پایگاه خبری فولاد ایران- گروه هفت در آخر هفته جدی ترین پیام خود را به چین صادر کرد، اما یک تحلیلگر هشدار داد که منزوی کردن پکن "غیر ممکن" و "خطرناک" است.
هفت اقتصاد بزرگ جهان در نشستی در هیروشیما، ژاپن، توافق کردند که به دلیل نگرانی از اجبار اقتصادی، زنجیرههای تامین خود را از چین دور و متنوع کنند. در میان کشورهای غربی آگاهی فزاینده ای وجود دارد که اقتصاد آنها به شدت به چین متکی است. همهگیری ویروس کرونا پیچیدگیهای زنجیره تامین را آشکار کرد، اما جنگ جاری در اوکراین این واقعیت را تشدید کرده است.
به گزارش فولاد ایران، گروه هفت در بیانیه ای مشترک پس از اجلاس سران گفت: «رویکردهای سیاستی ما برای آسیب رساندن به چین طراحی نشده و به دنبال خنثی کردن پیشرفت و توسعه اقتصادی چین نیستیم. در عین حال، ما می دانیم که تاب آوری اقتصادی مستلزم کاهش ریسک و تنوع است..»
در پی اعلام گروه هفت، چین سفیر ژاپن را احضار کرد و به شرکتها دستور داد خرید از تراشهساز آمریکایی Micron را متوقف کنند.
رئیس جمهور جو بایدن، در راستای اهداف توسعه صنعت تراشه از واژه «جداسازی» استفاده کرد، اما بسیار واضح است که با توجه به نقشی که بازار چین برای چندین محصول بازی میکند و سطح درهم تنیدگی بین زنجیرههای تامین، جدا کردن آن تقریبا غیرممکن است.
جولیانو نوچی، نایب رئیس دانشگاه پلیتکنیک دی میلانو در چین، می گوید «انزوای چین نه تنها غیرممکن، بلکه خطرناک خواهد بود.»
آمار نشان می دهد که ایالات متحده در سال 2022 حدود 383 میلیارد دلار کسری تجاری در کالاها با چین به ثبت رسانده است. داده های سال گذشته نشان دهنده رکورد بالایی در تجارت بین کشورها است و گواه مشکلات جداسازی اقتصادهای آنها است.
رهبران G-7 در ابراز نگرانی های خود در مورد وضعیت دریاهای چین شرقی و جنوبی و حمایت از "عدم تغییر" در وضعیت موجود تایوان، فراتر رفتند. آنها گفتند: "هیچ مبنای قانونی برای ادعاهای دریایی گسترده چین در دریای چین جنوبی وجود ندارد و ما با فعالیت های نظامی چین در منطقه مخالفیم."
نوچی گفت: «ما فراتر از دنیای تک قطبی می رویم» که ایالات متحده را به عنوان ابرقدرت خود داشت و وارد دنیای دو قطبی یا چند قطبی می شویم.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، گفت چین بزرگترین چالش جهان برای امنیت و رفاه است.
منبع: CNBC