پایگاه خبری فولاد ایران- فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی گفت: "سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی امسال برای اولین بار از هزینههای تولید نفت پیشی میگیرد و بر افزایش توسعه انرژی پاک تاکید میکند که در صورت تداوم این روند به کاهش انتشار جهانی کمک میکند."
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی، با اشاره به هدف توافق پاریس برای محدود کردن افزایش دمای جهانی گفت: "ما به زودی شاهد ظهور یک سیستم انرژی بسیار متفاوت خواهیم بود و می توانیم هدف 1.5 درجه سانتی گراد را زنده نگه داریم." پیش بینی می شود امسال 1.7 تریلیون دلار برای فناوری های پاک هزینه شود در حالی که 1 تریلیون دلار برای سوخت های فسیلی هزینه می شود. پنج سال پیش، 2 تریلیون دلار سرمایه گذاری سالانه انرژی به طور مساوی بین سوخت های فسیلی و فناوری های پاک، مانند انرژی های تجدیدپذیر، وسایل نقلیه الکتریکی و سوخت های کم آلاینده تقسیم شد. بیرول گفت: "اقتصاد جهانی انرژی پاک جدید در حال ظهور است و این یک تغییر بزرگ و چشمگیر است."
بر اساس گزارش سالانه آژانس بینالمللی انرژی، افزایش هزینهها برای انرژی پاک ناشی از بازگشت قوی رشد اقتصادی پس از همهگیری کووید-19 و همچنین نگرانیها در مورد نوسانات قیمت و امنیت انرژی ناشی از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در سال گذشته است.
طبق گزارش سرمایه گذاری انرژی جهان که روز پنجشنبه منتشر شد، حمایت از سیاست های تقویت شده مانند قانون کاهش تورم ایالات متحده، که 369 میلیارد دلار یارانه و اعتبار مالیاتی برای فناوری های انرژی پاک ارائه کرده است، نیز کمک کرده است.
در نتیجه، آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد سرمایهگذاری سالانه انرژی پاک در مقایسه با سال 2021، 24 درصد افزایش یابد، در حالی که هزینه سوختهای فسیلی 15 درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش فولاد ایران، رئیس آژانس بین المللی انرژی در نشست اخیر سران گروه 7 در ژاپن شرکت کرد و از شرکت های نفتی ملی و بین المللی خواست تا هزینه ها را بیشتر به سمت راه حل های انرژی کم کربن هدایت کنند. بیرول گفت: "امیدوارم بین آنچه روسای شرکتهای نفتی بینالمللی و ملی درباره نگرانیهایشان درباره تغییرات آبوهوایی میگویند و آنچه در زمینه سرمایهگذاری انجام میدهند، تشابه بیشتری وجود داشته باشد."
منبع: فایننشال تایمز