 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم 5 دلار ارزان تر شده 1125 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 362000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 356000 ریال رسید. ورق مبارکه به دلیل کاهش قیمت ارز، افت قیمت جهانی و رکود بازار روند نزولی داشت اما از روز سه شنبه که مشخص شد عرضه مبارکه متوقف شده قیمت کمی بهبود پیدا کرد.

اکسین

فولاد ایران: توقف عرضه اکسین همچنان بازار این کالا را در ثبات نسبی نگه داشته است.

سرد
فولاد ایران: ورق سرد افت محدودی داشت دلیل آن کاهش آرام ورق گرم بود.

گالوانیزه

فولاد ایران: ورق گالوانیزه بازار با ثباتی داشت و افت بسیار محدودی در پایان هفته از خود نشان داد.


تحلیل هفته
بازار جهانی
فولاد ایران: بازارهای جهانی همچنان روند نزولی دارند ولی به نظر می رسد که قیمت ها به کف خود نزدیک شده است. روند بازار چین تعیین کننده قیمت شمش و ورق گرم است که فعلاً در آرامش به سر می برد. از طرف دیگر انتظار بازار ترکیه برای انتخابات، قیمت قراضه را به حداقل خود رسانده است. ماه ژوئن و جولای ماه تعطیلات غربی هاست و به همین دلیل معمولاً بازارها به آرامش فصلی فرو می روند بنابراین امید به افزایش قیمت در سطح جهانی زیاد نیست و باید منتظر ماند بخصوص آنکه با گرم شدن هوا قیمت نفت روند نزولی گرفته است.

بازار داخلی
فولاد ایران: به لطف سیاست های غلط بورس کالا به هم ریختگی بازار آنچنان وسیع است که هیچ تحلیل منطقی برای آن نمی توان عنوان کرد، بورس فشار می آورد تا قیمت شمش بدون احتساب مالیات ارزش افزوده به زیر 20 هزار تومان برگردد، افت قیمت در بازارهای جهانی برای شمش این سیاست را توجیه می کند ولی رفتار بورس کالا با افزایش قیمت پایه آهن اسفنجی با کاهش قیمت شمش در تضاد است در حالیکه گندله خریدار جدی در بازار داخلی ندارد، بورس قیمت را 5 درصد برای این هفته افزایش داده است از طرف دیگر تولید از دو جنبه تحت فشار است اول جنبه نقدینگی و دوم افزایش قیمت تمام شده. تعرفه برق در حال افزایش است در حالیکه احتمال قطعی برق از اول خرداد بسیار قوی می باشد "سخنگوی صنعت برق اعلام داشته است که ناترازی بین تولید و مصرف حداقل 11 هزار مگاوات می باشد و اعمال خاموشی اجباری با اولویت صنایع را محتمل می کند "  به نظر می رسد بورس کالا تلاش می کند تا قبل از قطعی برق حجم عرضه ها را بالا ببرد و قیمت پایه را پایین بیاورد تا موجودی انبار کافی برای زمان قطعی برق وجود داشته باشد. اما بازار به فاکتورهای دیگری نگاه می کند  رفتار دولت در بورس سهام بی اعتمادی به دولت را تشدید کرده است خروج بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه از بورس سهام در طول یک روز به معنای تنش در بازارهای دیگر است. بانک مرکزی با استناد به اینکه رابطه دلار را با اقتصاد از بین خواهیم برد می خواهد نشان بدهد که نوسان قیمت ارز تاثیری در اقتصاد ندارد. رئیس بانک مرکزی در صحن علنی مجلس می گوید: " که بانک مرکزی مستقیم ارز می خرد و مستقیم می فروشد و سیاست دولت دلار زدایی است". اما آقای رئیس مجلس در همان جلسه می فرمایند: "که برای رفع مشکل تخصیص ارز به تولیدکنندگان شش راه حل داده شده است  که مهمترین آن حذف سقف دستوری و ایجاد یک بازار رسمی با مدیریت بانک مرکزی از طریق مداخلات مقداری است، ایشان خاطر نشان کرده است که: "ما در حوزه سیاست های ارزی قانون دائمی داریم که بر مدیریت شناور قیمت ارز تاکید می کند و اینکه برای ایجاد ثبات در بازار قیمت گذاری را مقطوع کنیم با قانون مغایر است". ظاهرا مفهوم دلار زدایی در اقتصاد ایران آن است که به جای دلار ارز دیگری را یا ارزهای دیگری را بنشانیم و محققا نمی تواند معنای آن قطع ارتباط تجارت خارجی با تولید داخلی باشد چون در اینصورت اقتصاد متوقف خواهد شد. برداشت اکثر دست اندرکاران از رفتار دولت و خبرهایی که شنیده می شود مثل دو نقل قول بالا به معنای آنست که بخش خصوصی بیشتر باید نگران خودش باشد. طبعا این نگاه احتیاطی در بازار فولاد هم حاکم است. اکثر دست اندرکاران فولادی سعی می کنند به حداقل موجودی کالا اتکا کنند و تا آنجا که می توانند منابع بانکی را در تجارت خودشان دخیل نمایند تا دامنه ریسکشان را پایین بیاورند ضمن آنکه بازار اعتقاد دارد قیمت ها به کف خود نزدیک شده و آماده برگشت آن است.    

پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز


۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۱۲:۲۵
تعداد بازدید : ۱,۰۲۲
کد خبر : ۶۵,۴۸۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید